Ρόδος: Κυκλοφορούν επικίνδυνα βλήτα - Κοινή ανακοίνωση των Διευθύνσεων Πρωτογενούς Τομέα και Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κοινή ανακοίνωση των Διευθύνσεων Πρωτογενούς Τομέα και Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Οι Διευθύνσεις Πρωτογενούς Τομέα Δωδεκανήσου και Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κοινή ανακοίνωση των Διευθύνσεων Πρωτογενούς Τομέα και Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
Οι Διευθύνσεις Πρωτογενούς Τομέα Δωδεκανήσου και Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενημερώθηκαν με έγγραφο της Α' Διεύθυνσης Αστυνομίας Δωδεκανήσου - Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού για κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης από κατανάλωση χορταρικών και συγκεκριμένα βλήτων, τα οποία περιείχαν και το φυτό "Datura stramonioum" γνωστό ως διαβολόχορτο.
Άμεσα οι δύο διευθύνσεις επιλήφθησαν του θέματος με την έναρξη ελέγχων στα καταστήματα πώλησης στο νησί της Ρόδου και ήδη έχουν κατασχεθεί ποσότητες του εν λόγω χορταρικού.
Οι έλεγχοι στην αγορά θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, ανεξαρτήτως αργιών.
Παράλληλα, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας έχουν ενημερώσει το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου να είναι σε ετοιμότητα, με το αντίστοιχο φάρμακο - αντίδοτο.
Συνιστάται στους καταναλωτές να αποφεύγουν την κατανάλωση του συγκεκριμένου χορταρικού, μέχρι νεωτέρας ενημέρωσης από τις αρμόδιες Διευθύνσεις.
Το Γραφείο Τύπου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό

Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων Ρόδου


