1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Νεα Δωδεκανησου · Ροδος

Πώς απαξιώθηκε η λέξη «όραμα»! της Ρένας Καραγιάννη- Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την παράταξη Ροδίων Όραμα και επικεφαλής τον Στράτο Καρίκη

Τι είναι όραμα; Είναι η επιθυμία πραγματοποίησης ενός ιδανικού, είναι στόχος. Χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον από πολιτικούς παλαιότερα σε συνθήματα, σε λογότυπα, κλπ. Εύηχη και δυνατή λέξη. Διεγείρει και…

Σύνταξη Verena8 Μαΐου 2014 · Ανάγνωση 1′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

Τι είναι όραμα; Είναι η επιθυμία πραγματοποίησης ενός ιδανικού, είναι στόχος. Χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον από πολιτικούς παλαιότερα σε συνθήματα, σε λογότυπα, κλπ. Εύηχη και δυνατή λέξη. Διεγείρει και συγκινεί. Σήμερα όμως λίγοι τολμούν να τη χρησιμοποιήσουν και πολλοί την αποφεύγουν διότι κάπως έχει ταυτιστεί με το ψέμα ή καλύτερα με το άπιαστο όνειρο ή ακόμα χειρότερα με τα «φούμαρα».
Κι όμως η λέξη όραμα (vision) αποτελεί τον θεμέλιο λίθο στον επιχειρηματικό σχεδιασμό. Οι τέσσερις άξονες ενός επιχειρηματικού σχεδίου (business  plan) είναι: Όραμα (vision)-Αποστολή (Mission)-Αξίες (Values)- Στρατηγική (Strategy).
Να λοιπόν που το συμπέρασμα βγαίνει από μόνο του. Σπάνια υπήρξε στρατηγικός σχεδιασμός που στήριξε τις εξαγγελίες του οράματος. Αναπόφευκτα γεννήθηκε και φούντωσε η δυσπιστία στα «μεγάλα λόγια» και στις λέξεις. Η δυσπιστία όμως δε θα έπρεπε να στρέφεται στις λέξεις αλλά στα πρόσωπα.
Εγώ πάλι συνεχίζω να πιστεύω στο όραμα. Πιστεύω στο όραμα γιατί με πατέρα τον Γιώργο Καραγιάννη, έναν άνθρωπο που σχεδίασε με όραμα και υλοποίησε με επιτυχία, δε θα μπορούσα να πορευτώ διαφορετικά.
Άνθρωπος του «επιχειρείν» κι εγώ, πιστεύω στο όραμα και στο ολοκληρωμένο σχεδιασμό ανάπτυξης του νησιού μας. Πιστεύω στο ΡΟΔΙΩΝ ΟΡΑΜΑ και στον επικεφαλής Στράτο Καρίκη που με σχέδιο και όχι λόγια έχει τη δυνατότητα να οδηγήσει τη Ρόδο μας στην Ανάπτυξη.

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.