1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Νεα Δωδεκανησου · Ροδος

Πήγαν σβάρνα τα υπουργεία! Λύση στο ΔΗΦΟΔΩ από Σαμαρά και Βενιζέλο!!! Τι θα ακούσουμε ακόμη....

Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί η χώρα πάει από το κακό στο χειρότερο...Το θέμα του ΔΗΦΟΔΩ που αφορά αποκλειστικά τους δήμους της Δωδεκανήσου και κανένα άλλο θα το λύσουν οι Σαμαράς και…

Σύνταξη Verena24 Οκτωβρίου 2014 · Ανάγνωση 4′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί η χώρα πάει από το κακό στο χειρότερο...Το θέμα του ΔΗΦΟΔΩ που αφορά αποκλειστικά τους δήμους της Δωδεκανήσου και κανένα άλλο θα το λύσουν οι Σαμαράς και Βενιζέλος...Προφανώς δεν έχουν άλλα σοβαρότερα θέματα να λύσουν όπως αυτο τις εξαθλίωσης 6.5 εκ Ελλήνων και θα λύσουν ένα θέμα για το οποίο σε ενα μήνα θα το επιλύσει η Δικαιοσύνη...Ένα από τα δύο συμβαίνει η τους δουλεύουν η η χώρα πράγματι έχει περάσει το κόκκινο απο αυτούς που δήθεν την κυβερνούν!  Ο Θεός να βάλλει το χέρι του...

ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ-Θέμα: Συνάντηση Δημάρχου με αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών
Χρήστο Σταϊκούρα-Οι αποζημιώσεις των πληγέντων από τις πλημμύρες του Νοεμβρίου– Δεκεμβρίου 2013 καθώς και του Ιανουαρίου 2014, κατοίκων και επιχειρήσεων της νήσου Ρόδου, ύψους 570.000 ευρώ, θα δοθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στους δικαιούχους, μετά και την σχετική απόφαση του υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Κεγκέρογλου.
Αυτό διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και έχων την ευθύνη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους Χρήστος Σταϊκούρας, το δήμαρχο Φώτη Χατζηδιάκο, κατά τη χθεσινή συνάντηση τους στο γραφείο του υπουργού, παρόντων των αντιδημάρχων Γιάννη Περδίκη και Γιώργου Πόκκια.
Σε ότι αφορά στο επίκαιρο θέμα του ΔΗΦΟΔΩ, θέμα που έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, ο δήμαρχος ανέπτυξε στον υπουργό την αναγκαιότητα διατήρησης του δημοτικού φόρου καθώς αποτελεί, όπως τόνισε «βασικό αιμοδότη της ανάπτυξης της Δωδεκανήσου που διατίθεται για τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών δράσεων σε πολλούς τομείς και τυχόν κατάργηση του θα συρρικνώσει τις αναπτυξιακές προοπτικές του τόπου».
Ο κ. Σταϊκούρας επεσήμανε ότι για τη διατήρηση ή μη του ΔΗΦΟΔΩ θα δοθεί λύση  σε κορυφαίο κυβερνητικό επίπεδο.
Τέλος, σχετικά με τη Ροδιακή Έπαυλη και το γνωστό σε όλους πρόβλημα παραχώρησης της στο Δήμο από την ΕΤΑΔ, απαραίτητη προϋπόθεση για να παραμείνει το «έργο αναπαλαίωσης του κτιρίου και αναβάθμισης του περιβάλλοντος χώρου» στο ΕΣΠΑ, ο αναπληρωτής υπουργός επικοινώνησε με τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών Αβραάμ Γούναρη, προκειμένου με τη σειρά του να ενημερώσει τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη. Ο δήμαρχος θα επανέλθει στο  θέμα σε επίπεδο υπουργού Οικονομικών.

……………..
Σήμερα, ο δήμαρχος συμμετείχε στις εργασίες της ημερίδας με θέματα:  «Υδατικοί πόροι των νησιών ενόψει της πρόσκλησης του χρηματοδοτικού προγράμματος ΕΟΧ για έργα διαχείρισης των υδατικών πόρων και έργα αφαλάτωσης» και «Η Ευρωπαϊκή δικτύωση των νησιών μέσω του προγράμματος Smillegov και της πρωτοβουλίας «Σύμφωνο των νησιών».
Την ημερίδα διοργάνωσε το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων του Αιγαίου «ΔΑΦΝΗ», στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ.



                ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Συνάντηση Δημάρχου με Υφυπουργό Ανάπτυξης Οδυσσέα
    Κωνσταντινόπουλο

Η πορεία των ενταγμένων στο ΕΣΠΑ 2007-2013, έργων του δήμου, τα οποία εκκρεμούν εξαιτίας καθυστερήσεων και σειράς προβλημάτων, συζήτησε εκτενώς με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Γιώργο Πόκκια και την εντεταλμένη σύμβουλο σε θέματα ΕΣΠΑ και ευρωπαϊκά προγράμματα Βάσω Ξεπαπαδάκη, κατά την προγραμματισμένη για χθες συνάντηση τους, στην Αθήνα.
Ο Δήμαρχος εξέφρασε στον υφυπουργό την βούληση και πρόθεση της δημοτικής αρχής να επισπεύσει τις διαδικασίες προκειμένου να ολοκληρωθούν τα έργα και να μην απενταχθούν όσα κινδυνεύουν, εξαιτίας σειράς αστοχιών κεντρικής διοίκησης ή και έλλειψης συντονισμού φορέων και υπηρεσιών.
Παράλληλα, έθεσε επί τάπητος το θέμα των έργων που είναι ενταγμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη ΕΠΠΕΡΑΑ και αφορούν στη διαχείριση απορριμμάτων, στερεών και υγρών αποβλήτων (ΧΥΤΑ και ΚΔΑΥ) καθώς και άλλα ενταγμένα στο πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ».
Τα πρώτα, ως γνωστόν, παρουσιάζουν ήδη μεγάλες καθυστερήσεις είτε εξαιτίας  της γραφειοκρατίας, είτε αποφάσεων της κεντρικής εξουσίας και η δημοτική αρχή, αν και ανέλαβε προσφάτως τα ηνία της διοίκησης του ενιαίου δήμου, καλείται να επιταχύνει τους ρυθμούς υλοποίησης τους, καθώς είναι απαραίτητα για την προστασία του περιβάλλοντος και την υγεία των κατοίκων του νησιού της Ρόδου.  
Ο υφυπουργός ανταποκρίθηκε θετικά στα αιτήματα του δήμου, καθώς ο δήμαρχος δήλωσε ότι η νέα δημοτική αρχή επείγεται να υλοποιήσει άμεσα προγράμματα διαχείρισης απορριμμάτων και προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας.
Αναφερόμενος δε ο κ. Κωνσταντόπουλος  και στο επίμαχο θέμα της Ροδιακής Έπαυλης, διαβεβαίωσε ότι παραμένει ακόμα ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, απλώς μεταφέρεται στη νέα προγραμματική περίοδο 2014- 2020.
 

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.