1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Νεα Δωδεκανησου · Καλυμνος

Περίεργος θάνατος Καλύμνιου δύτη στην Κεφαλονιά

Τη νεκροψία αναμένουν οι λιμενικές αρχές προκειμένου να διαλευκανθούν τα αίτια του θανάτου του 54χρονου πολύπειρου Καλύμνιου δύτη , χθες στην Κεφαλονιά . Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο…

Σύνταξη Verena4 Αυγούστου 2022 · Ανάγνωση 2′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση
 

Τη νεκροψία αναμένουν οι λιμενικές αρχές προκειμένου να διαλευκανθούν τα αίτια του θανάτου του 54χρονου πολύπειρου Καλύμνιου δύτη, χθες στην Κεφαλονιά.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο 54χρονος, που είχε φτάσει στην Κεφαλονιά με το καΐκι του, ψάρευε με τη μέθοδο του “ναργιλέ”, δηλαδή με σωλήνα ο οποίος τον τροφοδοτούσε με αέρα, από την επιφάνεια με ένα κομπρεσέρ.

Κατά τη διάρκεια του ψαρέματος, ο βοηθός του δύτη, τον είδε να επιπλέει ημιλυπόθυμο και ενημέρωσε το Λιμενικό Κεφαλονιάς, σκάφος του οποίου έσπευσε στο σημείο, ανέσυρε τον 54χρονο, τον μετέφερε στο λιμάνι του Ληξουρίου, όπου τον παρέλαβε ασθενόφορο.
Στο “Ματζαβινάτειο” όπου και διακομίστηκε, διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο 54χρονος ψαράς που έχασε τη ζωή του ήταν γιος του βοσκού των Ιμίων, Αντώνη Βεζυρόπουλου. Ήταν το πέμπτο από τα έξι παιδιά του. Στην Κάλυμνο κάνουν λόγο για έμπειρο δύτη.

Στην πραγματογνωμοσύνη από το λιμεναρχείο Κεφαλονιάς που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι ο μηχανισμός, δηλαδή κομπρεσέρ και σωλήνας, λειτουργούσαν χωρίς κανένα πρόβλημα. Ο δύτης του λιμενικού που καταδύθηκε στο σημείο που αλίευε ο πολύπειρος 54χρονος, που ήταν σε βάθος 35 μέτρων, δεν βρήκε κάτι αξιοσημείωτο.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ζακύνθου, ο σωλήνας ήταν άθικτος. Καταρρίπτεται έτσι η θεωρία του σκάφους που πέρασε και τον έκοψε.

Όσον αφορά στην ιατροδικαστική εξέταση, ο ιατροδικαστής Ανδρέας Γκότσης ολοκλήρωσε τη νεκροψία – νεκροτομή το πρωί της Πέμπτης (4/8), χωρίς να υπάρξει κάποιο σημαντικό εύρημα. “Τυπικά ευρήματα πνιγμού” δήλωσε ο ίδιος στην ΕΡΤ.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού:

“Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας, από το δεύτερο μέλος του πληρώματος Ε/Π-Α/Κ σκάφους, για ανάσυρση ημιλιπόθυμου 54χρονου ημεδαπού άνδρα, ο οποίος διενεργούσε υποβρύχια αλιεία στη θαλάσσια περιοχή “ΓΕΡΟΓΟΜΠΟΣ” Παλλικής ν. Κεφαλληνίας.

Άμεσα, στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προς παροχή συνδρομής, το οποίο αρχικά μετέφερε τον ανωτέρω στον λιμένα Ληξουρίου, ενώ στη συνέχεια ο άνδρας διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο “ΜΑΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟ” Ληξουρίου Κεφαλληνίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Από το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.”

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.