1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Νεα Δωδεκανησου · Ροδος

ΠΑΣΕΒΕ: Πρέπει να δυναμώσει η λαϊκή αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό Λαό

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η - Κ Α Λ Ε Σ Μ Α-ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η ΛΑΪΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ Συνεχίζεται η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού. Από την έναρξη της επίθεσης…

Σύνταξη Verena2 Αυγούστου 2014 · Ανάγνωση 2′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η -  Κ Α Λ Ε Σ Μ Α-ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η ΛΑΪΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ
Συνεχίζεται η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού. Από την έναρξη της επίθεσης έχουν σκοτωθεί 1.262 Παλαιστίνιοι και τουλάχιστον 7.000 έχουν τραυματιστεί. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τα δύο τρίτα των θυμάτων είναι άμαχοι… Σχολεία, Νοσοκομεία και μονάδες παραγωγής ενέργειας δέχονται όλο το μένος των ισραηλινών επιδρομών.
 Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να μείνει απαθής μπροστά στο έγκλημα που συντελείται στην Παλαιστίνη, ούτε αρκούν οι εκδηλώσεις συμπάθειας προς τον Παλαιστινιακό λαό. Πίσω από την φονική μηχανή του Ισραήλ βρίσκονται οι ίδιες δυνάμεις που όπλισαν το χέρι του Αττίλα το '67 στην Κύπρο και που σήμερα προωθούν την νομιμοποίηση της τουρκικής κατοχής, που ενθαρρύνουν την αμφισβήτηση των συνόρων στο Αιγαίο, που υποδαυλίζουν τις εντάσεις με τα ανοιχτά μειονοτικά ζητήματα στη Θράκη. Αυτοί που δεν διστάζουν να αιματοκυλούν τους λαούς στην Ουκρανία, στη Συρία, στο Ιράκ για τον έλεγχο των ενεργειακών κόμβων, για τα κέρδη των μονοπωλίων, είναι εχθροί των λαών συνολικά.
Ουσιαστική λύση του Παλαιστινιακού σημαίνει απόσυρση όλων των Ισραηλινών στρατευμάτων κατοχής, δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, διάλυση όλων των εποικισμών, απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων που κρατούνται στις Ισραηλινές φυλακές, καταδίκη των εγκλημάτων του Ισραήλ. Και τέτοια λύση δεν μπορεί να δώσουν οι διαπραγματεύσεις και οι ανταγωνισμοί μεταξύ των ιμπεριαλιστικών κρατών. Τέτοια λύση μπορεί να επιβάλλει μόνο η ενιαία πάλη των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό.
Καταγγέλλουμε τις κυβερνήσεις ΗΠΑ και Ε.Ε. που ως άλλοι Πόντιοι Πιλάτοι καλούν και τις δυο πλευρές (δηλαδή τους θύτες και τα θύματα) σε … αυτοσυγκράτηση!
Καταγγέλλουμε  την ελληνική κυβέρνηση, που ταυτίζεται με την γραμμή των ίσων αποστάσεων και συνάπτει στρατιωτικές, οικονομικές και κάθε είδους συμφωνίες με το Ισραήλ.
 Καλούμε τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους εργαζόμενους τους νέους, τις γυναίκες, όλο το λαό να καταδικάσει Τη νέα σφαγή του παλαιστινιακού λαού και να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη του.
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ  

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.