1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Νεα Δωδεκανησου · Ροδος

Παράσταση διαμαρτυρίας στο χώρο του Πανεπιστημίου στη Ρόδο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -Με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα Φοιτητών Ρόδου που δημιουργήθηκε, φοιτητές πραγματοποίησαν την Παρασκευή 5/2 παράσταση διαμαρτυρίας στο χώρο του Πανεπιστημίου στη Ρόδο, κόντρα στο…

Σύνταξη Verena6 Φεβρουαρίου 2021 · Ανάγνωση 2′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα Φοιτητών Ρόδου που δημιουργήθηκε, φοιτητές πραγματοποίησαν την Παρασκευή 5/2 παράσταση διαμαρτυρίας στο χώρο του Πανεπιστημίου στη Ρόδο, κόντρα στο νομοσχέδιο Χρυσοχοΐδη - Κεραμέως.

Όπως αναφέρουν στο κάλεσμα τους:

"Ο αγώνας που δίνουν οι συμφοιτητές μας σε όλη την Ελλάδα και στη Σύρο την προηγούμενη εβδομάδα, μας γεμίζει ελπίδα και αισιοδοξία. Δεν είμαστε μόνοι μας! Έχουμε στο πλευρό μας όλους τους συμφοιτητές μας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, σε όλη τη χώρα, που νιώθουν τα ίδια άγχη και την ίδια αγανάκτηση με εμάς. Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι όλοι οι φοιτητές, από όπου και αν βρίσκονται, μπορούν ενωμένοι με τα κοινά τους αιτήματα να μπουν εμπόδιο στα σχέδια της κυβέρνησης που χτυπάνε τις σπουδές μας. Απέναντι στην πολιτική που εντείνει την υποχρηματοδότηση στις σχολές μας, που τις έχει αφήσει κλειστές ένα ολόκληρο χρόνο, οι φοιτητές μπορούμε τώρα να στείλουμε δυνατό μήνυμα, να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας!"

Διαφημιστείτε εδώΘέση 970×250 · Αρθρο · μεσα στο κειμενο (wide) · Επικοινωνία →

Μα συνθήματα και το πανό τους, έδειξαν την αντίθεση τους στο νέο νομοσχέδιο - έκτρωμα, τηρώντας παράλληλα όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας.

Τα αιτήματα :

  • Με ευθύνη του υπουργείου και της διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου να εξασφαλιστεί ότι οι φοιτητές που το επιθυμούν θα γυρίσουν στον τόπο σπουδών τους άμεσα και χωρίς καμία επιβάρυνση.
  • Να δοθεί μηνιαίο στεγαστικό επίδομα σε κάθε φοιτητή που νοικιάζει σπίτι.
  • Με ευθύνη του υπουργείου και της διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου να στεγαστεί κάθε φοιτητής που δεν πήρε δωμάτιο στη φοιτητική εστία. Όλοι οι εστιακοί να διατηρήσουν τα δωμάτιά τους, να πάψει τώρα κάθε είδους «χαράτσι» και επιβάρυνση.
  • Να υπάρξει εναλλακτική πρόβλεψη για όσους δεν μπορέσουν να συμμετάσχουν στην εξεταστική.
  • Με ευθύνη κράτους-δημοτικών-περιφερειακών αρχών να εξασφαλιστούν χώροι για ασφαλή πραγματοποίηση των μαθημάτων δια-ζώσης.
  • Ούτε σκέψη για πειθαρχικό δίκαιο. Οι φοιτητές δεν είναι εγκληματίες!
  • Ούτε σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία, όρια φοίτησης και διαγραφές!
  • Ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, να καλυφθούν οι δεκάδες χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις, να ενισχυθεί ο κρατικός προϋπολογισμός.
  • Να ικανοποιηθούν τα αιτήματα φορέων-σωματείων των νησιών για ενίσχυση των νοσοκομείων των νησιών και για τη στήριξη της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας!

Παράλληλα, η Επιτροπή Αγώνα αποφάσισε να συμμετάσχει το Σάββατο 6/2 στη διαδικτυακή σύσκεψη φοιτητών από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, και καλούν τους συμφοιτητές τους να συμμετέχουν και αυτοί, προκείμενου να συντονίσουν τη δράση τους, μπροστά στην κατάθεση του απαράδεκτου νομοσχεδίου.

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.