1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Αναβολή της εκδήλωσης "Η Ρόδος για τη ζωή" λόγω κακών καιρικών συνθηκώνΝεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"
Νεα Δωδεκανησου · Ροδος

Ο δήμος Ρόδου ζητά βοήθεια από το ΤΕΕ Δωδεκανήσου για την χωροθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας

Ο δήμος Ρόδου με έγγραφο του ζητά απο το ΤΕΕ Δωδεκανήσου την συγκρότηση επιτροπής για την χωροθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας στο νησί της Ρόδου. Με αφορμή τις πολλές διαμαρτυρίες για το "φύτρωμα"…

Σύνταξη Verena27 Ιανουαρίου 2014 · Ανάγνωση 4′
Facebook Viber X Email
Διαφήμιση

Ο δήμος Ρόδου με έγγραφο του ζητά απο το ΤΕΕ Δωδεκανήσου την συγκρότηση επιτροπής για την χωροθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας στο νησί της Ρόδου. Με αφορμή τις πολλές διαμαρτυρίες για το "φύτρωμα" κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε διάφορα σημεία της πόλης αλλά και του νησιού η δημοτική αρχή αποφάσισε να ζητήσει τη βοήθεια του ΤΕΕ Δωδεκανήσου.
ΠΡΟΣ :TEE Δωδεκανήσου    


Θέμα : Συνεργασία για την εκπόνηση μελέτης χωροθέτησης κεραιών κινητής τηλεφωνίας
Σχετ. : Η με αρ. πρωτ. Δ.Ρ./2/160497/31-12-2013 αναφορά κατοίκων


Με τη με αρ. πρωτ. Δ.Ρ./2/160497/31-12-2013 αναφορά κατοίκων Ρόδου σχετικά με τη λειτουργία κεραιών εκπομπής κινητής τηλεφωνίας στη νήσο Ρόδου, προτείνεται μεταξύ άλλων, η συνεργασία του Δήμου με το Τεχνικό Επιμελητήριο για την εκπόνηση σχετικής μελέτης.
Συγκεκριμένα προτείνεται στο Δήμο Ρόδου να εκπονήσει σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος - τμήμα Δωδεκανήσου (υπό την ιδιότητα του εξειδικευμένου τεχνικού συμβούλου του κράτους) «… μελέτη σχετικά με την τοποθέτηση των σταθμών βάσης στο νησί και την πόλη της Ρόδου, έτσι ώστε η πυκνότητα της ισχύος της ακτινοβολίας σε χώρους μακράς παραμονής, όπως οικίες και χώροι εργασίας, να μην υπερβαίνει το όριο που προτείνεται από την διεθνή επιστημονική κοινότητα … ».
Ως Δημοτική αρχή, ήδη απαντήσαμε θετικά προς αυτήν την πρωτοβουλία και δεσμευτήκαμε ότι θα προτείνουμε στο τοπικό τμήμα του ΤΕΕ σχετική συνεργασία.
Μετά τα παραπάνω και προκειμένου να φέρουμε σχετική εισήγηση σε μια επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα παρακαλούσαμε να μας γνωστοποιήσετε αν διατίθεστε να συγκροτήσετε από τα μέλη σας ομάδα εργασίας που θα εκπονήσει την παραπάνω μελέτη, μετά από τη σύναψη μεταξύ μας σχετικού συμφώνου συνεργασίας.




        Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ


ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΣΟΥΡΝΑΣ


Εσωτερική Διανομή :
1. Τμήμα Δημάρχου
2. Γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου
3. Αρχείο Πρωτοκόλλου        

























        
Θέμα : Απάντηση σε αναφορά κατοίκων περί παράνομων κεραιών
Σχετ. : α. Η με αρ. πρωτ. Δ.Ρ./2/160497/31-12-2013 αναφορά κατοίκων
 β. Το υπ΄ αριθμ. 45/14-1-2014 έγγραφο του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου



Με τη με αρ. πρωτ. Δ.Ρ./2/160497/31-12-2013 αναφορά κατοίκων Ρόδου γίνεται μνεία στην υλοποίηση της υπ’ αρ. 3/31-1-2012 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου, σχετικά με τη λειτουργία κεραιών εκπομπής κινητής τηλεφωνίας στη νήσο Ρόδου και προτείνεται η συνεργασία του Δήμου με το Τεχνικό Επιμελητήριο για την εκπόνηση σχετικής μελέτης.
Κατ’ αρχή με την υπ’ αρ. 2/276/22-2-2012 απόφαση Δημάρχου ορίστηκαν δημοτικοί σύμβουλοι υπεύθυνοι παρακολούθησης της υλοποίησης της απόφαση του Δ.Σ.
Σε συνέχεια της παραπάνω απόφασης ο Δήμος Ρόδου απαίτησε άμεσα από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ενημέρωση περί των εγκαταστημένων κεριών. Παράλληλα απευθύνθηκε στην αρμόδια Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΑΕΕ) και στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνίας & Ταχυδρομείου (ΕΕΤΤ). Μετά τις παραπάνω ενέργειες υπήρξε ειδική ενημέρωση από την ΕΕΤΤ για τους νόμιμα εν λειτουργία σταθμούς κινητής τηλεφωνίας. Παράλληλα το ΕΕΑΕ μόνο μέσα στο έτος 2012 πραγματοποίησε μετρήσεις σε 29 σταθμούς βάσης στη Ρόδο. Στην ιστοσελίδα της παρουσιάζονται και τα αποτελέσματα μετρήσεων http://www.eeae.gr/gr/index.php?pvar=php/ni/newmaps_query.
Επιπρόσθετα υπήρξε συνεργασία με το Εργαστήριο Συστημάτων Υπολογιστών Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου για τη διεξαγωγή επιπλέον  μετρήσεων, το οποίο ανταποκρίθηκε κάνοντας στοχευμένα μετρήσεις σε περιοχές του νησιού όπου υπήρξαν ανησυχίες από κατοίκους και τοπικές κοινότητες. Μετρήσεις δε, δημοσιεύονται και στον ιστότοπο http://pedion24.aegean.gr/dwdekanisa/rhodes/index.html που διατηρεί το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.



Τέλος η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Ρόδου έχει προβεί σε πλήθος αυτοψιών και έχει εκδώσει εντολές καθαίρεσης προς εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, ενώ έχουν γίνει και πολλές καταγγελίες προς την Εισαγγελία Ρόδου με αναφορές παράνομων εγκαταστάσεων κεραιών κινητής τηλεφωνίας.
Εννοείται ότι ο Δήμος Ρόδου και υπηρεσίες του θα συνεχίσουν να επιλαμβάνονται σε όποιες περιπτώσεις υπάρχει υπόνοια παράνομης ή εκτός ορίων λειτουργίας κεραίας κινητής τηλεφωνίας.
Ως προς την πρόταση σας για συνεργασία του Δήμου Ρόδου με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, η δημοτική αρχή είναι σύμφωνη προς αυτήν την κατεύθυνση και τις επόμενες ημέρες θα απευθύνουμε σχετική πρόταση στο Τμήμα Δωδεκανήσου του ΤΕΕ για διερεύνηση των προθέσεων του για τη συνεργασίας μας προς αυτή την κατεύθυνση.
 



        Με εκτίμηση
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ


ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΣΟΥΡΝΑΣ

























Εσωτερική Διανομή :
1. Τμήμα Δημάρχου
2. Γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου
3. Επιτροπή Ποιότητας Ζωής
4. Αρχείο Πρωτοκόλλου
       

Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.