1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Νεα Δωδεκανησου · Ροδος

Ο Δήμος Ρόδου συμμετέχει στη δημιουργία του Δικτύου Πόλεων «Διαδρομή του Αποστόλου Παύλου»

Ο Δήμος Ρόδου συμμετέχει στη δημιουργία του Δικτύου Πόλεων «Διαδρομή του Αποστόλου Παύλου» Η δημιουργία του Δικτύου Πόλεων με την επωνυμία «Διαδρομή του Αποστόλου Παύλου» αποφασίστηκε στην Κόρινθο,…

Σύνταξη Verena17 Ιουνίου 2026 · Ανάγνωση 3′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

Ο Δήμος Ρόδου συμμετέχει στη δημιουργία του Δικτύου Πόλεων «Διαδρομή του Αποστόλου Παύλου»

Η δημιουργία του Δικτύου Πόλεων με την επωνυμία «Διαδρομή του Αποστόλου Παύλου» αποφασίστηκε στην Κόρινθο, με την έγκριση του καταστατικού και τη δρομολόγηση της συγκρότησής του ως Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, στο πλαίσιο των φετινών «Παυλείων 2026», που πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 13 και 14 Ιουνίου με τη συμμετοχή και του Δήμου Ρόδου.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας στο Δημαρχείο Κορίνθου επιβεβαιώθηκε η κοινή βούληση των συμμετεχόντων για την προώθηση της πρωτοβουλίας του Δήμου Κορινθίων, η οποία φιλοδοξεί να συνδέσει όλους τους τόπους από τους οποίους πέρασε, δίδαξε και άφησε το πνευματικό του αποτύπωμα ο Απόστολος των Εθνών. Στόχος είναι η ανάδειξη της μοναδικής αυτής διαδρομής ως ενός σύγχρονου πολιτιστικού, θρησκευτικού και τουριστικού εγχειρήματος διεθνούς εμβέλειας.

Διαφημιστείτε εδώΘέση 970×250 · Αρθρο · μεσα στο κειμενο (wide) · Επικοινωνία →

Παράλληλα, το Δίκτυο επιδιώκει να αναδείξει την κοινή ιστορική, πολιτιστική και πνευματική κληρονομιά των πόλεων που συνδέονται με τον Απόστολο Παύλο, ενισχύοντας τη συνεργασία τους μέσα από κοινές δράσεις στον θρησκευτικό τουρισμό, την πολιτιστική προβολή και την εξωστρέφεια.

Πρόκειται για μια προσπάθεια η οποία έτυχε ιδιαίτερα θετικής υποδοχής από όλους τους συμμετέχοντες, με κοινή εκτίμηση ότι το Δίκτυο έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε έναν ουσιαστικό πυλώνα εξωστρέφειας για τις τοπικές κοινωνίες, συμβάλλοντας παράλληλα στην πολιτιστική και τουριστική τους ανάπτυξη. Μεταξύ των βασικών αποφάσεων που ελήφθησαν ήταν η επίσπευση των απαιτούμενων διαδικασιών, ώστε το καταστατικό να εγκριθεί από τα Δημοτικά Συμβούλια των συμμετεχόντων Δήμων έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2026, με στόχο την άμεση έναρξη της πλήρους λειτουργίας του Δικτύου.

Τον Δήμο Ρόδου και τον Δήμαρχο Αλέξανδρο Κολιάδη εκπροσώπησε ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τουρισμού, ΔΕ Λινδίων και Πρόεδρος του ΠΡΟΤΟΥΡ, Νικόλαος Παυλακίδης.

Στον χαιρετισμό του κατά την έναρξη των «Παύλειων 2026»,  το κορυφαίο εκκλησιαστικό και πολιτιστικό γεγονός της Κορίνθου, ο κ. Παυλακίδης εξήρε τη σημασία της πρωτοβουλίας, επισημαίνοντας τη διαχρονική σύνδεση της Ρόδου με τον Απόστολο Παύλο και τις σημαντικές προοπτικές που δημιουργούνται για την ανάδειξη της κοινής πολιτιστικής και πνευματικής κληρονομιάς των συμμετεχουσών πόλεων, καθώς και για την περαιτέρω ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού. Παράλληλα, εξέφρασε τη βούληση του Δήμου Ρόδου να συμβάλει ενεργά στις δράσεις και τις συνεργασίες που θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο του Δικτύου.

«Θα ήθελα να εξάρω την πρωτοβουλία του Δήμου Κορινθίων για τη δημιουργία του Δικτύου Πόλεων του Αποστόλου Παύλου. Πρόκειται για μια σημαντική προσπάθεια που θα συμβάλει στην ανάδειξη της διαδρομής, του έργου και του διαχρονικού αποτυπώματός του, ενώ ταυτόχρονα θα δημιουργήσει γέφυρες συνεργασίας μεταξύ των πόλεων που συνδέονται με την πορεία του.

Για τη Ρόδο, η συμμετοχή σε αυτό το εγχείρημα έχει ιδιαίτερη αξία. Το νησί μας συγκαταλέγεται στους τόπους από τους οποίους πέρασε ο Απόστολος Παύλος κατά τα ιεραποστολικά του ταξίδια, ενώ η παράδοση και η ιστορική μνήμη διατηρούν μέχρι σήμερα ζωντανή αυτή τη σύνδεση.

Ο  Δήμος Ρόδου χαιρετίζει με θέρμη αυτή τη διαδημοτική πρωτοβουλία και εκφράζει τη βούλησή του να συμβάλει ενεργά στις κοινές δράσεις που θα αναπτυχθούν μέσα από το Δίκτυο, με στόχο την ανάδειξη της κοινής μας πολιτιστικής και πνευματικής κληρονομιάς», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παυλακίδης.

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.