1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Νεα Δωδεκανησου · Ροδος

Νέο Γυμνάσιο-Λύκειο μαζί με Κλειστό Γυμναστήριο αποκτά η Κοινότητα Αφάντου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -Νέο Γυμνάσιο-Λύκειο μαζί με Κλειστό Γυμναστήριο αποκτά η Κοινότητα Αφάντου. Σε συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Αφάντου στις 29 Δεκεμρίου 2020 μετά από εισήγηση μου σε μοναδικό…

Σύνταξη Verena2 Μαΐου 2022 · Ανάγνωση 2′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

-Νέο Γυμνάσιο-Λύκειο μαζί με Κλειστό Γυμναστήριο αποκτά η Κοινότητα Αφάντου.

Σε συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Αφάντου στις 29 Δεκεμρίου 2020 μετά από εισήγηση μου σε μοναδικό θέμα ημερησίας διάταξης πάρθηκε “Kατά Πλειοψηφία” η παρακάτω απόφαση (16η/2020 – ΑΔΑ:ΩΗΜ2Ω1Ρ-6ΚΦ):

“Να προχωρήσουν από τις αρμόδιες υπηρεσίες και από τους αρμόδιους φορείς του Δήμου Ρόδου όλες οι απαραίτητες και αναγκαίες ενέργειες για τον συντονισμό την προώθηση και την ολοκλήρωση των Διαδικασιών Ανάθεσης της Σύμβασης του έργου «Μελέτη, Χρηματοδότηση, Κατασκευή, Συντήρηση και Λειτουργία Νέου Λυκείου και Κλειστού Γυμναστηρίου Αφάντου στις εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου της Ροδιακής Κεραμικής Α.Ε. (Τουβλάδικο) μέσω Σ.Δ.Ι.Τ.» στο πλαίσιο της απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Σ.Δ.Ι.Τ. (38/25.10.2018) (Α.Δ.Α.:Ω1Τ0465ΧΙ8- Ε1Μ)”.

Δεκαέξι μήνες μετά νοιώθω δικαιωμένος και περήφανος για την απόφαση αυτή γιατί έρχεται η Δημοτική Αρχή του Αντώνη Καμπουράκη να ξεκλειδώσει όλες τις διαδικασίες και να προχωρήσει αυτό το σημαντικό έργο για την Κοινότητα Αφάντου.

Διαφημιστείτε εδώΘέση 970×250 · Αρθρο · μεσα στο κειμενο (wide) · Επικοινωνία →

Πρόκειται για ένα έργο έντεκα νέων σχολικών μονάδων και δύο κλειστών γυμναστηρίων (Αφάντου και Αρχαγγέλου) που πρόκειται να υλοποιηθούν μέσω της σύμπραξης Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα (ΣΔΙΤ) με συνολικό προϋπολογισμό 30,5 εκ. ευρώ περίπου στο νησί της Ρόδου.

Δημόσιος Φορέας Υλοποίησης του Έργου είναι ο Δήμος Ρόδου. Στα τελευταία δύο χρόνια η Δημοτική Αρχή κατάφερε να ολοκληρώσει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την ωρίμανση και οργάνωση του έργου έτσι προκειμένου αυτό να φθάσει σε φάση υλοποίησης. Στο αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται δε να υπογραφεί η σύμβαση για την πρόσληψη τεχνικού συμβούλου, ο ρόλος του οποίου είναι καταλυτικός σε όλη της διαδικασία δημοπράτησης και διεκπεραίωσης όλων των αναγκαίων διαδικασιών.

Ένα τόσο σημαντικό έργο που αποτελούσε όραμα και διακαής πόθος χρόνων για την τοπική μας κοινωνία και την νεολαία της Κοινότητας μας επιτέλους αποκτά σάρκα και οστά.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την Δημοτική Αρχή και προσωπικά τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη ο οποίος πραγματικά αποδεικνύει με τις αποφάσεις και τις πράξεις του ότι έχει όραμα και αποφασιστικότητα για να προχωρήσει όλα τα σημαντικά έργα για την ανάπτυξη του τόπου μας.

Κλείνοντας θα ήθελα να παραθέσω ένα μικρό απόσπασμα του επίλογου της δευτερολογίας μου στην συνεδρίαση της 29ης Δεκεμβρίου 2020:

“ Έχω εμπιστοσύνη στην νέα δημοτική αρχή και προσωπικά στον Δήμαρχο μας Κο Αντώνη Καμπουράκη ο οποίος είμαι σίγουρος ότι θα αφουγκραστεί το όραμα της τοπικής μας κοινωνίας και θα συμβάλλει στο μέγιστο βαθμό για την υλοποίηση του”.

Η ιστορία ήρθε να με δικαιώσει….!!!

Γεώργιος Εμμ Μπακίρης

Πρόεδρος Συμβουλίου

Κοινότητας Αφάντου

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.