1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Νεα Δωδεκανησου · Ροδος

Μαρία Κορακάκη: “Η προστασία των παιδιών δεν επιδέχεται σκιές”

Ρόδος, 19/01/2026 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μαρία Κορακάκη: “Η προστασία των παιδιών δεν επιδέχεται σκιές” Με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα που αφορά σταΠρονοιακάΙδρύματα Ρόδου και συγκεκριμένα στο Παράρτημα…

Σύνταξη Verena19 Ιανουαρίου 2026 · Ανάγνωση 3′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

Ρόδος, 19/01/2026

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μαρία Κορακάκη: “Η προστασία των παιδιών δεν επιδέχεται σκιές”

Με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα που αφορά σταΠρονοιακάΙδρύματα Ρόδου και συγκεκριμένα στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού και στο Παράρτημα Χρονίων Παθήσεων «Άγιος Ανδρέας» η Πρόεδρος Δ.Σ. κ. Μαρία Κορακάκη, προχωρά σε διευκρινίσεις, ως οφείλει, με σαφήνεια και υπευθυνότητα, προκειμένου να γνωστοποιηθεί η αλήθεια και να αποκατασταθούν τυχόν απορίες των εκπροσώπων των ΜΜΕ.

  • Τα ημερήσια τροφεία,«χαρτζιλίκια», καταβάλλονται κανονικά στα φιλοξενούμενα, ανήλικα  παιδιά του Παραρτήματος Προστασίας, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο που διέπεται από την κοινή υπουργική απόφαση και τις προβλεπόμενες διαδικασίες.
  • Στο νεοκλασικό κτίριο, στο οποίο στεγάζεται η συγκεκριμένη δομή, έχουν γίνει  - και συνεχίζονται - εργασίες πλήρους συντήρησης και ανακατασκευής χώρων, στην πτέρυγα που διαμένουν τα παιδιά. Επί πλέον δε, έχουμε εξοπλίσει τους χώρους, με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, για διευκόλυνση των μαθητών, τηλεοράσεις πλάσμα, για τις ώρες ψυχαγωγίας, έχουν τοποθετηθεί κλιματιστικά, σε όλα τα δωμάτια των παιδιών, έγινε πλήρης αλλαγή επίπλωσης και βάψιμο των δωματίων, θερμομόνωση επιφάνειας εμβαδού 500 τ.μ. μόνωση παραθύρων, ανακατασκευή – αποκατάσταση κουφωμάτων των υπνοδωματίων, του πατώματος  τωνδωματίων και των διαδρόμων  του συγκεκριμένου ορόφου, έχουν τοποθετηθεί καινούριες μοκέτες, ανακαινίσθηκε πλήρως η βοηθητική κουζίνα στον ίδιο όροφο  και ξεκινά η πλήρης ανακαίνιση στις τουαλέτες και στα μπάνια.  Επίσης, έχει ολοκληρωθεί η αποτύπωση του κτιρίου, με σκοπό την ένταξή του για περαιτέρω ανακαίνιση σε ευρωπαϊκά προγράμματα. Όλες αυτές οι εργασίες, γίνονται σύμφωνα με τους κανόνες που ορίζονται από την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων, καθώς πρόκειται για διατηρητέο κτίριο.
  • Αναφορικά δε, με την καθαριότητα της δομής, υπάρχει σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία, η οποία τηρείται ανελλιπώς, σε όλους τους χώρους, εξωτερικούς και εσωτερικούς, σε καθημερινή βάση.  
  • Στον χώρο της κουζίνας, έχει τοποθετηθεί νέος, επαγγελματικός  θερμοθάλαμος, καινούργιος, επαγγελματικός φούρνος, ενώ έγινε και πλήρης αλλαγή τραπεζιών και καθισμάτων στον χώρο εστίασης.  Αναφορικά με την σίτιση, διακρινόμαστε για την ποιότητα των φαγητών και την ποικιλία, υπό την εποπτεία ειδικής διατροφολόγου. Ανά τακτά, χρονικά διαστήματα, τα παιδιά φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία και εστιατόρια, προσκεκλημένα των επιχειρηματιών της περιοχής μας. Επί πλέον, συμμετέχουν σε εκδρομές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με έξοδα του Ιδρύματος. 
  • Σε ό,τι αφορά στο Παράρτημα Χρονίων Παθήσεων «Άγιος Ανδρέας» σε σχέση με την ύδρευση, εδώ και πολλά χρόνια, καταναλώνεται αποκλειστικά και μόνοεμφιαλωμένο νερό από τα φιλοξενούμενα παιδιά και τους υπαλλήλους, για πόση και παρασκευή τροφίμων, όπως ακριβώς προβλέπεται, ανεξαρτήτως ελέγχων, ενώ το δίκτυο ύδρευσης, για λόγους πλήρους ασφαλείας, είναι συνδεδεμένο με ειδικά φίλτρα καθαρισμού. Βρισκόμαστε δε, στην διαδικασία εξυγίανσης του δικτύου ύδρευσης της δομής.
  • Τέλος, στο πλαίσιο της εύρυθμης λειτουργίας, της διαφάνειας, της τήρησης των κανόνων υγιεινής και γενικώς των όσων προβλέπονται, παραμένουμε ανοιχτοί σε κάθε έλεγχο και συνεργαζόμαστε πλήρως με τις αρμόδιες αρχές που μας επισκέπτονται, με γνώμονα το συμφέρον και την προστασία των ανθρώπων που φιλοξενούνται στις δομές.

Με αίσθημα ευθύνης και πλήρη διαφάνεια,

Η Πρόεδρος Δ.Σ. του ΚΚΠΠΝΑ

Μαρία Κορακάκη

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.