1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Νεα Δωδεκανησου · Ροδος

Καθημερινή η κοινή προετοιμασία μεταξύ ΤΕΕ και ΣΑΔ για το Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Η ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΕΕ ΚΑΙ ΣΑΔ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ - Σε εντατικό και καθημερινό πλαίσιο βρίσκονται πλέον οι ρυθμοί συνεργασίας μεταξύ του…

Σύνταξη Verena16 Απριλίου 2021 · Ανάγνωση 2′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

- ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Η ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΕΕ ΚΑΙ ΣΑΔ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

- Σε εντατικό και καθημερινό πλαίσιο βρίσκονται πλέον οι ρυθμοί συνεργασίας μεταξύ του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου αναφορικά με τη διαβούλευση επί του Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου.

Αφού προηγήθηκαν συναντήσεις και διαβουλεύσεις με Υπηρεσίες και φορείς των νησιών μας, πλέον συντάσσεται το κοινό κείμενο μεταξύ ΤΕΕ και ΣΑΔ, το οποίο θα αποσταλεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προκειμένου να ληφθεί υπόψιν πριν από την οριστική σύνταξη του στρατηγικού πλαισίου. Σε παράλληλους ρυθμούς εξελίσσεται η συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σε υπηρεσιακό επίπεδο με τους κκ Παναγιώτη Βενέρη και Γιώργο Κούρτη και σε πολιτικό επίπεδο με τον Αντιπεριφερειάρχη κ Χρήστο Ευστρατίου. Σκοπός του ΤΕΕ και του ΣΑΔ είναι οι κοινές προτάσεις να αποσταλούν στην ΠΝΑΙ πριν το ερχόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, ενώ ταυτόχρονα θα ξεκινήσουν νέο κύκλο επαφών με φορείς των νησιών μας.

Διαφημιστείτε εδώΘέση 970×250 · Αρθρο · μεσα στο κειμενο (wide) · Επικοινωνία →

Όπως έχει γίνει κοινώς αποδεκτό, πρόκειται για ένα πλαίσιο το οποίο κινείται σε σωστή κατεύθυνση αναφορικά με το μέλλον των νησιών μας, παρόλα αυτά υπάρχουν σοβαρότατες ελλείψεις και αστοχίες που θα τονιστούν, προκειμένου να τροποποιηθούν και να αφαιρεθούν. Άλλωστε, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ΤΕΕ και ο ΣΑΔ, τα νησιά μας έχουν το καθένα ξεχωριστή ταυτότητα και ιδιομορφία, που δεν μπορούν να τεθούν υπό καθεστώς οριζόντιων και ολοκληρωτικών μέτρων που θα προκαθορίσουν το μέλλον τους για την επόμενη τουλάχιστον 10ετία.

Ο πρόεδρος της Διοικούσας επιτροπής ΤΕΕ κ Αντώνης Γιαννικουρής, η πρόεδρος της Αντιπροσωπείας ΤΕΕ κ Μαρίζα Χατζηλαζάρου και ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου κ Γιώργος Σκιαδόπουλος βρίσκονται σε καθημερινή συνεργασία, συντάσσοντας το τελικό κείμενο με τις θεσμικές και επιστημονικές προτάσεις και παρατηρήσεις τους.

Την Τετάρτη στις 14 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η Συνέλευση της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, με τη συμμετοχή του κ Κώστα Κωνσταντινίδη, εκλεκτού μέλους του ΤΕΕ και του ΣΑΔ, πρώην Αντιπροέδρου ΣΕΤΕ, ο οποίος επεσήμανε καίρια θέματα που χρήζουν της προσοχής όλων μας.

Τις επόμενες μέρες θα ολοκληρωθεί η σύσταση της αρμόδιας επιτροπής που θα πλαισιώσουν οι προαναφερθέντες Αρχιτέκτονες μηχανικοί.

Ο Πρόεδρος
του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου

Ο Πρόεδρος
του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου

Αντώνης Ε. Γιαννικουρής

Γιώργος Κ. Σκιαδόπουλος

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.