1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Νεα Δωδεκανησου · Καρπαθος

Κάρπαθος: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. δύο μέλη κυκλώματος που εξαπατούσε πολίτες

Στη σύλληψη δύο νεαρών, ηλικίας 19 και 23 ετών, προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Καρπάθου, στο πλαίσιο εξιχνίασης υπόθεσης τηλεφωνικών απατών σε βάρος πολιτών του νησιού. Σε βάρος…

Σύνταξη Verena20 Ιουνίου 2026 · Ανάγνωση 1′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

Στη σύλληψη δύο νεαρών, ηλικίας 19 και 23 ετών, προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Καρπάθου, στο πλαίσιο εξιχνίασης υπόθεσης τηλεφωνικών απατών σε βάρος πολιτών του νησιού. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη κατ’ εξακολούθηση και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, ενώ στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται ακόμη δύο άτομα, ηλικίας 20 και 21 ετών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, άγνωστος άνδρας, προσποιούμενος υπάλληλο λογιστικού γραφείου, επικοινώνησε τηλεφωνικά με πέντε πολίτες. Με διάφορα προσχήματα κατάφερε να εξαπατήσει δύο γυναίκες, πείθοντάς τες να παραδώσουν χρήματα και κοσμήματα που διατηρούσαν στις κατοικίες τους. Μάλιστα, η μία από τις παθούσες προχώρησε και σε ανάληψη μετρητών από τραπεζικό κατάστημα, τα οποία παρέδωσε σε υποτιθέμενο «συνάδελφο» του καλούντος.

Οι δράστες φέρονται να ισχυρίστηκαν ότι τα χρήματα και τα τιμαλφή έπρεπε να καταγραφούν ώστε να επιδοτηθούν από το κράτος και να εξαιρεθούν από φορολογικές επιβαρύνσεις, πείθοντας τα θύματα να τους τα παραδώσουν σε προκαθορισμένο σημείο συνάντησης.

Η αστυνομική έρευνα οδήγησε στην ταυτοποίηση των εμπλεκομένων, ενώ το βράδυ της 18ης Ιουνίου 2026 οι αρχές εντόπισαν και συνέλαβαν την 23χρονη κατά την επιβίβασή της σε πλοίο με προορισμό τον Πειραιά. Στην κατοχή της βρέθηκε μέρος των χρημάτων και των χρυσαφικών που είχαν αφαιρεθεί.

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι τα υπόλοιπα κλοπιμαία είχαν αποκρυβεί σε δωμάτιο που οι δράστες είχαν μισθώσει ειδικά για τον σκοπό αυτό. Το βράδυ της επόμενης ημέρας εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 19χρονος, όταν μετέβη στο κατάλυμα προκειμένου να παραλάβει τα αφαιρεθέντα αντικείμενα.

Οι δύο συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου, ενώ η προανάκριση για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης συνεχίζεται.

 
 
Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.