1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Νεα Δωδεκανησου · Πατμος

Η Πάτμος αλλάζει πρόσωπο με νέα έργα και δράσεις

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΜΟΥ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Η Πάτμος αλλάζει πρόσωπο με νέα έργα και δράσεις - Πολλά νέα έργα υλοποιούνται στον Δήμο Πάτμου για τον τουρισμό, την οικογένεια, την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον,…

Σύνταξη Verena11 Μαρτίου 2022 · Ανάγνωση 3′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΜΟΥ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

- Η Πάτμος αλλάζει πρόσωπο με νέα έργα και δράσεις

- Πολλά νέα έργα υλοποιούνται στον Δήμο Πάτμου για τον τουρισμό,  την οικογένεια, την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον, καλύπτοντας κενά δεκαετιών.

Σημαντική βελτίωση στην προσβασιμότητα του προορισμού και την κρουαζιέρα θα επιφέρει η ολοκλήρωση του έργου του νέου μώλου στον λιμένα της Σκάλας. Μετά την πρόσφατη ολοκλήρωση του έργου του προσήνεμου μώλου στην περιοχή της μαρίνας, νέα έργα δρομολογούνται για την αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων, μελέτες αξίας ενός εκατομμυρίου για εμπορικό λιμένα, μώλο ανεφοδιασμόυ της ΔΕΗ και ζώνη Σένγκεν με προβλήτα. Έπειτα από πολλά έτη, το αίτημα για την αισθητική αναβάθμιση της πλατείας γίνεται πραγματικότητα μέσα από την εκτέλεση, του μεγαλύτερου μέρους, του έργου της πλακόστρωσης χαρίζοντας μία νέα εμπειρία σε κατοίκους και επισκέπτες, ενώ έγινε παρέμβαση στο λιθόστρωτο της Χώρας  για την καλύτερη συντήρηση και αναβάθμιση του οικισμού και μνημείου της Unesco.

Διαφημιστείτε εδώΘέση 970×250 · Αρθρο · μεσα στο κειμενο (wide) · Επικοινωνία →

«Δίνουμε καθημερινό αγώνα για τα αυτονόητα. Μέσα σε δύο χρόνια πανδημίας έχουν γίνει δράσεις που ήταν διαχρονικά αναγκαίες. Στόχος μας είναι το ευ ζην στην Πάτμο, για το παιδί, την οικογένεια, τον τουρισμό και την καθημερινότητα», δηλώνει ο Δήμαρχος Πάτμου Λευτέρης Πέντες. Στο πνεύμα αυτό, δρομολογούνται πολλές μελέτες όπως της κατασκευής δικτύου αποχέτευσης του Κάμπου και της αποκατάστασης  του ΧΑΔΑ. Επίσης, καταβάλλεται συντονισμένη προσπάθεια για τη συντήρηση του δημοτικού και επαρχιακού οδικού δικτύου και προωθούνται ο τηλεχειρισμός του δικτύου ύδρευσης, η ανακύκλωση και καθαριότητα,  ο εκσυγχρονισμός και η ενεργειακή αναβάθμιση των δημοτικών κτιρίων, η κατασκευή γηπέδων, η αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές, η προμήθεια μηχανημάτων και απορριμματοφόρων, διαπλατύνσεις και ασφαλτοστρώσεις δρόμων, κ.α.

Για πρώτη φορά στα χρονικά δημιουργήθηκε και λειτουργεί ο  πρώτος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός, ενώ αντικαταστάθηκαν και επανασχεδιαστήκαν όλες οι Παιδικές Χαρές και συντηρήθηκαν ριζικά οι σχολικές υποδομές. Παράλληλα, ξεκίνησε η λειτουργία της Κοινωνικής Υπηρεσίας για ηλικιωμένους, οικογένειες και ασθενείς. Σε χρόνο ρεκόρ και μετά από συντονισμένες ενέργειες, οι κάτοικοι αποζημιώθηκαν για φθορές των νοικοκυριών  που προκλήθηκαν ύστερα από έντονα καιρικά φαινόμενα. Σε ένα άλλο σοβαρό ζήτημα, η παρούσα δημοτική αρχή  διεκδικεί άλλη μία πρωτιά μεριμνώντας για τα αδέσποτα. Επιπλέον, στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού, ο δημότης μπορεί πλέον να δημιουργήσει λογαριασμό στην ιστοσελίδα του Δήμου, να βλέπει online τις οφειλές, να δηλώνει βλάβες, να αιτείται πιστοποιητικά και να υποβάλλει προτάσεις. Για πρώτη φορά τίθενται σε δημόσια διαβούλευση και ψηφίζονται κανονιστικές διατάξεις όπως ο κανονισμός κοινόχρηστων χώρων και ο κανονισμός καθαριότητας και γίνεται σοβαρή προσπάθεια για την εκπόνηση νέας κυκλοφοριακής μελέτης ώστε να οριοθετηθούν εκ νέου πεζόδρομοι και μονοδρομήσεις.

Με στόχο την περιβαλλοντική προστασία, καταρτίστηκε νέο τοπικό σχέδιο που δίνει έμφαση στη μείωση παραγωγής αποβλήτων, ενώ παράλληλα ο Δήμος εντάσσεται σε προγράμματα  ενεργειακής μετάβασης και ηλεκτροκίνησης. Τα νησάκια Μαράθι και Αρκιοί μπαίνουν σε νέα τροχιά λειτουργίας, καθώς για πρώτη φορά επιτυγχάνεται αποσυμφόρηση με τη μεταφορά απορριμμάτων και ταυτόχρονα υλοποιείται αφαλάτωση και έργο υδροδότησης για το Μαράθι.

Σημειώνεται πως μέσα από  προγράμματα, ο Δήμος Πάτμου θα απορροφήσει ποσό άνω των 8,5 εκατομμυρίων ευρώ για την πραγματοποίηση έργων πνοής και βελτίωσης βασικών υποδομών. 

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.