1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Νεα Δωδεκανησου · Ροδος

ΦΩΤΟ: «Ρόδος, το άλλο νησί της ομορφιάς" - Ύμνοι για τη Ρόδο από Γάλλους δημοσιογράφους σε περιοδικά και εφημερίδες της πατρίδας τους

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ-Ρόδος, 10 Απριλίου 2019 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -Θέμα: «Ρόδος, το άλλο νησί της ομορφιάς - Rhodes , l ’ autre î le de Beaut é» - Ύμνοι για τη Ρόδο από Γάλλους…

Σύνταξη Verena10 Απριλίου 2019 · Ανάγνωση 4′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ-Ρόδος, 10 Απριλίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

-Θέμα: «Ρόδος, το άλλο νησί της ομορφιάς - Rhodes, l’ autre île de Beauté» -

Ύμνοι για τη Ρόδο από Γάλλους δημοσιογράφους σε περιοδικά και εφημερίδες της πατρίδας τους.

-«Ρόδος, το άλλο νησί της ομορφιάς - Rhodes, l’ autre île de Beauté»  τιτλοφορείται το άρθρο - αφιέρωμα στη Ρόδο του Γάλλου δημοσιογράφου κ. Loïc Chenevas - Paule στην περιφερειακή ημερήσια εφημερίδα “La Provence”-  www.laprovence.com/της Προβηγκίας στη Νότια Γαλλία, με υπότιτλο «Εμβαθύνοντας σε έναν τόπο που χαρακτηρίζεται από την ιστορία του πολιτισμού του και την απίστευτη γενναιοδωρία των κατοίκων του».

Ένα αφιέρωμα που κυριολεκτικά υμνεί τη Ρόδο, την ομορφιά, την πολιτιστική κληρονομιά, την απίστευτη γενναιοδωρία και ζεστασιά των κατοίκων της, όπως αναφέρει στο άρθρο του ο δημοσιογράφος κ. Loïc Chenevas –Paule, ο οποίος μαζί με τους συναδέλφους του κα Dominique Juan από το διεθνές πολυτελές περιοδικό "COTE" - www.cotemagazine.com/fr/1-home και τον κ.  Olivier Bertolino, διοργανωτή του “5th  Salon Tourisme & Patrimoine”, που πραγματοποιήθηκε αρχές Μαρτίου του 2018, στην πόλη Aix-en-Provence της Γαλλίας, επισκέφθηκαν τη Ρόδο από τις 9-16 Οκτωβρίου 2018. Εντυπωσιάσθηκαν από την Παλιά Πόλη της Ρόδου και τη Λίνδο, τα δύο διαμάντια του νησιού, όπως τα αποκαλούν.

Διαφημιστείτε εδώΘέση 970×250 · Αρθρο · μεσα στο κειμενο (wide) · Επικοινωνία →

Δεν μπορείς να μην συγκινείσαι και να μην νοιώθεις υπερηφάνεια ως Ρόδιος και κάτοικος του νησιού, όταν σε κάποιο άλλο σημείο του συγκεκριμένου άρθρου διαβάζεις: «Ναι. Η Ρόδος είναι κάτι παραπάνω από ένα νησί που επικεντρώνεται στον τουρισμό. Σίγουρα, τα χαμόγελα και το πλήθος υπηρεσιών είναι ικανά να  προσελκύσουν πολύ κόσμο, όμως η ανθρώπινη ζεστασιά και γενναιοδωρία των  κατοίκων  της είναι αυτό που κάνουν τη Ρόδο να λούζεται από έναν μαγευτικό ήλιο καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου - “Et c’ est bel et bien grace àses habitants que Rhodes est baignée d’ un soleil majestueux tout au long de l’ année”.

Όλο το αφιέρωμα της εφημερίδας στη Ρόδο είναι ένας  ύμνος για το νησί, όταν αναφέρεται στη «διαδρομή κατά μήκος του Αιγαίου με τα μικρά παραδοσιακά χωριουδάκια στην ενδοχώρα, προσφέρουν μεγάλη χαρά  και τη δυνατότητα για εξερεύνηση στους ταξιδιώτες ή στη Λίνδο «στο νότιο κομμάτι της δυτικής  πλευράς  της ιστορικής αυτής διαδρομής, η καρδιά χτυπάει στη Λίνδο. Ακόμα και σήμερα αποτελεί έναν τόπο μυστικιστικό με τα μικρά κάτασπρα σπιτάκια, την εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου αλλά και με την Ακρόπολη που δεσπόζει στην κορυφή του χωριού» για να ολοκληρωθεί το άρθρο με τη μοναδική γαστρονομία του νησιού.

Είναι γεγονός ότι οι Γάλλοι δημοσιογράφοι μαγεύτηκαν από τη Ρόδο στο σύνολό της και αυτό απέδωσαν στα γραπτά τους. Βρέθηκαν να περπατούν ανάμεσα σε μνημεία που αποτυπώνουν την ιστορία αιώνων. Κάθε γωνιά της Ρόδου ήταν και ένας περίπατος στους διάφορους πολιτισμούς και στις θρησκείες που τους σφράγισαν. Γνώρισαν την πληθώρα των επιλογών που προσφέρει η Ρόδος, από τη μοναδικής ομορφιάς φύση της, τους σπάνιους βιότοπούς της, τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, μέχρι τα προϊόντα της ροδίτικης γης, τις γεύσεις, και τη μοναδική φιλοξενία των ανθρώπων της!

Περιηγήθηκαν σε όλα τα αξιοθέατα του νησιού, εντυπωσιάσθηκαν από τη Μεσαιωνική Πόλη, μία από τις ωραιότερες πόλεις της Μεσογείου, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco, μέχρι την Ακρόπολη της Ρόδου, της Λίνδου και την Αρχαία Κάμειρο, τα καπετανόσπιτα της Λίνδου και τον παραδοσιακό οικισμό, τις Επτά Πηγές και τη Φιλέρημο μέχρι την Κοιλάδα των Πεταλούδων και το Κάστρο της Κρητηνίας, τα Σιάννα, τη  Μονόλιθο και τον Έμπωνα.

Συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο και συζήτησαν για τη μακραίωνη ιστορία και τον πολιτισμό χιλιετιών του νησιού, αλλά και με την αντιδήμαρχο Τουρισμού, Διεθνούς Προβολής και Απόδημων Ροδίων κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου την οποία και ευχαρίστησαν για το ιδιαιτέρως επιτυχημένο ταξίδι των τριών Γάλλων δημοσιογράφων από την Προβηγκία στη Ρόδο.

Η εδραίωση της Ρόδου στη συνείδηση των επισκεπτών της ως μοναδικού τουριστικού προορισμού που καλύπτει όλες τις απαιτήσεις, ενός τόπου διακοπών που σου προσφέρει ότι επιθυμήσεις, αποκαλύπτεται και στα συγκεκριμένα άρθρα στα έντυπα της Προβηγκίας, στη Νότια Γαλλία αφιερωμένα στο νησί των Ιπποτών.

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.