1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Νεα Δωδεκανησου · Ροδος

Φώτης Χατζηδιάκος: Πλήρης στήριξη σε αποφάσεις της δημοτικής αρχής Ρόδου για την αντιμετώπιση του κορωνοιού

Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κοιν.: Δήμαρχο Ρόδου Α Ι Τ Η Μ Α Των δημοτικών συμβουλών της δημοτικής παράταξης «ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» Κύριε Πρόεδρε, Α. Στην ημερήσια διάταξη της…

Σύνταξη Verena16 Μαρτίου 2020 · Ανάγνωση 2′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Κοιν.: Δήμαρχο Ρόδου

Α Ι Τ Η Μ Α

Των δημοτικών συμβουλών της δημοτικής παράταξης

«ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Κύριε Πρόεδρε,

Α. Στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της 29ης Φεβρουαρίου 2020 περιλαμβανόταν το υπ’ αριθμόν 32 θέμα περί «Έγκρισης διάθεσης πίστωσης δαπανών Δημοσίων Σχέσεων για πασχαλινές εκδηλώσεις σε ευπαθείς ομάδες» ποσού 59.520 ευρώ.

Η συζήτηση του ανωτέρω θέματος αναβλήθηκε για την επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επειδή οι δυσάρεστες εξελίξεις στο θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού μας έχουν ξεπεράσει και τα θέματα προστασίας της Δημόσιας Υγείας έχουν απόλυτη προτεραιότητα, η παράταξη μας προτείνει και ζητά με την διαδικασία της δια περιφοράς συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου καιτης Οικονομικής Επιτροπής, προκειμένου να διατεθεί το ανωτέρω ποσό (και όποιο άλλο ποσό απαιτηθεί) για την προμήθεια θερμικών καμερών για τις ανάγκες του αεροδρομίου ΔΙΑΓΟΡΑΣ και του Εμπορικού Λιμένα Ρόδου, καθώς και οποιουδήποτε άλλου υγειονομικού υλικού απαιτηθεί για την προστασία της υγείας των ευπαθών ομάδων και γενικά των δημοτών της Ρόδου. Η προμήθεια αυτών να γίνει με τις κατεπείγουσες διαδικασίες, που προβλέπονται με τις διατάξεις του άρθρου 184 παρ.1 Ν.4635/2019 σε συνδυασμό με το άρθρο 10 παρ.1 και 3 της πράξης νομοθετικού περιεχομένου της 11-3-2020 (ΦΕΚ Τεύχος Α Φ.55).

Διαφημιστείτε εδώΘέση 970×250 · Αρθρο · μεσα στο κειμενο (wide) · Επικοινωνία →

Β. Πληροφορηθήκαμε για του τύπου ότι από τα κονδύλια που διατίθενται σε δήμους και περιφέρειες από το Υπουργείο Εσωτερικών για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, συμφωνήθηκε η προμήθεια θαλάμων αρνητικής πίεσης για την κάλυψη πιθανών αναγκών του Νοσοκομείου Ρόδου. 

Η παράταξη μας συμφωνεί και ζητά να τεθεί και το θέμα αυτό στην ίδια δια περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προς έγκριση τυχόν κονδυλίου που θα απαιτηθεί από τον Δήμο Ρόδου.

Γ. Με την ίδια διαδικασία να εγκριθεί οποιοδήποτε κονδύλιο απαιτηθεί για την προμήθεια ειδών απολύμανσης και υγιεινής, προκειμένου τα συνεργεία του δήμου να προβούν άμεσα στην απολύμανση κοινοχρήστων χώρων (όπως έγινε και σε άλλους δήμους της χώρας), καθώς και αντισηπτικά και μάσκες προφύλαξης για τους δημοτικούς υπαλλήλους και δημότες.

Επειδή το αίτημα μας στηρίζεται στις διατάξεις του άρθρου 67 Ν.3852/2010 και άρθρου 3 παρ.3Γ του Κανονισμού λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου και προσυπογράφεται από τα 15 μέλη της παράταξης μας, αλλά και τα μέλη λοιπών παρατάξεων της μειοψηφίας, παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Κύριε Πρόεδρε,

Με την παρούσα αίτηση μας, θέλουμε να δηλώσουμε την πλήρη στήριξη των παρατάξεων της μειοψηφίας σε οποιαδήποτε απόφαση της δημοτικής αρχής για την αντιμετώπιση του μοναδικού και πρωτόγνωρου αυτού φαινομένου, ακόμη και αν θεωρηθεί ότι για τα αυτονόητα … «κρούουμε θύρες ανοικτές».

Με τιμή

Για την δημοτική παράταξη

«ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.