1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Νεα Δωδεκανησου · Ροδος

Ευθύμιος Λέκκας στον topfm: Κατέθεσα οδικό χάρτη για τα προβλήματα στις Κάτω Πέτρες – Απαιτείται εμπλοκή των υπουργείων - Κατεστραμμένος ο δρόμος του Φιλερήμου

Την εικόνα για τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τις συνεχείς βροχοπτώσεις στις Κάτω Πέτρες αλλά και στο Φιλέρημο παρουσίασε σήμερα στον top fm και την Ρένα Βενιανάκη, ο καθηγητής…

Σύνταξη Verena30 Δεκεμβρίου 2024 · Ανάγνωση 2′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

Την εικόνα για τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τις συνεχείς βροχοπτώσεις στις Κάτω Πέτρες αλλά και στο Φιλέρημο παρουσίασε σήμερα στον top fm και την Ρένα Βενιανάκη, ο καθηγητής Γεωλογίας και επικεφαλής του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας. Για τις Κάτω Πέτρες ο κ. Λέκκας ανέφερε ότι έχει καταθέσει «οδικό χάρτη» για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ενώ για το δρόμο του Φιλερήμου τόνισε ότι έχει «καταστραφεί και απαιτούνται παρεμβάσεις». Όσο για το κόστος προς το παρόν, είναι απροσδιόριστο….
Καμιά αισιοδοξία δεν εξέπεμψαν οι δηλώσεις του καθηγητή Γεωλογίας και επικεφαλής του ΟΑΣΠ Ευθύμιου Λέκκα για τις σοβαρές καταστροφές που έχουν σημειωθεί στις Κάτω Πέτρες αλλά και στο Φιλέρημο αφού για την αποκατάσταση τους, ιδίως στις Κάτω Πέτρες ο καθηγητής εκτίμησε ότι επειδή το κόστος θα είναι μεγάλο, απαιτείται η εμπλοκή των κεντρικών υπουργείων.

Είναι σοβαρή η κατάσταση στις Κάτω Πέτρες γιατί στις επόμενες βροχές η σε μια πιθανή σεισμική διέγερση, θα υπάρχουν θέματα. « Και χωρίς αυτά θα υπάρχουν θέματα γιατί είναι μια περιοχή με μεγάλες μορφολογικές κλίσεις , με ογκολίθους που επικρέμονται και είναι μεταξύ δυο δρόμων που συγκεντρώνουν μεγάλη κυκλοφορία» ανέφερε ο κ. Λέκκας.
Συνεχίζοντας ο επικεφαλής του ΟΑΣΠ τόνισε: «Απαιτείται μια πιο μόνιμη λύση. Εγώ έχω υποβάλλει έναν οδικό χάρτη για το τι πρέπει να κάνει κάποιος. Δεν είναι μόνο ό δήμος, που δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει τα έργα, πρέπει να συντονιστεί και η περιφέρεια και κυρίως τα υπουργεία.. Και ο δήμος και η Περιφέρεια δεν είναι σε θέση να ανταπεξέρθουν οικονομικά» σημείωσε.
Στην ερώτηση αν έχει προϋπολογιστεί το κόστος, ο κ. Λέκκας είπε πως όχι αλλά έφερε ως παράδειγμα παρεμβάσεις που έγιναν πριν από τρία χρόνια στην Κάλυμνο και χρειάστηκε χρηματοδότηση πάνω από 10 εκ. ευρώ.
Για το δρόμο στο Φιλέρημο ο καθηγητής υπογράμμισε ότι έχει καταστραφεί, εδώ όπως είπε έχουμε άλλου είδους φαινόμενο από αυτό στις Κάτω Πέτρες. «Έχουμε ροή εδάφους. Ο δρόμος που έχει μήκος περίπου 3 χιλιομέτρων έχει καταστραφεί σχεδόν όλος. Εδώ απαιτείται παρέμβαση άλλου είδους από τις Κάτω Πέτρες».

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.