1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Νεα Δωδεκανησου · Κως

Επιτυχής διοργάνωση της διαδικτυακής ημερίδας του Step2Smart από το Δήμο Κω

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή ημερίδα για τα «Συστήματα Ευφυών Μεταφορών» που διοργάνωσε ο Δήμος Κω, στο πλαίσιο της Πράξης Step2Smart, την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, μέσω της πλατφόρμας…

Σύνταξη Verena11 Νοεμβρίου 2021 · Ανάγνωση 3′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή ημερίδα για τα «Συστήματα Ευφυών Μεταφορών» που διοργάνωσε ο Δήμος Κω, στο πλαίσιο της Πράξης Step2Smart, την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Σκοπός της διαδικτυακής ημερίδας ήταν η παρουσίαση των χρήσεων Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών από τους εταίρους της Πράξης στις περιοχές τους, ενώ ειδικότερα για το Δήμο Κω η παρουσίαση στους συμμετέχοντες των οφελών από τη συνολική υλοποίηση της Πράξης Step2Smart και τις δυνατότητες από τις εφαρμογές της τηλεματικής στις Αστικές Συγκοινωνίες ως εργαλείο για την προώθηση της Βιώσιμης Κινητικότητας στο Δήμο.

Ο Δήμαρχος Κω, κ. Θεοδόσης Νικηταράς, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στη διαδικτυακή ημερίδα επισημαίνοντας την ανάγκη που υπάρχει ώστε η τεχνολογική πρόοδος να υπηρετεί τον άνθρωπο για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του μέλλοντος. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Νικηταράς ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για το πιλοτικό έργο του ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης των αστικών λεωφορείων του Δήμου Κω. Ακολούθως, η κα Διονυσία Τελλή, Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Πρόνοιας, Υγείας και Αστικών Συγκοινωνιών (ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ) Δήμου Κω, παρουσίασε τα οφέλη του έργου Step2Smart για το Δήμο Κω.

Το πρώτο μέρος των εισηγήσεων ξεκίνησε με την κα Ζερδελή, εκπρόσωπο της εταιρείας Dotsoft Α.Ε., η οποία παρουσίασε αναλυτικά την υλοποίηση του πιλοτικού έργου της Πράξης Step2Smart στο Δήμο Κω. Η κα Ζερδελή επεσήμανε την ύψιστη σημασία που έχει η υλοποίηση συνεχών δράσεων για τη διατήρηση μίας πόλης ως «Smart City», ενώ κατέθεσε την πρόταση για την ύπαρξη «Κέντρου Λειτουργίας Έξυπνης Πόλης» για την παρακολούθηση όλων των τομέων Smart που υπάρχουν σε μία πόλη.

Στη συνέχεια, ο κ. Απόστολος Μπιζάκης, Διευθύνοντας Σύμβουλος της TREDIT S.A., παρουσίασε τις εφαρμογές τηλεματικής στις Αστικές Συγκοινωνίες του Δήμου Κω ως ένα εργαλείο για την προώθηση της Βιώσιμης Κινητικότητας. Στην παρουσίασή του

έκανε εκτενή αναφορά στην μελέτη τόσο της «Πριν», όσο και της «Μετά» αξιολόγησης των αποτελεσμάτων του πιλοτικού έργου του Δήμου Κω, παρουσιάζοντας τα εξεταζόμενα σενάρια μεταβολής του κομίστρου και αύξηση της ζήτησης (επιβατικού κοινού) μέσω της επέκτασης της τηλεματικής.

Ο κ. Γαβριήλ Μαρινάκης, Προϊστάμενος του Τμήματος Ηλεκτροφωτισμού και Φωτεινής Σηματοδότησης του Δήμου Χανίων, παρουσίασε στη συνέχεια την χρήση συστημάτων ευφυών μεταφορών στα Χανιά, ξεκινώντας από μία αναδρομή σε προηγούμενα συγκοινωνιακά έργα τηλεματικής που είχαν υλοποιηθεί έως το σήμερα με την Πράξη Step2Smart. Ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε την ύψιστη σημασία που έχει σε κάθε περίπτωση η συνέχιση και η μετεξέλιξη των υφιστάμενων υποδομών που με τόσο κόπο έχουν αναπτυχθεί έως σήμερα.

Μετά το διάλειμμα, ο κ. Αριστοτέλης Σάββα, Εκτελεστικός Μηχανικός και Συντονιστής της Πράξης από το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων – Τμήμα Δημοσίων Έργων Κύπρου, παρουσίασε την υλοποίηση συστημάτων ευφυών μεταφορών στην Κύπρο, τόσο από προηγούμενα έργα, όσο και τι προβλέπεται να υλοποιηθεί στο πλαίσιο της Πράξης Step2Smart.

Η τελευταία εισήγηση πραγματοποιήθηκε από τον Δρ. Λουκά Δημητρίου, Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Κύπρου, παρουσιάζοντας τα βήματα (πραγματοποιηθέντα και μελλοντικά) για την υλοποίηση ευφυών συστημάτων μεταφορών στην Λευκωσία στο πλαίσιο της Πράξης Step2Smart.

Την ημερίδα έκλεισε η Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακών Έργων, Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας & Διεθνών Σχέσεων, κα Γεωργία Κασσιώτη η οποία, αφού ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους, εξέφρασε την ευχή να επανέλθει η κανονικότητα, ώστε τα οφέλη για το Δήμο Κω από την υλοποίηση της Πράξης να είναι περισσότερο διακριτά.

Η πράξη Step2Smart χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020, κατά 85% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και κατά 15% από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου.


 
Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.