1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Νεα Δωδεκανησου · Ροδος

Επιτυχημένη Συνάντηση της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου στην Περιοχή Λίνδου και Νότιας Ρόδου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επιτυχημένη Συνάντηση της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου στην Περιοχή Λίνδου και Νότιας Ρόδου Ρόδος 25/10/2024 Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή ολοκληρώθηκε η συνάντηση των μελών της Ένωσης…

Σύνταξη Verena26 Οκτωβρίου 2024 · Ανάγνωση 3′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Επιτυχημένη Συνάντηση της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου στην Περιοχή Λίνδου και Νότιας Ρόδου

 
Ρόδος 25/10/2024

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή ολοκληρώθηκε η συνάντηση των μελών της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο TUI Blue Lindos Bay στα Βλυχά, για τις περιοχές Λίνδου, Πεύκων, Βλυχών, Λάρδου και Νότιας Ρόδου. Η συνάντηση αποτέλεσε σημαντική ευκαιρία για διάλογο και καταγραφή των ζητημάτων που απασχολούν τον ξενοδοχειακό κλάδο και επηρεάζουν τον τουρισμό στην περιοχή.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Γιάννης Παπαβασιλείου, οι υπεύθυνοι των περιοχών: Λίνδου/Πεύκων κ. Στέφανος Παλλάς, Βλυχών κ. Νίκος Καπετανάκης, Λάρδου κ. Γιώργος Γιωργαλίδης, και Νότιας Ρόδου κ. Παναγιώτης Χατζηλαζάρου. Επίσης, συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας και ξενοδόχος της περιοχής, κ. Κώστας Καλιουδάκης, και ο Αντιπρόεδρος οικονομικών κ. Θωμάς Σβυριάδης, ενώ διαδικτυακά συμμετείχε ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Αθηναγόρας Κωνσταντινίδης. Από πλευράς της τοπικής αυτοδιοίκησης, παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ρόδου κ. Γιώργος Τόππος και ο Αντιδήμαρχος Λίνδου κ. Νικόλαος Παυλακίδης, οι οποίοι άκουσαν προσεκτικά τα ζητήματα και δεσμεύτηκαν να συμβάλουν στην επίλυση τους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τα μέλη αντάλλαξαν απόψεις και έθεσαν στο τραπέζι βασικά προβλήματα, τα οποία συνοψίζονται στα εξής σημεία:

• Ύδρευση: Τονίστηκε η ανάγκη εκσυγχρονισμού του δικτύου ύδρευσης, καθώς και η αδειοδότηση για την εγκατάσταση συστημάτων αντίστροφης όσμωσης στα ξενοδοχεία.
• Οδικό Δίκτυο: Υπογραμμίστηκε η ανάγκη αναβάθμισης του οδικού δικτύου, ιδιαιτέρως της παραλιακής οδού, με έμφαση στον φωτισμό, τη διαμόρφωση πεζοδρομίων και τον καλλωπισμό, ώστε να βελτιωθεί η ασφάλεια και η εικόνα της περιοχής.
• Καλλωπισμός της Λίνδου: Προτάθηκε η χρήση τυποποιημένων κάδων απορριμμάτων για τη διατήρηση της αισθητικής και καθαριότητας της περιοχής.
• Αποχέτευση και Βιολογικός Καθαρισμός: Υπήρξε αίτημα για επιτάχυνση των έργων αποχέτευσης και σύνδεσης των περιοχών με τους βιολογικούς καθαρισμούς Λάρδου και Κάλαθου.
• Προσωπικό στα Ξενοδοχεία: Τονίστηκε η ανάγκη για παροχή κινήτρων που θα βοηθήσουν στην προσέλκυση και διατήρηση εξειδικευμένου προσωπικού στα ξενοδοχεία.
• Πολιτιστικές Εκδηλώσεις: Επισημάνθηκε η ανάγκη για πολιτιστικές δράσεις που θα φέρουν τους επισκέπτες πιο κοντά στην τοπική κοινότητα και τον πολιτισμό της περιοχής.

Επιπλέον, αναλύθηκε εκτενώς το ζήτημα των φορολογικών επιβαρύνσεων, το οποίο πλήττει την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος της περιοχής. Όλοι συμφώνησαν στην αναγκαιότητα ανταποδοτικότητας των τελών, με σκοπό τη χρηματοδότηση έργων υποδομής που θα συμβάλουν στην αναβάθμιση του νησιού.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης, κ. Παπαβασιλείου, υπογράμμισε τη σημασία των τοπικών συναντήσεων, καθώς ενισχύουν τη συνεργασία μεταξύ των ξενοδόχων και συμβάλλουν στην αποτελεσματική διεκδίκηση των αιτημάτων του κλάδου. Παράλληλα, επανέλαβε τη δέσμευση της Ένωσης στην υποστήριξη του τουρισμού και της τοπικής οικονομίας, αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό της ρόλο για το μέλλον της περιοχής. Τέλος ευχαρίστησε τον κο Νίκο Καπετανάκη, για την εξαιρετική φιλοξενία της συνάντησης στο ξενοδοχείο TUI Blue Lindos Bay.

Η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου θα συνεχίσει να εργάζεται με συνέπεια για την επίλυση των ζητημάτων που αφορούν τις τουριστικές υποδομές και την τοπική ανάπτυξη, προάγοντας τις αξίες και τα συμφέροντα των μελών της.
Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.