1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Νεα Δωδεκανησου · Κασος

Επιστολή διαμαρτυρίας του δημάρχου Η.Ν Κάσου προς τον Υπουργό Ναυτιλίας για την υποβάθμιση των ακτοπλοϊκών υπηρεσιών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -ΘΕΜΑ: Αποστολή επιστολής διαμαρτυρίας . - Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε ο Δήμαρχος της Ηρωικής νήσου Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.…

Σύνταξη Verena3 Σεπτεμβρίου 2021 · Ανάγνωση 3′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΘΕΜΑ: Αποστολή  επιστολής  διαμαρτυρίας  .

- Επιστολή  διαμαρτυρίας  απέστειλε ο Δήμαρχος της Ηρωικής νήσου Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος  προς τον  Υπουργό  Ναυτιλίας και  Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη  Πλακιωτάκη  καθώς επίσης και προς το αρμόδιο για την διενέργεια του διαγωνισμού τμήμα του Υπουργείου  της  Δ/νσης  θαλασσίων Συγκοινωνιών Τμήμα  Β΄,  που  αφορά την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών καθώς επίσης και της ποιότητας της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας των ακριτικών νησιών όπως της Η.Ν. Κάσου  από πλοία  3ης  κατηγορίας κατά την ανάθεση Δημόσιας Υπηρεσίας χρονικής περιόδου από  01/11/2021 μέχρι 31/10/2022 ή και διετούς  διάρκειας μέχρι 31/10/2023 αναφέροντας τα παρακάτω: 

    « Με την παρούσα  επιστολή θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε την εντονότατη ανησυχία μας όσον αφορά  την διαδικασία προκήρυξης του αρχικού μειοδοτικού διαγωνισμού για την εξυπηρέτηση δρομολογιακών γραμμών με σύναψη Σύμβασης ή Συμβάσεων Ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας διάρκειας από 01/11/2021 μέχρι 31/10/2022 για τις γραμμές εξυπηρέτησης  α) ΘΗΡΑ , ΣΗΤΕΙΑ- ΚΑΣΟΣ - ΠΗΓΑΔΙΑ ΚΑΡΠΑΘΟΥ - ΔΙΑΦΑΝΙ - ΧΑΛΚΗ - ΡΟΔΟΣ και επιστροφή,  β) ΣΗΤΕΙΑ - ΚΑΣΟΣ - ΠΗΓΑΔΙΑ ΚΑΡΠΑΘΟΥ - ΔΙΑΦΑΝΙ - ΧΑΛΚΗ-ΡΟΔΟΣ και επιστροφή Ένα (01) δρομολόγιο την εβδομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου, σε συνέχεια δρομολογίων ΠΕΙΡΑΙΑ - ΜΗΛΟΥ – ΘΗΡΑΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ,  και  γ) ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΣΗΤΕΙΑ - ΚΑΣΟΣ - ΠΗΓΑΔΙΑ ΚΑΡΠΑΘΟΥ - ΔΙΑΦΑΝΙ – ΧΑΛΚΗ - ΡΟΔΟΣ και επιστροφή. Ένα (01) δρομολόγιο την εβδομάδα κατά τη θερινή περίοδο από 06/06/2022 έως 04/09/2022 [σύνολο δεκατρείς (13) εβδομάδες] σε ανταπόκριση δρομολογίου Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου από Πειραιά για τις οποίες  λαμβάνουμε πληροφορίες για την πρόθεση κατάθεσης προσφοράς από εταιρείες οι οποίες προτίθενται να συμμετάσχουν  με υπερήλικα  πλοία με  χρονολογίες ναυπήγησης που φτάνουν ακόμα και τα 50 έτη .

Διαφημιστείτε εδώΘέση 970×250 · Αρθρο · μεσα στο κειμενο (wide) · Επικοινωνία →

    Η Δημοτική Αρχή με μοναδικό στόχο όπως είναι  φυσικό την ασφάλεια αλλά και την καλύτερη εξυπηρέτηση  του επιβατικού κοινού  συνεχώς καταθέτει  αιτήματα  ώστε  να συμπεριληφθεί  στους όρους της προκήρυξης του μειοδοτικού διαγωνισμού ο  όρος να έχουν δικαίωμα κατάθεσης προσφοράς πλοία 1ης και 2ης κατηγορίας ώστε να  εξασφαλίσουμε   αφενός  την καλύτερη  δυνατή εξυπηρέτηση και αφετέρου έναν  επιπλέον  κομβικής σημασίας παράγοντα που συμβάλει σε  μέγιστο βαθμό  για   την   ανάπτυξη των νησιών μας. Πάντα όμως καταλήγουμε στην ανάθεση εξυπηρέτησης των δρομολογιακών γραμμών  που εξυπηρετούν  από   Πειραιά  με  πλοία 3ης  κατηγορίας. 

    Για το λόγο αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να καταθέσουμε και εγγράφως την διαμαρτυρία μας μέσα από την οποία εκφράσουμε εντονότατα   την  αντίθεση  και τον προβληματισμό μας. Πλέον δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε  ότι  τίθεται ζήτημα ασφάλειας του επιβατικού κοινού αφού όλα τα υποψήφια πλοία είναι εντελώς γηρασμένα  και όπως σχεδόν  πάντα διάγουν τα τελευταία χρόνια της ζωής τους  στην γραμμή Κάσο Κάρπαθο   και μάλιστα   για το κάθε ένα  από αυτά έχουν καταγραφεί αναφορές στα κατά τόπους λιμεναρχεία  τουλάχιστον δυο προσκρούσεων -προσαράξεων ανά έτος  σε  λιμάνια που εξυπηρετούν .

   Τονίζομαι  με κάθε τρόπο  την αναγκαιότητα να ληφθεί σοβαρά υπόψη  ως δικλίδα ασφαλείας η παλαιότητα του κάθε υποψήφιου πλοίου και  παρακαλούμε  για την παρέμβασή σας ώστε  να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο η  σωστή αξιολόγηση των υποψήφιων  πλοίων   καθώς   είναι αυτονόητο  και επιβεβλημένο  η  κάθε αρμόδια αναθέτουσα αρχή  να έχει  ως κύριο και μοναδικό  μέλημα της την ασφάλεια και την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και ιδιαιτέρως των ακριτών κατοίκων μας» .

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.