1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Νεα Δωδεκανησου · Λερος

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών νοτιοανατολικά της Λέρου - Νεκροί, μια γυναίκα και ένα παιδί

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, προς εντοπισμό αγνοούμενων αλλοδαπών…

Σύνταξη Verena5 Φεβρουαρίου 2023 · Ανάγνωση 2′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, προς εντοπισμό αγνοούμενων αλλοδαπών στην θαλάσσια περιοχή ''Παντέλι'' νοτιοανατολικά ν. Λέρου. Ειδικότερα, μετά από ενημέρωση ιδιώτη για ύπαρξη σορού (α.λ.σ.) στη θάλασσα, ξεκίνησαν άμεσα έρευνες από τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και από ιδιωτικά σκάφη από θαλάσσης, ένα ελικόπτερο SUPER PUMA της Π.Α. από αέρος, καθώς και από στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και της ΕΛ.ΑΣ. από ξηράς.

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί σαράντα ένας (41) αλλοδαποί εκ των οποίων τριάντα τρεις (33) μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης ν. Λέρου, οκτώ (08) άτομα έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λέρου (02 ενήλικες και 06 ανήλικα παιδιά). Από τους ανωτέρω διασωθέντες, έξι (06) άτομα απεγκλωβίστηκαν από βραχώδες απόκρημνο σημείο στην ανωτέρω περιοχή από ελικόπτερο SUPER PUMA της Π.Α. και από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που έσπευσαν πεζοί στο σημείο. Ακόμη, εντοπίστηκε η σορός (01) γυναίκας και ένα (01) ανήλικο παιδί χωρίς τις αισθήσεις του εντός της θάλασσας, το οποίο μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λέρου.

Κατά δήλωσή τους, επέβαιναν περίπου σαράντα (40) αλλοδαποί σε λέμβο μεταξύ των οποίων γυναίκες, παιδιά και ένα (01) άτομο με ειδικές ανάγκες, η οποία είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια και βρέθηκε ημιβυθισμένη σε βραχώδη ακτή στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι δυσμενείς με ανέμους εντάσεως 8 BF, χαμηλή ορατότητα και συνεχείς ισχυρές βροχοπτώσεις. Οι έρευνες συνεχίζονται ενώ εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης δήλωσε για το συμβάν:

«Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για άλλη μια φορά απέδειξαν ότι πρώτιστο μέλημα τους είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, διασώζοντας κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες, 41 συνανθρώπους μας, που τα εγκληματικά κυκλώματα διακινητών που εκκινούν από την Τουρκία, με την ανοχή των Τουρκικών Αρχών, εγκατέλειψαν αβοήθητους ανοικτά της Λέρου.

Θέλω να συγχαρώ επίσης τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας και της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και τους ιδιώτες που έσπευσαν στο σημείο για να συνδράμουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική επιχείρηση διάσωσης. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά έχουμε αθώα θύματα, που έχασαν την ζωή τους εξαιτίας της εγκληματικής στάσης των διακινητών».

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.