1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Νεα Δωδεκανησου · Ροδος

12η Γιορτή Παραδοσιακών Χορών στη Ρόδο

Σορωνή, 01 Ιουνίου 2024 Θέμα: 12η Γιορτή Παραδοσιακών Χορών στη Ρόδο Το Θέατρο Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη» στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τη 12 η Γιορτή Παραδοσιακών Χορών,…

Σύνταξη Verena1 Ιουνίου 2024 · Ανάγνωση 2′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

Σορωνή, 01 Ιουνίου 2024

Θέμα: 12η Γιορτή Παραδοσιακών Χορών στη Ρόδο

Το Θέατρο Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη» στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τη 12η Γιορτή Παραδοσιακών Χορών, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι», με τη συνδιοργάνωση της Διεύθυνσης ΔΟΠΑΡ του Δήμου Ρόδου και τη στήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου και της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου. Την ηχητική υποστήριξη έχει το Κέντρο Μουσικής Γιακουμάκη, ενώ τα φυτά είναι μια προσφορά του Φυτώριου Καραβόλια.

Η γιορτή αυτή αποτελεί έναν θεσμό που προσελκύει κάθε φορά διαφορετικές χορευτικές ομάδες και μουσικούς, που ενώνονται για να αναδείξουν τον πλούτο της ελληνικής παράδοσης. Οι συμμετέχοντες, ντυμένοι με αυθεντικές φορεσιές, θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς και μελωδίες που μεταφέρουν το κοινό σε μια άλλη εποχή, γεμάτη χρώματα, ρυθμούς και ιστορίες.

Διαφημιστείτε εδώΘέση 970×250 · Αρθρο · μεσα στο κειμενο (wide) · Επικοινωνία →

Το φετινό πρόγραμμα υπόσχεται να εντυπωσιάσει με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλκιτών Ρόδου «Ο Άγιος Ιωάννης», της Αδελφότητας Ολυμπιτών Ρόδου «Η Βρυκούς», του Συλλόγου Θεσσαλών Ρόδου, των παιδικών τμημάτων του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι», καθώς και το τμήμα ενηλίκων, το οποίο θα παρουσιάσει χορούς από τα Χρυσοχώραφα Σερρών.

Η Γιορτή Παραδοσιακών Χορών δεν είναι μόνο μια εκδήλωση ψυχαγωγίας, αλλά και μια ευκαιρία για τη συνέχιση και διάδοση των παραδόσεων. Μέσα από αυτές τις συνευρέσεις, οι νέες γενιές έρχονται σε επαφή με τις ρίζες τους, ενώ παράλληλα ενισχύεται η διατήρηση της τοπικής ιστορίας και πολιτιστικής ταυτότητας.

Οι χορευτές, με την αφοσίωσή τους και την αγάπη τους για την παράδοση, μας μεταφέρουν την αυθεντικότητα και το πάθος των προγόνων μας. Οι επαγγελματίες μουσικοί, με τις δεξιότητές τους, πλαισιώνουν την εκδήλωση προσφέροντας μια ανεπανάληπτη ακουστική εμπειρία.

Μην χάσετε την ευκαιρία να ζήσετε αυτήν τη μοναδική βραδιά γεμάτη χορό, μουσική και πολιτισμό. Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί την παράδοση και να ανακαλύψουμε τις κρυμμένες γωνιές της ελληνικής ιστορίας μέσα από τον χορό και τη μουσική.

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024, στις 20:30, Θέατρο Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη», είσοδος ελεύθερη.

Εκ του Δ.Σ. του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής Ρόδου

«Το Αμπερνάλλι»

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.