1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Κοσμος

"Αχμέτ πάρε τα δυο κράτη στην Κύπρο και βάλτα εκεί που ξέρεις"! Ποιος το γράφει στον Νταβούτογλου

Ένας τουρκοκύπριος δημοσιογράφος ο Σενέρ Λεβέντ με άρθρο του στην εφημερίδα της Κύπρου Πολίτης γράφει όσα ακόμη κι εδώ στην Αθήνα δεν τολμούμε (;) να γράψουμε. Απευθυνόμενος στον Τούρκο πρωθυπουργό…

Σύνταξη Verena26 Οκτωβρίου 2014 · Ανάγνωση 3′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

Ένας τουρκοκύπριος δημοσιογράφος ο Σενέρ Λεβέντ με άρθρο του στην εφημερίδα της Κύπρου Πολίτης γράφει όσα ακόμη κι εδώ στην Αθήνα δεν τολμούμε (;) να γράψουμε. Απευθυνόμενος στον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νατβούτογλου ο κ.Λεβέντ τον προτρέπει για την προτασή του για δύο κράτη στην Κύπρο: “Πάρτα και βάλτα εκεί που ξέρεις”!

Το άρθρο του Σενέρ Λεβέντ στον Πολίτη

Πώς μας κοροϊδεύουν, πώς μας προσβάλλουν. Και κανείς από εμάς δεν βγαίνει να τους βάλει στη θέση τους. Όλοι χάβουν και χωνεύουν ό,τι ρίχνεται στο χοντρό τους έντερο. Ο άνθρωπος θεωρεί τσιφλίκι του το μέρος αυτό. Περιουσία του πατέρα του. «Αν θέλετε να συζητήσουμε το σενάριο δύο κρατών», λέει ο Νταβούτογλου στους Ελληνοκύπριους. Δηλαδή, ο νότος είναι δικός σας και ο βορράς δικός μας.
 
Τους απευθύνει έκκληση λέγοντας «αν σκέφτεστε με αυτό τον τρόπο, ελάτε στο τραπέζι να καθίσουμε και να συμφωνήσουμε». Ο Αχμέτ Νταβούτογλου. Ο γιος του Νταβούτ, ο κύριος Αχμέτ. Από πού είναι; Από την Τουρκία. Δεν είναι Κύπριος. Τότε, ποιος του έδωσε το δικαίωμα να μιλά με αυτό τον τρόπο για την Κύπρο; Η Κύπρος είναι δική μας πατρίδα κύριε Αχμέτ. Δική μας. Των Κυπρίων. Όχι δική σου. Δεν μπορείς να αποφασίζεις εσύ τι θα κάνουμε και τι δεν θα κάνουμε εδώ. Εμείς αποφασίζουμε. Εσύ να κοιτάς τη δουλειά σου. Χάρις σε εσένα και τους όμοιούς σου, η Τουρκία βρίσκεται στα πρόθυρα της διαίρεσης. Πήγαινε να τη σώσεις αν μπορείς από δω και μπρος. Κοίτα που ένα τηλέφωνο του Ομπάμα ήταν αρκετό. Έκανες στροφή 180 μοιρών. Ενώ πήγαινες προς το Ακρωτήριο του Αποστόλου Ανδρέα έστριψες στη Γιαλούσα και βγήκες στην Τέρα. Τώρα έρχεσαι να μας κάνεις φιγούρα; Επειδή δεν μπόρεσες να γονατίσεις τον Άσαντ θα βγάλεις τώρα τον πόνο σου γι’ αυτό πάνω στην Κύπρο; Δεν έφτασε η δύναμή σου για τον Άσαντ και θα φτάσει για τον Αναστασιάδη; Να μείνει μεταξύ μας η κουβέντα τούτη, αλλά πρέπει πει κανείς στον κύριο Αναστασιάδη πως καλά να πάθει. Γι’ αυτά τα χαστούκια που δέχτηκε. Σας κολάκευσε πολύ. Του αξίζει!


Κοίτα κύριε Αχμέτ. Κοίτα τελευταίε Οθωμανέ Μεγάλε Βεζύρη. Δώσε προσοχή. Κάνε κάτι. Διότι ούτε και τα ίδιά σου τα αφτιά ακούνε αυτά που ξεστομίζεις. Λες ότι «η υφαλοκρηπίδα της Κύπρου και η αποκλειστική οικονομική ζώνη ανήκουν και στις δύο κοινότητες». Ε, αν ανήκουν στις δύο κοινότητες, εσένα τι σε νοιάζει; Τι έπαθες; Τι δουλειά έχεις στις θάλασσές μας; Ποιος σου έδωσε το δικαίωμα να μιλάς εκ μέρους μας; Ο κύριος Ντερβίς; Ο κύριος Ντερβίς είναι έμμισθος υπάλληλός σου εδώ. Εσύ τον πληρώνεις. Άλλωστε, μήπως δεν είσαι εσύ που καυχιέσαι τόσα χρόνια ότι δίνεις τα χρήματα;
 
Τότε, τι είναι αυτό το ρεζιλίκι; Από πότε απαιτείς και παίρνεις εξουσιοδότηση από έναν έμμισθο υπάλληλό σου; Μήπως δεν είναι υποτελής σου διοίκηση αυτή η διοίκηση; Όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι είσαι κατοχική δύναμη εδώ και σαράντα χρόνια στο νησί και νομίζεις ότι μόνο εμείς δεν το ξέρουμε; Μην κοιτάς όσους σε κολακεύουν εδώ. Να μην σε ξεγελούν πολύ εκείνοι από εμάς που σου εκφράζουν ευγνωμοσύνη. Δεν υπάρχει κανείς που θέλει δύο κράτη και άλλα παρόμοια. Ενωμένη Κύπρο θέλει ο λαός. Από το Ριζικάρπασο μέχρι την Πάφο. Αν δεν συμβεί τώρα αυτό, μια μέρα θα γίνει οπωσδήποτε. Δεν υπάρχει θέμα να μην βάλουν ποτέ μυαλό στο κεφάλι τους οι Κύπριοι!
 
Αυτός ο σοβινισμός, αυτή η τρέλα θα τελειώσει οπωσδήποτε μια μέρα.   
Λες ότι η υφαλοκρηπίδα ανήκει στις δύο κοινότητες και δεν το αντιλαμβάνεσαι. Οι Ελληνοκύπριοι ποτέ δεν είπαν ότι ανήκει μόνο στους ίδιους. Αλλά αν ακόμα συνεχίζεται η μη λύση χάρις σε σένα και έχεις παραπέμψει στη συνολική λύση ακόμα και την επιστροφή του Βαρωσιού στους ιδιοκτήτες του, μην νομίζεις ότι εκείνοι θα μας αφήσουν να μυριστούμε οτιδήποτε πριν από τη λύση. Κάτω τα χέρια από την Κύπρο.
Πάρε τα δύο σου κράτη και βάλε τα εκεί που ξέρεις!

onalert.gr

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.