1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Ελλαδα

Νησιά στην Άκρη: Πρεμιέρα Τετάρτη 26/10 για τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3

Νησιά στην Άκρη: Πρεμιέρα Τετάρτη 26/10 για τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3 Νησιά στην Άκρη ΠΡΕΜΙΕΡΑ Τετάρτη 26 Οκτωβρίου στις 19:30 Τα «Νησιά στην Άκρη» , μια νέα σειρά ντοκιμαντέρ που σκιαγραφεί…

Σύνταξη Verena24 Οκτωβρίου 2022 · Ανάγνωση 2′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

Νησιά στην Άκρη: Πρεμιέρα Τετάρτη 26/10 για τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3  

Νησιά στην Άκρη

ΠΡΕΜΙΕΡΑ

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου στις 19:30

Τα «Νησιά στην Άκρη», μια νέα σειρά ντοκιμαντέρ που σκιαγραφεί τη ζωή λιγοστών κατοίκων σε μικρά ακριτικά νησιά, κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ3 την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου στις 19:30 και κάθε Τετάρτη την ίδια ώρα.

Στα 8 ημίωρα επεισόδια της σειράς αποτυπώνονται, μέσα από μια κινηματογραφική ματιά, τα βιώματα των ανθρώπων, οι ιστορίες τους, το παρελθόν, το παρόν αυτών των απομακρυσμένων τόπων. Κάθε επεισόδιο είναι ένα ταξίδι, μία συλλογή εικόνων, προσώπων και ψηγμάτων καθημερινότητας. Μια προσπάθεια κατανόησης ενός διαφορετικού κόσμου, μιας μικρής, απομονωμένης στεριάς που περιβάλλεται από θάλασσα. Μια προσπάθεια να φανταστούμε το μέλλον τους.

 Ταξιδεύουμε στην Τέλενδο για να γνωρίσουμε τον μοναδικό μαθητή του δημοτικού σχολείου. Φτάνουμε στην μακρινή Ψέριμο την Καθαρά Δευτέρα και συναντάμε τον Σακελάρη και τον γιό του, τον μικρό Πανορμίτη. Κάνουμε Πάσχα στους Αρκιούς και συμμετέχουμε στο πανηγύρι του Αγίου Παντελεήμονα στην ακατοίκητη Σαρία. Γνωρίζουμε μοναδικούς ανθρώπους στα Ψαρά, τη Θύμαινα, το Μαθράκι, και τον Αη Στράτη. Χαρτογραφούμε και συλλέγουμε μικρές και μεγάλες ιστορίες από στεριές που εκτείνονται σε μήκος μόλις λίγων χιλιομέτρων.
 

Διαφημιστείτε εδώΘέση 970×250 · Αρθρο · μεσα στο κειμενο (wide) · Επικοινωνία →

Επεισόδιο 1ο : Τέλενδος

Τέλενδος, ένα νησάκι δυτικά της Καλύμνου, δεκαοκτώ μίλια από την Τουρκία. Το όνομά της υποδηλώνει τέλος, το άκρο μιας μακράς λωρίδας γης. Η Τέλενδος παρότι μικρή αποδεικνύεται ανθεκτική στο χρόνο, με λιγοστούς μα πιστούς κατοίκους.
Ο Παναγιώτης ο δάσκαλος του νησιού, ο Παντελής με το καΐκι του, ο Σάββας το μοναδικό παιδί του νησιού, η Μαρία η μαμά του που ακόμα υφαίνει στον αργαλειό, ο κυρ Χαράλαμπος, ο παππούς του Σάββα που έπαθε τη νόσο των δυτών πολύ νέος. Μέσα από τις ιστορίες τους μαθαίνουμε πως, αν και η ζωή στην Τέλενδο δεν είναι εύκολη, τελικά βρίσκονται εκεί ακριβώς που θα ήθελαν να είναι.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

 Σκηνοθεσία: Γιώργος Σαβόγλου & Διονυσία Κοπανά

Έρευνα - Παρουσίαση: Διονυσία Κοπανά

Executive Producer: Σάκης Κουτσουρίδης

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Μισουρίδης

Διεύθυνση Παραγωγής: Χριστίνα Τσακμακά

Μουσική τίτλων αρχής-τέλους: Κωσταντής Παπακωνσταντίνου

Πρωτότυπη Μουσική: Μιχάλης Τσιφτσής

Μοντάζ: Γιώργος Σαβόγλου

Βοηθός Μοντάζ: Σταματίνα Ρουπαλιώτη

Βοηθοί Κάμερας: Αλέξανδρος Βοζινίδης / Βαγγέλης Πυρπύλης

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.