31 Οκτωβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Ελλαδα

Κόψανε το ρεύμα από τους πομπούς της ΕΡΑ Χανίων!

Από τις 08.45 το πρωί χθες η ΔΕΗ προχώρησε σε διακοπή ρεύματος στο πομπό των μεσαίων κυμάτων της ΕΡΑ Χανίων. Η αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί είναι μεγάλη και σε κινητοποίηση βρίσκονται τόσο οι…

Σύνταξη Verena5 Δεκεμβρίου 2014 · Ανάγνωση 2′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

Από τις 08.45 το πρωί χθες η ΔΕΗ προχώρησε σε διακοπή ρεύματος στο πομπό των μεσαίων κυμάτων της ΕΡΑ Χανίων. Η αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί είναι μεγάλη και σε κινητοποίηση βρίσκονται τόσο οι εργαζόμενοι όσο και αλληλέγγυοι.
Πάντως, σύμφωνα με όσες πληροφορίες έχουμε συλλέξει έως τώρα, έχουν δοθεί διαβεβαιώσεις ότι το ρεύμα θα επανασυνδεθεί μέσα στη διάρκεια της ημέρας. Δεν είναι όμως απίθανο, εξαιτίας της γραφειοκρατικής διαδικασίας, η επανασύνδεση να συμβεί αύριο. Ούτως ή άλλως, όλοι βρίσκονται σε επιφυλακή.
Η συγκεκριμένη ενέργεια έρχεται ως συνέχεια της κίνησης εκ μέρους της διοίκησης ΝΕΡΙΤ να διατάξει τη διακοπή του ρεύματος στους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ που αντιστέκονται και ακόμα εκπέμπουν. Όπως σημειώναμε σε προηγούμενο άρθρο μας, τα δύο πρώτα κρούσματα σημειώθηκαν στη δυτική Ελλάδα. Πλέον, το ίδιο συνέβη και στα Χανιά αλλά όπως πληροφορούμαστε και στην ΕΡΑ Βόλου και ΕΡΑ Ρόδου.
Όλοι οι εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι βρίσκονται σε επιφυλακή και είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν τον σταθμό να σιγήσει. Μάλιστα, κάποιοι θεωρούν, ότι η χρονική συγκυρία που επιλέχθηκε δεν είναι καθόλου τυχαία.
Να σημειώσουμε ότι το πρόγραμμα της ΕΡΑ Χανίων συνεχίζει να μεταδίδεται στα FM στις συχνότητες των 100,6 και 106.
Σχετικό κείμενο ανήρτησε στο διαδίκτυο και ο τεχνικός της ΕΡΑ Χανίων Κώστας Δάνδολος στο οποίο μεταξύ άλλων πληροφορεί ότι η επανασύνδεση θα γίνει με εντολή υπουργού. Σημαντικό στοιχείο επίσης ότι ο πομπός μεσαίων κυμάτων, “χρησιμοποιείται σαν ραδιοβοήθημα στο λιμάνι της Σούδας και ο φωτισμός της κεραίας του, σα ραδιοφάρος στο αεροδρόμιο Χανίων”, κι οπότε με τη διακοπή του ρεύματος δημιουργείται πρόβλημα λειτουργίας για αεροδρόμιο και λιμάνι.

Πιο αναλυτικά, αναφέρει τα εξής:

“Σήμερα το πρωί η ΔΕΗ με εντολή της εθελόδουλης συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μέσω του μορφώματός της ΝΕΡΙΤ και του ψευτοπροέδρου της Μάη, έστειλε εντολή και στη ΔΕΗ Χανίων να διακόψουν την παροχή ρεύματος μέσης τάσης στον πομπό μεσαίων κυμάτων της ΕΡΑ ΧΑΝΙΩΝ στους 1512 KHZ.

Το γεγονός συνέβη όπως διαπίστωσα, στις 08.45 το πρωί.
Το ίδιο [επιχειρήθηκε] να συμβεί στις ΕΡΑ Ρόδου, ΕΡΑ Βόλου, όπου πλήθος αλληλέγγυων, πολιτικών και προσωπικού, απέτρεψαν τη διακοπή, σήμερα.
Ενημερωτικά να αναφέρω ότι ο πομπός μεσαίων κυμάτων, χρησιμοποιείται σαν ραδιοβοήθημα στο λιμάνι της Σούδας και ο φωτισμός της κεραίας του, σα ραδιοφάρος στο αεροδρόμιο Χανίων.
Έχουν γίνει ενέργειες και το ρεύμα θα επανασυνδεθεί, εύχομαι σήμερα, με εντολή υπουργού.
Ο επιθανάτιος ρόγχος ηχεί ακόμα περισσότερο στα αυτιά μας. Το τέλος τους πλησιάζει.
Η συμβολή αλληλέγγυων, κομμάτων και πολλών φορέων είναι πολύ ενθαρρυντική.
Πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα,γιατί οι προσπάθειες φίμωσης της ελεύθερης φωνής μας του ertopen, είναι μεγάλες.”

agonaskritis.gr

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.