1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Ελλαδα

ΦΩΤΟ: Στην Ελλάδα το Αγιο Φως - Αναμένεται σε Ρόδο και Κω

Λίγο μετά τις 8:30 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου έφτασε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» της Αθήνας το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα και έγινε δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους. Νωρίς το πρωί αναχώρησαν για…

Σύνταξη Verena11 Απριλίου 2015 · Ανάγνωση 2′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

Λίγο μετά τις 8:30 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου έφτασε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» της Αθήνας το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα και έγινε δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους.
Νωρίς το πρωί αναχώρησαν για τα Ιεροσόλυμα προκειμένου να παραλάβουν το Άγιο Φως ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Πολιτείας ο βουλευτής Γιάννης Αμανατίδης, γενικός γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας της Βουλής, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος και ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, Αρχιμανδρίτης Δαμιανός.

Στις 12:30 οι μετέχοντες με την πομπή του Πατριάρχη και των κληρικών του Αγίου Τάφου στον Ναό της Αναστάσεως προκειμένου να παρακολούθησαν την τελετή του Αγίου Φωτός.

Το αεροπλάνο με την ελληνική αποστολή που μεταφέρει το Άγιο Φως από το Ισραήλ στην Αθήνα προσγειώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος με υποδοχή και τιμές αρχηγού κράτους.

Παρών στην τελετή ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος.

Απόδοση τιμών έγινε από τον μεικτό λόχο ΓΕΕΘΑ, δηλαδή άγημα και από τα τρία σώματα στρατού και τέσσερις εύζωνες. Δίπλα από το άγημα ήταν η μπάντα της Ελληνικής Αεροπορίας, ενώ ακούστηκε το εμβατήριο της σημαίας και ο εθνικός ύμνος.

Μόλις άνοιξε η πόρτα του αεροσκάφους, το Αγιο Φως κατέβηκε στα χέρια του Έξαρχου του Παναγίου Τάφου, αρχιμανδρίτη Δαμιανού, όπως προστάζει η παράδοση.

Στη συνέχεια με πτήσεις της Aegean και της Olympic Air διανέμεται σε 16 πόλεις της Ελλάδας.

Τα αεροσκάφη, τα οποία Αναχώρησαν αμέσως μετά την άφιξη της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα, θα επιχειρήσουν προς τρεις διαφορετικούς γεωγραφικούς τομείς και συγκεκριμένα: Ένα προς Αιγαίο, ένα προς Ιόνιο και ένα προς Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα.

Ειδικότερα, πραγματοποιούνται πτήσεις αποκλειστικά και μόνο για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός προς: Ιωάννινα, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Μύκονο, Σάμο, Κω, Μυτιλήνη, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και Λήμνο. Η επιλογή των πιο πάνω προορισμών έγινε σύμφωνα με την πληθυσμιακή κάλυψη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας και σε συνδυασμό με την ώρα άφιξης της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα, η προγραμματισμένη ώρα άφιξης στον τελευταίο προορισμό για κάθε τομέα, θα είναι κατά προσέγγιση στις 23:30.Το Αγιο Φως αναμένεται σε Ρόδο και Κω.
proto thema.gr

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.