1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Ελλαδα

ΦΩΤΟ-Εξαιρετική επιτυχία στο Bazaar της Δωδεκανησιακής Μέλισσας στην Αθήνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέμα: Η Δωδεκανησιακή Μέλισσα – Επιτροπή Ρόδου, με εξαιρετική επιτυχία υλοποίησε Bazaar στην Αθήνα με προϊόντα του τόπου μας για τη στήριξη άπορων Δωδεκανήσιων φοιτητών, στις 30…

Σύνταξη Verena6 Δεκεμβρίου 2019 · Ανάγνωση 3′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέμα: Η Δωδεκανησιακή Μέλισσα – Επιτροπή Ρόδου,

με εξαιρετική επιτυχία υλοποίησε Bazaar στην Αθήνα

με προϊόντα του τόπου μας για τη στήριξη άπορων

Δωδεκανήσιων φοιτητών,

στις 30 Νοεμβρίου 2019, στην μνήμη της Ελένης Καράβα, μέλους και χορηγού της Δωδεκανησιακής Μέλισσας

-Εξαιρετική επιτυχία χαρακτήρισε το Bazaar της Δωδεκανησιακής Μέλισσας -  Επιτροπή Ρόδου που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το περασμένο Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 σε χώρο που διέθεσε η κα  Ελευθερία Καράβα-Παπανδρέου, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου. Η αθρόα προσέλευση εξασφάλισε 4 επί πλέον υποτροφίες για οικονομικά αδύναμους Δωδεκανήσιους φοιτητές.

Το Bazaar αφιερώθηκε στην μνήμη της Ελένης Καζούλλη-Καράβα  αρχόντισσας της Ρόδου, μέλους  και   χορηγού του Συλλόγου από της ιδρύσεως Παραρτήματος στη Ρόδο. Τα προϊόντα από τη Ρόδο, τους Λειψούς, την Κω, έκλεψαν τις εντυπώσεις για την ποιότητα και τις γεύσεις τους. Το ενδιαφέρον ήταν τεράστιο καθώς το Νότιο Αιγαίο έχει ξεχωρίσει με το γαστρονομικό πλούτο το κάθε νησιού, τους μικρούς παραγωγούς, τα τυποποιημένα προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας. Παραδοσιακές γεύσεις έχουν διατηρηθεί και αναδειχθεί με σύγχρονο τρόπο, είναι αναγνωρίσιμες στην αγορά, τα προϊόντα δε θεωρούνται delicatessen καθώς η ποσότητα είναι περιορισμένη ενώ οι ποικιλίες αυξάνονται συνεχώς. Έτσι ξεχωρίζει το κάθε νησί, κυρίως με τα προϊόντα της γης, τα εποχικά αλλά και τα θαλασσινά. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κατέχει τον τίτλο της «Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019». Οι επιλογές που έκανε η επιτροπή Ρόδου της Δωδεκανησιακής Μέλισσας σε προϊόντα ήταν η καλύτερη για την εποχή αφού περιελάμβανε τα προϊόντα αλλά και τα γλυκίσματα για την περίοδο των Χριστουγέννων και σύμφωνα με τα έθιμα των νησιών. Οι Δωδεκανήσιοι και οι φίλοι της Αθήνας και του Πειραιά τίμησαν το σκοπό και τα είδη ως το τελευταίο.

Διαφημιστείτε εδώΘέση 970×250 · Αρθρο · μεσα στο κειμενο (wide) · Επικοινωνία →

Πέρα από τον εθελοντισμό των μελών που εργάστηκαν για το Bazaar στην Αθήνα, η επιτυχία οφείλεται στην μεγάλη στήριξη από επιχειρήσεις και φίλους της Μέλισσας που ανταποκρίθηκαν εγκάρδια στο κάλεσμα για τον μεγάλο σκοπό της εκπαίδευση και της γνώσης των νέων. Το τυροκομείο Alfa farm στους Λειψούς, η ΚΩΑΚΗ ΓΗ τυροκομικά προϊόντα, το Pane di Capo – Γιώργος Ποντικάκης, η Ατσαλάκης Δημήτριος & Σία Ο.Ε – ροδίτικη λαδόπιτα, η ΟΨΙΣ εκτυπωτικές εφαρμογές και η Blue Star για τη μεταφορά όλων των προϊόντων.  Εξαιρετικά χειροποίητα εδέσματα προσέφεραν τα μέλη της Επιτροπής Ρόδου, φίλες και φίλοι  από τη Ρόδο: κα Πόπη Φωτάκη, κα Παρασκευή Υψηλάντη, κα Τσαμπίκα Χατζηγρηγορίου, κα Ελευθερία Δράκου, κα Χρυσάνθη Ηρακλείδη, κ. Στέργος Χρούσης, κα Ρόζα Γιαλλούση. Η φιλοξενία που προσέφερε το μέλος κα Ελευθερία Καράβα – Παπανδρέου ήταν ο πλέον σημαντικός παράγοντας για την ίδια την εκδήλωση.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του το ΔΣ της Δωδεκανησιακής Μέλισσας με την πρόεδρο κα Μαρία Αφθονίδου και πολλά μέλη, η πρόεδρος Ροδίων Αθηνών κα Μαρία Κορδίνα καθώς φίλοι από κάθε γωνιά της Ελλάδας που κινητοποιήθηκαν. Ευχάριστη ήταν η παρουσία πολλών μελών από τη Ρόδο που βρέθηκαν την περίοδο εκείνη στην Αθήνα. Από τους βουλευτές Δωδεκανήσου στήριξαν την εκδήλωση ο κ. Βασίλης Υψηλάντης και η κα Μίκα Ιατρίδη με την παρουσία της καθώς και ο πρώην βουλευτής κ. Δημήτρης Γάκης.

Το ενδιαφέρον όλων για το σκοπό στήριξης των υποτροφιών Δωδεκανήσιων άπορων φοιτητών ήταν συγκινητικό και ενθαρρυντικό για το δύσκολο εγχείρημα. Η Δωδεκανησιακή Μέλισσα με τις δράσεις της, πιστή στις ιδέες και αξίες της εκπαίδευσης, στηρίζει 31 φοιτητές που σπουδάζουν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ με το ποσόν 1.800€ κατ’ έτος.

Τα έσοδα της Δωδεκανησιακής Μέλισσας, προέρχονται από τις συνδρομές μελών,  20€ ετησίως, τις προσφορές και δωρεές επιχειρήσεων και φίλων, έσοδα εκδηλώσεων κλπ. 

Επικοινωνία, πληροφορίες γενικά για τη Δωδεκανησιακή Μέλισσα: 6945150029, 6948286219, 6932282374, 6932008934, anna.haritos@gmail.com, info@praxisplus.gr

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.