1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Ελλαδα

Επετειακή εκδήλωση για τα 75 χρόνια από την Ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων, στην Υπηρεσία Ιστορίας Ναυτικού (Υ.Ι.Ν.)

Την Πέμπτη 27 Απριλίου, η Πολιτιστική Ομάδα "Αρχιπέλαγος", είχε την χαρά και την τιμή να συμμετέχει σε επετειακή εκδήλωση για τα 75 Χρόνια από την Ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων (1948-2023), που…

Σύνταξη Verena28 Απριλίου 2023 · Ανάγνωση 1′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

Την Πέμπτη 27 Απριλίου, η Πολιτιστική Ομάδα "Αρχιπέλαγος", είχε την χαρά και την τιμή να συμμετέχει σε επετειακή εκδήλωση για τα 75 Χρόνια από την Ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων (1948-2023), που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα "Αντιναύαρχος Δημήτριος Φωκάς" , της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού (Υ.Ι.Ν.) .
Μετά από το σύντομο καλωσόρισμα του Διευθυντή της Υπηρεσίας Αρχιπλοιάρχου Ιωάννη Καμπόλη (ΠΝ), ο Πλωτάρχης κ. Παναγιώτης Γέροντας, προλόγισε τους ομιλητές και το πρόγραμμα της εκδήλωσης.
Πρώτος ξεκίνησε ο Δρ. Ιωάννης Παπαφλωράτος, νομικός - διεθνολόγος, και ανέλυσε τη διπλωματική πορεία των Δωδεκανήσων προς την ενσωμάτωση με την Ελλάδα.
Ακολούθησε η κα Ευδοκία Βουβάλη, που αναφέρθηκε περιληπτικά στις δράσεις της Πολιτιστικής Ομάδας "Αρχιπέλαγος" και εν συνεχεία ανέλυσε την ξένη κατοχή στα Δωδεκάνησα (από τους Ιππότες του Αγίου Ιωάννου μέχρι και τη βρετανική κατοχή 1945 -1947) και παρουσίασε τα γεγονότα στα Δωδεκάνησα τη περίοδο 1943 - 1948 τονίζοντας παράλληλα και τη δράση σημαντικών προσωπικοτήτων, όπως ο μεγάλος Δωδεκανήσιος αγωνιστής Σκεύος Ζερβός.
Ακολούθησε η προβολή του 40'λεπτου ντοκυμαντέρ της Πολιτιστικής Ομάδας "Αρχιπέλαγος" με τίτλο "Το Χρονικό της Ενσωμάτωσης".
Στην συνέχεια  ο κ. Παπαδόπουλος ολοκλήρωσε με δύο αναφορές σε "παραλειπόμενα" - μικρές ιστορίες από τις μέρες εκείνες, που οι διεργασίες για την προβολή αυτού-καθεαυτού του γεγονότος της Ενσωμάτωσης, επισκίαζαν τα πάντα.
Η εκδήλωση τελείωσε με ερωτήσεις και συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.