Oi Κινητές Ιατρικές Μονάδες στην Τήλο

Επόμενος σταθμός των αποστολών για τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ) είναι ένα ακόμη μακρινό νησί των Δωδεκανήσων, η Τήλος.

 

Η άρτια καταρτισμένη επιστημονική ομάδα γίνεται αρωγός μίας σπουδαίας προσπάθειας και συμβάλει με το αίσθημα αλληλεγγύης το δικό της λιθαράκι στο σημαντικό έργο παρέχοντας δωρεάν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας στους μόνιμους κατοίκους του νησιού από την Παρασκευή 17 έως την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020.

 

Οι δύο υπερσύγχρονες Κινητές Ιατρικές Μονάδες, που για 3η φορά από το 2014 θα βρεθούν στο νησί, είναι εξοπλισμένες - μεταξύ άλλων - με μονάδα ψηφιακής μαστογραφίας, οδοντιατρείο, φορητό ακτινολογικό και μονάδα μέτρησης οστικής πυκνότητας. Οι ιατρικές ειδικότητες που πλαισιώνουν την ομάδα είναι Ακτινολόγος, Παθολόγος - Διαβητολόγος, Καρδιολόγος, Οδοντίατρος, Ορθοπαιδικός, Οφθαλμίατρος, Γενικός Χειρουργός, Παιδίατρος, Νευρολόγος, Γυναικολόγος, Ωτορινολαρυγγολόγος και Διατροφολόγος.


Οι ιατρικές παρεχόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνουν πλήθος κλινικών και παρακλινικών εξετάσεων όπως: μαστογραφία, test Pap και ενδοκολπικό υπέρηχο, υπέρηχο καρδιάς, εξετάσεις αίματος, τεστ ανίχνευσης αιμορραγίας εντέρου καθώς και εκπαίδευση στην ορθή χρήση χορήγησης ινσουλίνης με σκοπό την πρόληψη και προαγωγή της υγείας.


Παράλληλες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν αφορούν σε ενημερωτικές ομιλίες με θέματα που σχετίζονται με τη διατροφή, προάσπιση και θωράκιση του οργανισμού, καθώς και μαθήματα Α΄ βοηθειών.


Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού προτείνεται ο προγραμματισμός των ραντεβού στο 2102447694 (13.00 – 16.00 καθημερινές).


Να σημειωθεί ότι η Τήλος είναι ένα από τα 13 νησιά που διεξάγεται το πρόγραμμα «Αθλητικά Μονοπάτια». Πρόκειται για πρόγραμμα που προωθεί την αθλητική παιδεία μέσω δράσεων που μεριμνούν και προάγουν τη ψυχική και σωματική υγεία με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής παιδιών σε απομακρυσμένα νησιά.


Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες (KIM) έχουν πραγματοποιήσει από το 2014, εβδομήντα τρεις (73) δωρεάν αποστολές, σε νησιά της άγονης γραμμής και απομακρυσμένες περιοχές σε όλη την Ελλάδα. Το πρόγραμμα υλοποιείται από την ΑΜΚΕ Αναγέννηση και Πρόοδος σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε), υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...