MέΡΑ 25 Δωδεκανήσου : Η προίκα των 21.564 ευρώ, δέκα σημαίες, βίντεο και φώτο

 

Ρόδος,  11 Ιουνίου  2021

MέΡΑ 25 Δωδεκανήσου : Η προίκα των 21.564 ευρώ, δέκα σημαίες, βίντεο και φώτο

Σχεδιασμός για  εκδήλωση- υπερπαραγωγή, φαίνεται πως είχε γίνει για την εκδήλωση, των εγκαινίων της γέφυρας στο Μάκαρη ποταμό.

Αυτό αποδεικνύεται από την σύμβαση που είχε συναφθεί μεταξύ της περιφερειακής αρχής και του ιδιώτη, που επελέγη  για να υλοποιήσει το project της εκδήλωσης.

Η σύμβαση που  υπεγράφη και φέρει τον αριθμό 21SYMV008625220 2021-05-19, περιλαμβάνει με κάθε  λεπτομέρεια το έργο και τις υποχρεώσεις του ιδιώτη, για την ετοιμασία και τη διεξαγωγή της φιέστας.

Αναλυτικότερα ο ιδιώτης είχε την ευθύνη για :

Α.1 Ηχητική Κάλυψη: Παροχή ηχητικού εξοπλισμού για την ακουστική κάλυψη του χώρου της εκδήλωσης, ο οποίος θα έπρεπε να  αποτελείται από μικρόφωνα, ενισχυτή, ηχεία και κονσόλα ήχου, καθώς και τις υπηρεσίες τεχνικών ήχου και την απαραίτητη καλωδίωση. Τα διαθέσιμα μικρόφωνα που θα έπρεπε να είναι δυο στο αναλόγιο, δυο με τρία σε περίπτωση ερωτήσεων ή ταυτόχρονη συνομιλία των ομιλητών και ένα εφεδρικό.

Α.2 Παραγωγή Video και ζωντανή μετάδοση στο διαδίκτυο: Κάλυψη της ζωντανής μετάδοσης της εκδήλωσης (live streaming) και παροχή του απαραίτητου εξοπλισμού δηλαδή: κάμερες, κονσόλα Video, μόνιτορ, μετατροπείς σήματος Video HDMI σε HD SDI, Σκαλερ Scale, ενδοεπικοινωνία, σύστημα εγγραφής εικόνας, σύστημα μετάδοσης εικόνας στο διαδίκτυο με κάρτες κινητής τηλεφωνίας (καθώς ο χώρος της εκδήλωσης δεν παρέχει ιντερνέτ), υπολογιστές για την παραγωγή

 

 

τίτλων (Super) καθώς και τις υπηρεσίες των απαραίτητων τεχνικών για την υποστήριξη του εξοπλισμού.

Α.3 Κατασκευή σκηνικού: Το σκηνικό της εκδήλωσης θα έπρεπε να  αποτελείται από το εξέδρα (Stage), πλάτη (Backdrop) και σημαίες. Ειδικότερα: - Η πλάτη έπρεπε να  είναι διαστάσεων 2,5μ Χ 6μ από εκτυπώσιμο υλικό εφαρμοσμένο σε μεταλλικά τελάρα αναλογών διαστάσεων με τις απαραίτητες κατασκευαστικές επεκτάσεις για την στήριξη - Το βάθρο έπρεπε να  έχει συνολική επιφάνεια 32m² και ύψος 40cm  ντυμένο με μαύρο ύφασμα και μαύρη μοκέτα.

Σημαίες: Στο σκηνικό δεξιά και αριστερά ο προγραμματισμός προέβλεπε να  τοποθετηθούν σημαίες με το λογότυπο της Περιφέρειας  και καρέκλες για τον χώρο της εκδήλωσης.

Α.4 Φωτογράφιση: Φωτογράφιση της εκδήλωσης

Όπως ορίζεται από την σύμβαση που υπεγράφη μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο Ανάδοχος είχε την υποχρέωση να  παραδώσει στην Αναθέτουσα Αρχή:

-Ψηφιακό φωτογραφικό αρχείο της εκδήλωσης

-Ψηφιακό αρχείο με το βίντεο της εκδήλωσης

-10 Σημαίες με το λογότυπο της Περιφέρειας

Και όλη αυτή η υπερπαραγωγή κόστισε στο ελληνικό δημόσιο 21.564 ευρώ περιλαμβανομένου του ΦΠΑ, σε μια δόση.

Στήθηκε δηλαδή ένα ολόκληρο σκηνικό και μάλιστα με συγκεκριμένες προδιαγραφές, για να διαφημιστεί το προφίλ της περιφερειακής αρχής . Για να προβληθούν και να διαφημιστούν τα αυτονόητα. Για να φανεί πως έγινε άθλος.

 

 

Γιατί  τόση  λεπτομέρεια για μια εκδήλωση που θα μπορούσε να  είναι απλή, λιτή και φυσικά φθηνή για να μην  προκαλεί τον κόσμο που συνεχίζει να υποφέρει;

Γιατί έπρεπε να ξοδευτούν χρήματα για να  προβληθεί η εκδήλωση την ώρα τέλεσης της στο διαδίκτυο; Τι το σημαντικό είχε που έπρεπε  να το δουν άμεσα  οι πολίτες ;

Δεν κατασκευάστηκε στη Ρόδο  η γέφυρα του Ρίου Αντιρίου για να γίνουν τόσα έξοδα  και να υπάρξει τόση προβολή.

Με μια απλή τελετή και το κόψιμο της κορδέλας, θα μπορούσε να εγκαινιαστεί το έργο, χωρίς φανφάρες και ομιλίες στη στιγμή που έγινε  σύσκεψη στην πόλη, με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας.

Συνιστά πρόκληση τόση σπουδή, τόση σημασία στη λεπτομέρεια για μια εκδήλωση, η οποία για τον κόσμο δεν έχει καμία σημασία.

Τα  βάθρα, τα σκηνικά, τα μικρόφωνα, οι σημαίες δεν ενδιαφέρουν τους πολίτες. Στην πραγματικότητα φαίνεται πως  ενδιαφέρουν την περιφερειακή αρχή που ήθελε, με όλο αυτό το σκηνικό να δείξει ότι έκανε κάτι εξαιρετικό.

Ξεχνούν όμως ότι μπορούσαν να συντηρήσουν τη γέφυρα για να κρατήσει ακόμη  όπως τόσες άλλες στη Ρόδο και να κάνουν καλύτερη κατανομή  των  επτά εκατομμύριων που κόστισε σε άλλα έργα.

Σπουδή στη λεπτομέρεια,  χρόνος και χρήμα, χρειάζεται  για τους εμβολιασμούς και για τη διάθεση rapid  test στη Ρόδο και τα μικρά  νησιά που κινδυνεύουν να χάσουν  και τους τουρίστες που έχουν εξασφαλίσει μέχρι τώρα.

Σπουδή και επιμονή χρειάζεται για  να  εξακολουθήσουν να γίνονται στη Ρόδο οι τύποι όλων των εμβολίων και όχι   σε λίγες ημέρες    να διατίθενται από το

 

Mega εμβολιαστικό κέντρο μόνο τα εμβόλια της Pfizer όπως γνωρίζουμε ήδη.

Επιμονή και δαπάνες χρειάζονται για να βγει η Ρόδος και τα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου από το «πορτοκαλί» και να γίνουν πράσινα για να απογειωθεί ο τουρισμός.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Με πολιτικό θέατρο δεν πάμε μπροστά Του Νίκου Ιακ. Γερονικόλα - Η εξωστρέφεια, η ανταλλαγή...
Νέος προορισμός της Dodekanisos Seaways η Αστυπάλαια! - Η Dodekanisos Seaways ανακοινώνει την...
Θέμα: “Κοινωνικό μήνυμα του Ι.Σ.Ρ. για τον εμβολιασμό κατά Covid-19”     ...
Στην προσωπική τους εμπειρία για τον καθοριστικό ρόλο των εμβολίων στη ζωή μας, με αφορμή και το...