H συνταγή της Μεγάλης Τετάρτης - Του διατροφολόγου Μανώλη Μοράρη

Μεγάλη Τετάρτη
Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

ΥΛΙΚΑ
1 μέτριο χταπόδι
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
3 κουτ. της σούπας λάδι αλάτι και πιπέρι
500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
1/2 ματσάκι μαϊντανό
 3 ώριμες τομάτες ψιλοκομμένες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε καλά το χταπόδι και το βράζετε σε μία κατσαρόλα με 1 φλιτζάνι νερό. Μόλις μαλακώσει, το σουρώνετε, το κόβετε σε μικρά κομμάτια και το κρατάτε σε ένα μέρος, χωρίς να πετάξουμε το ζουμί. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτετε τις ντομάτες, το μαϊντανό και όσο αλατοπίπερο επιθυμείτε και αφήνετε το μίγμα να πάρει 2 βράσεις σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτετε το χταπόδι και το αφήνετε να πάρει μία βράση, για 10 λεπτά. Κατόπιν, προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό, καθώς και το ζουμί που κρατήσατε από το βράσιμο του χταποδιού. Βάζετε το κοφτό μακαρονάκι και βράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει.

φωτογραφια απο το athinorama

Φωτογραφικό υλικό

tilemaxos

tilemaxos

kalopitas

kalopitas

Προτάσεις Verena

Στα πληττόμενα χωριά της Θεσσαλίας επισκέφθηκε η οργάνωση «Γιατροί Καρδιάς» και έδωσε είδη πρώτης...
Σε ενα κατάμεστο ΡΟΔΟΝ έγινε η παρουσίαση του συνδυασμού του δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη και...
ΜΝΜ προς πολλούς αποδέκτες (απλές σκέψεις) ΤΟ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΜΙΣΗ ΜΙΑΣ ΕΠΙΤΥΧΥΜΕΝΗΣ...
Μια προσωπική περιπέτεια, στη φάση της αρχικής ιατρικής αντιμετώπισης και της σχολαστικής...