H Λαϊκή Συσπείρωση για το υπόμνημα του δήμου Ρόδου στον Υπουργό Υγείας

Δελτίο τύπου-Η αντιπροσωπεία του Δήμου Ρόδου, που συναντήθηκε με τον Υπουργό Υγείας κ. Θ. Πλεύρη για τα προβλήματα στο Νοσοκομείο και τις άλλες δομές υγείας στη Ρόδο την προηγούμενη βδομάδα, υπέβαλε στη συνέχεια σχετικό υπόμνημα με προτάσεις , κάποιες από τις οποίες  αντί να λύσουν, θα επιδεινώσουν την ήδη τραγική κατάσταση του Νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα αντί της άμεσης κάλυψης των 10  κενών θέσεων με μόνιμο προσωπικό στο Αναισθησιολογικό που λειτουργεί τώρα  με μία αναισθησιολόγο,  προτείνει στον Υπουργό, τη θεσμοθέτηση συνεργασίας με γιατρούς του ιδιωτικού τομέα!!! Δηλαδή η κάλυψη μιας βασικής και κρίσιμης ανάγκης ασθενών,  όπως ένα χειρουργείο, αφήνεται στην καλή διάθεση των ιδιωτών, αν τους συμφέρει βέβαια και μάλιστα σ’ αυτές τις συνθήκες που επικρατούν να συνάψουν συμβάσεις με το νοσοκομείο. Η πλήρης κάλυψη όλων θέσεων στο Αναισθησιολογικό είναι η μόνη λύση για να εξυπηρετούνται σε κάθε περίπτωση οι ασθενείς και οι γιατροί να μην εξουθενώνονται, να εργάζονται σε καλύτερες κι ανθρώπινες συνθήκες. Η πρόταση του δήμου δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του Ροδιακού λαού, αντίθετα αποκαλύπτει ότι είναι και δική του απαίτηση η περαιτέρω Ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με συμπράξεις και γιατρούς με μπλοκάκι!

Επίσης η πρόταση για την «αναβάθμιση του Νοσοκομείου Ρόδου σε Περιφερειακό και την διασύνδεσή του με Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο αναφοράς» την οποία συσχετίζουν με το γεγονός ότι έτσι θα διασφαλίζεται «η επικουρία προσωπικού μέχρις ότου επιτευχθεί η επάρκεια», είναι στάχτη στα μάτια του Ροδιακού λαού. Κατ’ αρχήν το «ράσο δεν κάνει τον παπά».

Η ανεπάρκεια δηλαδή σε προσωπικό στο Νοσοκομείο Ρόδου οφείλεται στο ότι δεν είναι Περιφερειακό και δεν οφείλεται στην εγκληματική πολιτική όλων των κυβερνήσεων που διέλυσαν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας;

Δεν οφείλεται στην πολιτική που θεωρείται «κόστος» από το κράτος η Υγεία και κάθε χρόνο πετσοκόβουν την χρηματοδότηση, δεν προσλαμβάνουν το απαραίτητο προσωπικό είτε στα Γενικά, είτε στα Περιφερειακά, ή στα Πανεπιστημιακά νοσοκομεία;

Με εκατοντάδες κινητοποιήσεις οι υγειονομικοί ανέδειξαν τις ελλείψεις, την εξουθένωση του προσωπικού, τις εκβιαστικές μετακινήσεις, τα προσωρινά μπαλώματα με αποσπάσεις, που αντί να δίνουν λύσεις δημιουργούν άλλα προβλήματα σε άλλες δομές υγείας.

Για τη διαλυμένη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε όλο το νησί γιατί δεν λένε κουβέντα;

Οι παραπάνω προτάσεις του δήμου, αν μη τι άλλο, ευθυγραμμίζονται με την πολιτική της κυβέρνησης, της δίνουν άλλοθι για να προχωρήσει τάχα με «συναίνεση και «διάλογο» το «νέο ΕΣΥ»  της επιχειρηματικότητας, της μεγαλύτερης εμπορευματοποίησης του πολύτιμου κοινωνικού αγαθού, της ΥΓΕΙΑΣ.

Ο Ροδιακός λαός με την πολιτική αυτή πρέπει να περιμένει τα χειρότερα.

Η λύση είναι στα χέρια του, είναι στους αγώνες του.

Αντί να πληρώνει με την υγεία του, τη ζωή του την ίδια και να βιώνει τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής, να παλέψει μαζί με τους υγειονομικούς που δίνουν τη μάχη της προστασίας της ανθρώπινης  ζωής και της θωράκισης των νοσοκομείων,  για ουσιαστικά μέτρα προστασίας, για ένα σύστημα Υγείας που θα βάζει στο επίκεντρο τις πραγματικές ανάγκες, αντί να τις θυσιάζει για την «εξοικονόμηση πόρων», για τη δημιουργία «χώρου» για επενδύσεις και ανάπτυξη της επιχειρηματικής δράσης.

 

Ρόδος 12/10/2021

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Με μια αναισθησιολόγο λειτουργεί ουσιαστικά και πάλι το νοσοκομείο Ρόδου, παρά τις υποσχέσεις για...
Ζητήσαμε μια δήλωση του τέως δημάρχου Ρόδου Στάθη Κουσουρνά για την πολύκροτη δίκη για τις...
Ομόφωνα το μικτό ορκωτό δικαστήριο της Κω αποφάσισε οτι είναι αθώοι για όλες τις κατηγορίες που...
Ηχηρό μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε σήμερα ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης,...