Go Johnny – Go: Μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση για τον Γιάννη Κατσιματίδη...

Με την προτροπή των υποστηρικτών Go Johnny Go – από το γνωστό τραγούδι Johnny B Goode του Τσακ Μπέρι – ο υποψήφιος δήμαρχος Νέας Υόρκης Γιάννης Κατσιματίδης, συνεχίζει ακάθεκτος την εκστρατεία του για το χρίσμα του... ρεπουμπλικανικού κόμματος, στις προκριματικές εκλογές της 10ης Σεπτεμβρίου, κλείνοντας συνεχώς τη διαφορά που τον χωρίζει από τον προπορευόμενο στις δημοσκοπήσεις Τζο Λόττα.

john-cats«Οι Ελληνες είναι το μυστικό όπλο της προεκλογικής μου εκστρατείας», είπε ο Γιάννης Κατσιματίδης, μιλώντας την περασμένη Δευτέρα σ’ ένα ενθουσιώδες ακροατήριο από περισσότερους από 400 Ελληνοαμερικανούς της Κομητείας του Κουίνς, στο Terrace on the Park.

Ήταν η δεύτερη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του Γιάννη Κατσιματίδη στο χώρο της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας, στην οποία η υποψηφιότητά του έχει προκαλέσει ενθουσιασμό, καθώς ουδέποτε ομογενής διεκδίκησε τη δημαρχία στο μεγαλύτερο δήμο της Αμερικής.

«Χρειάζομαι τις ψήφους σας στις 10 Σεπτεμβρίου. Εχουμε ένα ακόμη βουνό να ανεβούμε, αλλά με τη βοήθεια όλων σας θα το ξεπεράσουμε. Όχι για μένα, αλλά για τα παιδιά μας. Κι αν το κατορθώσουμε, στις 5 Νοεμβρίου μπορούμε να νικήσουμε», είπε ο Γιάννης Κατσιματίδης.

Το σύνθημα «όλοι μαζί» ήταν διάχυτο στην προεκλογική συγκέντρωση του Γιάννη Κατσιματίδη, που επανέλαβε ότι αν επιτύχει να γίνει δήμαρχος Νέας Υόρκης, αυτό θα είναι κίνητρο για τα παιδιά και τα εγγόνια των Ελλήνων μεταναστών να θέσουν υψηλότερους στόχους και γιατί όχι, να επιτύχουν να γίνουν πρόεδροι της Αμερικής.

Καθώς η εκστρατεία του στην Ελληνοαμερικανική Κοινότητα έχει προκαλέσει αντίστοιχο ενθουσιασμό με τον Μιχάλη Δουκάκη το 1988, ο Γιάννης Κατσιματίδης που τότε είχε πρωτο-αναμειχθεί ενεργά στα πολιτικά δρώμενα, διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να κάνει τα ίδια λάθη, υπονοώντας την κριτική που δέχθηκε ο ομογενής προεδρικός υποψήφιος, στο ζήτημα της πάταξης της εγκληματικότητας.

«Πιστεύω στην ανάγκη προστασίας των πολιτών της Νέας Υόρκης και γι’ αυτό θέλω ο Ρέι Κέλι να παραμείνει αρχηγός της αστυνομίας», είπε.

Ο Γιάννης Κατσιματίδης ανέπτυξε εν συντομία στο ακροατήριο το πρόγραμμά του για την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των δημοτών, την εκπαίδευση και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

«Πιστεύω στην εκπαίδευση», είπε, υπενθυμίζοντας πως ο Ελληνας μετανάστης πατέρας του εργαζόταν σκληρά σε χειρονακτικές εργασίες και αποταμίευε χρήματα για να στείλει το γιό του να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Νέας Υόρκης. Ανέφερε ότι πρέπει να δημιουργηθούν για τους μαθητές που εγκαταλείπουν το σχολείο προγράμματα τεχνικής εκπαίδευσης, ενώ μίλησε ξανά για το όραμά του να οργανωθεί ξανά στη Νέα Υόρκη η Παγκόσμια Εμπορική Εκθεση, που θα δημιουργήσει δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Αναφέρθηκε επίσης στους δεσμούς που διατηρεί με την Εβραϊκή κοινότητα της Νέας Υόρκης, όπως και τους Λατίνους και τους Ανατολικοευρωπαίους.

Χαιρετισμούς επίσης απηύθυναν ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Ιερσέης, Νίκος Πουλής κι ο πρώην πολιτειακός βουλευτής Ματθαίος Μυρώνης, ο οποίος είπε πως για το ύπατο αξίωμα του δήμου δεν χρειάζεται ένας πολιτικός, αλλά ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας.

Το Γιάννη Κατσιματίδη παρουσίασε ο Ντένης Δρουσιώτης, που γνώρισε τον ομογενή υποψήφιο στη δεκαετία του ’70, σε εμπορική έκθεση στον Αγιο Φραγκίσκο. Είπε πως ο κ. Κατσιματίδης εισάγει και προωθεί στα σουπερμάρκετ του προϊόντα από την Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ του έπλεξε το εγκώμιο ως επιτυχημένο επιχειρηματία και φιλάνθρωπο και άτομο που αγαπά και υποστηρίζει την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα.

«Ξέρει τι σημαίνει να διοικείς μια μεγάλη επιχείρηση και να λαμβάνεις σκληρές αποφάσεις. Είμαι σίγουρος πως αν εκλεγεί θα κάνει τη Νέα Υόρκη καλύτερη και ασφαλέστερη πόλη», πρόσθεσε.

Μεταξύ αυτών που χαιρέτισαν τη συγκέντρωση, ήταν κι η βουλευτής Κάρολιν Μαλόνι, η οποία είχε λίγο νωρίτερα άλλη εκδήλωση στο Terrace on the Park. Χωρίς να εκφράσει την υποστήριξή της στον ομογενή υποψήφιο (η ίδια εξάλλου είναι δημοκρατική) χαιρέτισε τη μαζική παρουσία των ομογενών και πρόσθεσε πως όλοι λατρεύουν και εκτιμούν το Γιάννη Κατσιματίδη.

ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΧΑΣΜΑ

Η τελευταία δημοσκόπηση του Marist δίνει 21% στον Κατσιματίδη και 29% στον Λότα. Ωστόσο, ο Γιάννης Κατσιματίδης υπερδιπλασίασε τα ποσοστά του σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση τον Απρίλιο, ενώ ο Λότα ανέβηκε μόλις 5 ποσοστιαίες μονάδες.

Εκπρόσωπος της εκστρατείας του είπε πως το μήνυμα του ομογενή υποψήφιου περνά στο εκλογικό σώμα, μέσω των ομιλιών του και των διαφημιστικών μηνυμάτων σ’ όλα τα μέσα ενημέρωσης και προέβλεψε ότι κάποια στιγμή σύντομα ο Κατσιματίδης θα ξεπεράσει τον αντίπαλό του.

greeknewsonline.com Νέα Υόρκη.- Του Αποστόλη Ζουπανιώτη

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...