Eνημέρωση των παραγωγικών τάξεων απο την τράπεζα Δωδεκανήσου για την επερχόμενη Αύξηση του Συνεταιριστικού της Κεφαλαίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
-    Η Τράπεζα Δωδεκανήσου,  ξεκίνησε την ενημέρωση των παραγωγικών τάξεων για την επερχόμενη Αύξηση του Συνεταιριστικού της Κεφαλαίου

-    Τέλος Σεπτεμβρίου προχωρά σε διαίρεση της Συνεταιριστική της Μερίδας

Η Τράπεζα Δωδεκανήσου ενόψει της προγραμματιζόμενης για τον Οκτώβριο Αύξησης του Συνεταιριστικού της  Κεφαλαίου, ξεκίνησε ενημερωτικές συναντήσεις με τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων της Δωδεκάνησου, με σκοπό την εκτενέστερη ενημέρωση τους και για την ανταλλαγή  απόψεων σχετικά με τους τρόπους υποστήριξης και συμβολής τους στην προσπάθεια αυτή.

Στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, την  Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στην οποία συμμετείχε και ο επίτιμος Πρόεδρος της Τράπεζας κος Β. Μηναιδης, παρευρεθήκαν οι κκ Ι. Πάππου, Πρόεδρος Επιμελητήριου Δωδεκανήσου, Ι. Γρύλλης , Πρόεδρος Τεχνικού Επιμελητηρίου, Μ. Μιχαήλ, Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου, Α. Καμπουράκης, Πρόεδρος Συνδέσμου Ενώσεων Ξενοδόχων Δωδεκανήσου και της Ε.Ξ.Ρ., Ι. Κακλιός, Πρόεδρος  Ομοσπονδίας Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Δωδεκανήσου και ο κος Κουκούλης εκ μέρους της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δωδεκανήσου.

Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις και τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται πλέον στον ελληνικό στον τραπεζικό κλάδο, οι οποίες καθιστούν την παρουσία των ισχυρών τοπικών Τραπεζών ακομα πιο αναγκαία και ουσιαστική.  Στο πλαίσιο αυτό τοποθετείται και η επικείμενη Αύξησης του Συνεταιριστικού Κεφαλαίου της Τράπεζας, μέσω της οποίας επιδιώκεται η ενίσχυση των κεφαλαίων της και της θέσης της στην τοπική αγορά, με στόχο την δημιουργία  νέων προοπτικών για την οικονομία και τις επιχειρήσεις της Δωδεκανήσου.

Όλοι τους τόνισαν την αναγκαιότητα και τον ουσιαστικό ρόλο που διαδραματίζει η Τράπεζα στη στήριξη της τοπικής οικονομίας και των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα στις δύσκολες αυτές συνθήκες.  Εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράσταση τους στην προσπάθεια της Τράπεζας, πρότειναν ο καθένα ενέργειες και δράσεις για την έμπρακτη στήριξη και συμμετοχή τους στην προσπάθεια αυτή, που αφορά όλους τους Δωδεκανήσιους.

Το εξαιρετικό κλίμα της συνάντησης και ο γόνιμος διάλογος που πραγματοποιήθηκε επιβεβαιώνει τους στενούς δεσμού όλων των παραγωγικών φορέων της Δωδεκανήσου με την Τράπεζα Δωδεκανήσου.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Πρόεδρος της Τράπεζας κος Γ. Φρόνας: Την δύσκολη αυτή εποχή, όλοι  και περισσότερο οι επιχειρήσεις, χρειαζόμαστε την δική μας ισχυρή Τράπεζα! Που να θωρακίζει στην πράξη την τοπική οικονομία, να είναι προσβάσιμη από όλους μας και να λειτουργεί αποτελεσματικά, για το συμφέρον του τόπου μας και των ανθρώπων του. Αυτή την τράπεζα την έχουμε και είναι στο χέρι όλων μας να την διατηρήσουμε και την ενισχύσουμε περαιτέρω!»

Η Τράπεζα Δωδεκανήσου βρίσκεται στο τελικό στάδιο προετοιμασίας της ΑΚ και αναμένει εντός των προσεχών ημερών την τελική έγκριση από την αρμόδια επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.  

Επισημαίνεται ότι η  Τράπεζα, έχει λάβει τα κατάλληλα μέτρα ώστε να θα διευκολυνθεί  η συμμετοχή των συνεταίρων νέων και παλιών στην ΑΚ . Στο πλαίσιο αυτό θα προχωρήσει στις 30/09/2013 σε διαίρεση/slpit των υπαρχουσών συνεταιριστικών μερίδων σε αναλογία 1 παλιά προς στα 4 τέσσερεις νέες. Δηλαδή η μια μερίδα τρέχουσας αξίας 110€, μετά το split της 30/09 θα αντιστοιχεί σε 4 μερίδες των  27.50€ (110€/4). Η ενέργεια αυτή θα κάνει στην συνεταιριστική μερίδα πιο προσιτή και θα διευκολύνει την εισαγωγή νέων συνεταίρων στην Τράπεζα.

Η ανακοίνωση και η έναρξη της Αύξησης Κεφαλαίου προγραμματίζεται εντός του πρώτου δεκαημέρου του Οκτώβριου.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...