40οΠανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών (I.P.A.) στην Ρόδο

40οΠανελλήνιο Συνέδριο του  Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών (I.P.A.) στην Ρόδο (10-14/04/2023).

 

ΔΕΛ Τ ΙΟ      Τ ΥΠΟΥ

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 40οΠανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών (Ι.Ρ.Α.) που πραγματοποιήθηκε στο νησί των Ιπποτών, την όμορφη Ρόδο (10-14/04/2023), η οποία επλήγη πέρυσι από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Ο εθελοντισμός, η φιλοξενία και η ανθρωπιά των κατοίκων της Ρόδου τις δύσκολές στιγμές της πυρκαγιάς, προβλήθηκε παγκόσμια και ανέδειξε αξίες που χαρακτηρίζουν των Ελληνικό λαό μας.

Το Συνέδριο παρακολούθησαν αντιπρόσωποι των Τοπικών Διοικήσεων της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών από όλη την Ελλάδα, το Προεδρείο του Παγκοσμίου Τμήματος (Ι.Ε.Β.) κ.κ. MartinHOFFMAN (Παγκόσμιος Πρόεδρος) &MichaelWALSH (Παγκόσμιος Αντιπρόεδρος), μέλη της Παγκόσμιας Ελεγκτικής Επιτροπής η οποία και συνεδρίασε στην Ρόδο,Εκπρόσωποι (15) ξένων Εθνικών Τμημάτων και συγκεκριμένα των Εθνικών Τμημάτων Ι.Ρ.Α. : Κύπρου- Αλβανίας- Αυστρίας- Βουλγαρίας- Ισραήλ- Μαυροβουνίου- Πολωνίας- Ρουμανίας- Σερβίας- Ηνωμένου Βασιλείου- Ελβετίας- Γερμανίας- Εσθονίας- Μάλτας, καθώς και ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Φίλων Αστυνομίας Κύπρου.

Η τελετή έναρξης του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (11/04/2024) σεσυνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου AktiImperialResort&Spa,ενώ κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η Αστυνόμος A΄ Αγνή ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ της Υποδ/νσης Ασφαλείας Ρόδου, με θέμα: «Παιδική Παραβατικότητα».

Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος  κ. Βλάσιος ΒΑΛΑΤΣΟΣ, καθώς και ο Πρόεδρος της Τ.Δ. Δωδεκανήσου κ. Στυλιανός ΒΙΤΖΗΛΑΙΟΣ.

  • Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ. Κύριλλος, το Επίτιμο μέλος και καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Σπηλιάς Αγράφων, Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος,ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλειος ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ, η Βουλευτής Δωδεκανήσου κα Τσαμπίκα (Μίκα) ΙΑΤΡΙΔΗ, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας, Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ο εκπρόσωποςτου Δήμου Ρόδου, Αντιδήμαρχος κ.Γεώργιος ΠΑΤΤΑΣ, οΕκπρόσωπος του Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας και κ. Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Νοτίου Αιγαίου-Υποστράτηγος Λουκάς ΘΑΝΟΣ, ο Εκπρόσωπος της ΠΟΑΣΥ-Αντιπρόεδρος Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της ΠΟΑΣΥ.κ. ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος, ο Πρόεδρος του Ταμείου ΕπαγγελματικήςΑσφάλισης Αστυνομικών ΛιμενικώνΠυροσβεστών κ. ΓΟΥΣΙΑΣ Θεόδωρος, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνεταιρισμού Αστυνομικών κ. Ηλίας ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ, ο Εκπρόσωπος Περιφέρειας Κρήτης κ. ΚΑΡΤΣΑKΗΣ Γεώργιος,ο Διευθυντής της Β΄ Δ.Α. Δωδεκανήσου, Ταξίαρχος κ. Εμμανουήλ ΚΑΖΑΜΙΑΣ, ο Υποδιευθυντής Α΄ Δ.Α. Δωδεκανήσου, Αστυν. Διευθυντής κ. Γεώργιος ΣΤΕΡΓΟΥ, οΠρόεδρος Ε.Α.Υ. Νότιας Δωδεκανήσου, κ. Εμμανουήλ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ, O Πρόεδρος Σύνδεσμος Αποστράτων Αστυνομικών Δωδεκανήσου, κ. Γεώργιος ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΟΣ, τoEπίτιμο μέλος κ. ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ Γεώργιος, οιδιωτικός ερευνητής και διευθυντής πολιτισμού της UNESCOκ. Γεώργιος ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ

 

Επιστολές και ευχές απέστειλαν: ΟΥφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ανδρέας ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ο Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης κ. Μάνος ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ, ο Αρχηγό ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος  κ. Δημήτριος ΜΑΛΛΙΟΣ, ο Προϊστάμενος Επιτελείου Α.Ε.Α. Αντιστράτηγος Αστέριος ΜΑΝΤΖΙΩΚΑΣ, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος κ. Χρήστος ΜΠΟΥΛΟΥΜΠΑΣΗΣ, ο Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών κ. Γεώργιος ΤΖΑΤΖΑΚΗΣ, ο πρώην Πρόεδρος Εθνικού τμήματος κ. ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗΣ Ιωάννης, ο πρώην Παγκόσμιος Αντιπρόεδρος ΙΕΒ κ. ΚΑΡΚΑΛΗΣ Κυριάκος και ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος ΚΟΝΣΟΛΑΣ.

ΤηνΠαρασκευή (12-04-2024) κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, από τα θέματα της ΗμερήσιαςΔιάταξης που συζητήθηκαν, εγκρίθηκαν τα παρακάτω:
•    Τα πεπραγμένα έτους 2023.
•    Ο ταμιακός απολογισμός και ισολογισμός έτους 2023.
•    Ο προϋπολογισμός εσόδων- εξόδων έτους 2024.
•    Έγινε αποτίμηση του 39ου Πανελληνίου Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες και συζήτηση για την 17η Φιλικής  Συνάντησης  που θα πραγματοποιηθεί στην Καρδίτσα το 2024 ενώ προτάθηκε το ετήσιο συνέδριο το 2025 να διεξαχθεί στα Χανιά. Τέλος, Ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις και συζητήθηκε η ενιαία χάραξη στρατηγικής για την περαιτέρω ανάπτυξης του Ελληνικού Τμήματός μας.

Το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης αποτελούμενο από τον Πρόεδρο της Τοπικής Διοίκησης Αλεξανδρούπολης κ. Κων/νο Χατζηαναγνώστου ως  Προεδρεύων και τον Γ. Γραμματέα της Τοπικής Διοίκησης Χαλκιδικήςκ. Βασίλειο ΠΑΠΑ ως Γραμματέα, έφερε σε πέρας με επιτυχία τον συντονισμό των εργασιών.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στην Παλαιά Πόλη της Ρόδου, Ι.Μ. Αρταμίτου, Ι.Μ. Παναγίαςς Φιλερήμου, Ι.Μ. Παναγίας Τσαμπίκας (χαμηλή), στην Λίνδο, καθώς και σε Τοπικές Επιχειρήσεις όπως το Οινοποιείο Κουνάκη, η Μελλισοκομική Δωδεκανήσου κ.α.

     Το 40ο Πανελλήνιο Συνέδριό μας έκλεισε με την Τελετή λήξης του, που έλαβε χώρα βραδινές ώρες του Σαββάτου (13-04-2024)σε συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου AktiImperialResort&Spa, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης ΠΑΠΠΑΣ, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Νοτίου Αιγαίου Υποστράτηγος κ. Λουκάς ΘΑΝΟΣ, ο Διευθυντής της Β΄ Δ.Α. Δωδεκανήσου, Ταξίαρχος κ. Εμμανουήλ ΚΑΖΑΜΙΑΣ,  ο Διευθυντής Α΄ Δ.Α. Δωδεκανήσου, Αστυν. Διευθυντής κ. Αναστάσιος ΖΗΦΟΣ,οΔιοικητής του Κ.Λ. Ρόδου, Πλοίαρχος κ. Θεοχάρης ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ κ.α. Ακολούθησε απονομή τιμητικών πλακετών και ανταλλαγή δώρων με τις ξένες αποστολές, και εν συνεχεία γλέντι με παραδοσιακούς χορούς από κάθε γωνιά της Ελλάδος.

 

Το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών και η Τοπική Διοίκηση Δωδεκανήσου ευχαριστούν όλους όσοι συνετέλεσαν στη άψογη διεξαγωγή του 40ου Πανελληνίου Συνεδρίου, η βοήθεια των οποίων ήταν πολύτιμη και ειδικότερα τους χορηγούς.  Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Διεύθυνση και στο σύνολο του προσωπικού του ξενοδοχείου AktiImperialResort&Spa, για την ευγένεια και την υποδειγματική φιλοξενία τους.

 

Τέλος, εκφράζεται η δέσμευση ότι το Εθνικό Τμήμα μετά των Τοπικών Διοικήσεων του, θα λειτουργούν πάντα με γνώμονα την εξωστρέφεια, τον αλτρουϊσμό, την αλληλεγγύη και την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, προάγοντας και αναδεικνύοντας κάθε φορά πτυχές του Ελληνισμού, του Πολιτισμού και της Ελληνικής Φιλοξενίας !!!

 

Σας ευχαριστούμε όλους & όλες !!!

 

SERVOPERAMIKECO

(Υπηρετώ δια της φιλίας)

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Τ.Δ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Ο Πρόεδρος

Η Γεν. Γραμματέας

 

ΒΙΤΖΗΛΑΙΟΣ Στυλιανός

ΠΕΧΛΕΒΑΝΙΔΟΥ Αθανασία

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...