246 χιλιάδες ευρώ χρηματοδότηση, για σημαντικά έργα του Δήμου Κω

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-246 χιλιάδες ευρώ χρηματοδότηση, για σημαντικά έργα του Δήμου

- Τη χρηματοδότηση δύο έργων μεγάλης σημασίας για την κοινωνία του νησιού μας, ενέκρινε το Πράσινο Ταμείο του Υ.Π.ΕΝ. μετά από πρόταση του Δήμου Κω που κατατέθηκε τον Ιούνιο του 2020, με το συνολικό ποσό χρηματοδότησης να ανέρχεται σε 246.099 €.

Πρόκειται για:

Α. το έργο περιβαλλοντικής αποκατάστασης του παλαιού Οινοποιείου στην Ακτή Ζουρούδη, με χρηματοδότηση 75.058,42€ για την απομάκρυνση των στοιχείων αμιάντου, και

Β. - τη δημιουργία στην Αντιμάχεια της πρώτης παιδικής χαράς για ΑΜΕΑ στο νησί μας, και

- την αναβάθμιση τεσσάρων παιδικών χαρών στην πόλη της Κω: πλατεία Γ΄ Σεπτεμβρίου στην οδό Μακρυγιάννη, Πλατάνι, Παλαιό Ανθόκηπο και στην Ακτή Ζουρούδη, ώστε να δημιουργηθούν σύγχρονοι χώροι αναψυχής για τα μικρά παιδιά, που να πληρούν τους κανόνες ασφάλειας, με χρηματοδότηση ύψους 171.040,58€.  

Τα δύο έργα θα κοστίσουν συνολικά 311.482,76 € με τη συμμετοχή του Δήμου να ανέρχεται στις 65.383,76 €.

Για την αποκατάσταση του παλαιού Οινοποιείου έχει συνταχθεί μελέτη προκειμένου να αρθεί η επικινδυνότητα και η περιβαλλοντική υποβάθμιση της ευρύτερης περιοχής.

Προβλέπεται η καθαίρεση των υπολειπόμενων τμημάτων της ξύλινης βιομηχανικής στέγης του Οινοποιείου που δεν έχουν ακόμη καταρρεύσει, ο διαχωρισμός, η συλλογή και η απομάκρυνση όλων των υλικών που περιέχουν αμίαντο.

Η διαχείριση και τελική διάθεση των επικίνδυνων αποβλήτων θα γίνει στο εξωτερικό, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην περιβαλλοντική νομοθεσία, από εταιρείες πιστοποιημένες για ανάλογες εργασίες.

Μετά τις εργασίες απορρύπανσης του χώρου, θα εξεταστούν από το Δήμο Κω προτάσεις για αξιοποίηση του ιδιαίτερου αυτού χώρου πολιτιστικής κληρονομίας.

Όσον αφορά στις παιδικές χαρές προβλέπεται η τοποθέτηση οργάνων και δαπέδων ασφαλείας, καθώς και όλες οι απαιτούμενες εργασίες ώστε οι χώροι που φιλοξενούν τις παιδικές χαρές να κρίνονται ασφαλείς και να τηρούν τους ισχύοντες κανονισμούς ασφαλείας.

 

Γραφείο Τύπου

Φωτογραφικό υλικό

Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Πολύτιμα τεκμήρια για τις θαλάσσιες διαδρομές και τα αντικείμενα του εμπορίου, των ναυτικών της...
Στην προσωπική τους εμπειρία για τον καθοριστικό ρόλο των εμβολίων στη ζωή μας, με αφορμή και το...
Κανονικά τελέστηκε η λειτουργία των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού στη Ρόδο από τον...
Ένα βιβλίο για τη ζωή του Συμιακού Κωνσταντίνου Σιμωνίδη, γραμμένο από το Νικολό Φαρμακίδη. - Ο...