1ο Βραβείο για ταινίες του Γυμνασίου Χάλκης

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ  ΣΤΟ  ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ CINEΜΑΘΕΙΑ
Κλείνοντας μια πολύ επιτυχημένη και παραγωγική σχολική χρονιά, με υλοποίηση αρκετών Προγραμμάτων (Πολιτιστικά, Περιβαλλοντικά, Ευρωπαϊκά Erasmus, κλπ) και συμμετοχή σε ποικίλους διαγωνισμούς, έρχονται δύο (2) ακόμα πανελλήνιες διακρίσεις, που επισφραγίζουν το πολύ αξιόλογο έργο του Γυμνασίου ΛΤ Χάλκης “Σ. Φανουράκης”.
Συγκεκριμένα, το ιστορικό σχολείο του νησιού συμμετείχε με την Κινηματογραφική του ομάδα, στον πρόσφατο διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους Cineμάθεια με 2 ντοκυμαντέρ, που κατέλαβαν την 1η θέση στην κατηγορία τους:

α) «Τα σπάνια ονόματα της Χάλκης»
Η ταινία αναδεικνύει τη μοναδικότητα της Χάλκης με τα πολλά σπάνια και περίεργα ονόματα, που παραπέμπουν σε ονόματα Χωρών, πόλεων, φυτών ή σε αρχαιοελληνικά ονόματα.
Η ταινία κατέλαβε την 1η θέση στην κατηγορία Ντοκυμαντέρ Γυμνασίων και βραβεύτηκε για το μοντάζ, τη σκηνοθεσία, τη φωτογραφία και τη μουσική επένδυση. Την ταινία μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ: https://youtu.be/2OUlwf7OzeU

β) Γυναίκες της Χάλκης»
Η ταινία του σχολείου εκπέμπει συγκίνηση και ανθρωπιά, αναφερόμενη στο δυναμισμό και την προσφορά της Χαλκίτισσας γυναίκας, ιδιαίτερα στα δύσκολα χρόνια του μεσοπολέμου.
Η ταινία κατέλαβε την 1η θέση στην κατηγορία Ντοκυμαντέρ Λυκείων και βραβεύτηκε για το μοντάζ, τη σκηνοθεσία και τη φωτογραφία. Την ταινία μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ: https://youtu.be/Vlr7HhLnUvg

Οι δράσεις αυτές προάγουν τον πολιτισμό και τις τέχνες στο σχολικό περιβάλλον, δίνοντας την ευκαιρία ακόμη και στους μαθητές της άγονης γραμμής να έρθουν σε επαφή με την πολιτιστική μας κληρονομιά, να καλλιεργήσουν τις ψυχοπνευματικές τους δυνάμεις, τη φαντασία, την κριτική σκέψη, να εκφραστούν, να συνεργαστούν και να απολαύσουν τη χαρά της δημιουργίας.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Το Verena.gr στα Google News!   Το Verena.gr πρωτοπορεί ακόμα μια φορά στην ψηφιακή...
Η Ματίνα Χατζημάρκου,σύζυγος του Νεκτάριου Σαντορινιού έστειλε σήμερα,πρώτη φορά μετά το θάνατο του...
Ρόδος, 07/02/2023 - Επιστολή Νεκτάριου Σαντορινιού   «Εδώ και καιρό η χώρα μας βιώνει...
Δημ. Γάκης: Πως πάλεψα το πολλαπλό μυέλωμα – Κατάθεση ψυχής στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου - Ο πρώην...