“ Άν η ζωή είναι αποτέλεσμα των επιλογών μας, θυμηθείτε πως κανένα ΑΜΕΑ δεν επέλεξε να είναι ΑΜΕΑ ” - του Γιώργου Καντή

“ Άν η ζωή είναι αποτέλεσμα των επιλογών μας,

θυμηθείτε πως κανένα ΑΜΕΑ δεν επέλεξε να είναι ΑΜΕΑ ”

- Φαίνεται λοιπόν πως για πρώτη φορά στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη,η Ελλάδα βρίσκει ένα Πρωθυπουργό που κάνει την επιλογή να κάνει την ζωή των ΑΜΕΑ καλύτερη, ξεκινώντας την υλοποίηση του “ Εθνικού σχεδίου δράσης για τα ΑΜΕΑ ” με μία σειρά από δράσεις, που μπορεί μεν να είναι λίγο εως πολύ αυτονόητες, πλην όμως κανένας μέχρι σήμερα δεν είχε αγγίξει.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δείχνει λοιπόν εκτός από την θέληση να έχει και την γνώση, πως να υλοποιήσει τις δράσεις αυτές, έχοντας μέσα στα τόσα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία, δουλέψει σκληρά για αυτό με τους επιτελείς του, αλλά μιλώντας και με τον πιό απλό πολίτη,  αφουγκραζόμενος των βιοματικών εμπειριών, που αφηγούνται αυτοί που βιώνουν το “ πρόβλημα ”, σχεδιάζοντας έτσι τις πολιτικές που θα δώσουν λύσεις, στις χρονίζουσες αγκιλώσεις που δυσκολεύουν την ζωή των ΑΜΕΑ, και πιστέψτε με, όταν λέω πως ο Πρωθυπουργός μιλάει και με τον πιό απλό πολίτη, μιλάω από προσωπική πείρα.

 

Εκτός λοιπόν από το επίδομα που έδωσε ο Πρωθυπουργός στα ΑΜΕΑ, για τα Χριστούγεννα, μόλις τα δημοσιονομικά της χώρας το επίτρεψαν, εκτός απο τον νέο κανονισμό λειτουργίας των ΚΕΠΑ, που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 02 Νοεμβρίου και ορίζει πως τα ΑΜΕΑ που έχουν μη αναστρέψιμη πάθηση και ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, δεν θα ταλαιπωρούνται όπως στο παρελθόν, αλλά θα περνάνε επιτροπή μία και μοναδική φορά, μία σειρά δράσεων θα υλοποιηθούν.

Άλλες δράσεις έχουν δημοσιονομικό κόστος και άλλες όχι.

 

Όμως οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, μας είχαν συνηθίσει να εξάγελλουν μέτρα χωρίς να έχουν εξασφαλίσει τους απαραίτητους πόρους, προκειμένου αυτές οι εξαγγελίες να γίνουν πράξη.

Αυτή την φορά λοιπόν, ο Πρωθυπουργός μέσα απο τα 72 δις €, που κατάφερε να πετύχει ως ενίσχυση της Ελλάδας, μέσα απο το ταμείο ανάκαμψης  και το ΕΣΠΑ, προορίζει τα 2 δις € για την υλοποίηση των δράσεων που έχουν δημοσιονομικό κόστος, όπως είναι ο θεσμός του προσωπικού βοηθού των ΑΜΕΑ, που ξεκινάει πιλοτικά απο 1ης Ιανουαρίου 2022.

 

Το 2018, με κυβέρνηση Σύριζα, η έκθεση του Ο.Η.Ε που συντάσσεται κάθε 5 χρόνια, περιέγραφε την Ελλάδα ως “ μη προτεινώμενη χώρα ” για επίσκεψη από εμποδιζόμενα άτομα, λόγω ανυπαρξίας υποδομών. Αν υπολογίσουμε πως παγκοσμίως υπάρχουν 1 δις εμποδιζόμενα άτομα που πραγματοποιούν 780 εκατομύρια ταξίδια ετησίως, καταλαβαίνουμε πέρα από το ηθικό μέρος , που είναι αναμφησβήτητο, πόσα έσοδα χάνει η χώρα μας από τον προσβάσιμο τουρισμό, και όταν μιλάμε για τουρισμό ΑΜΕΑ, κάθε άτομο φέρνει μαζί του και τουλάχιστον ένα συνοδό.

 

Η κυβέρνηση της Ν.Δ, και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχουν βάλει ως προσωπικό στοίχημα η επόμενη έκθεση του ΟΗΕ που θα συνταχθεί το 2023, να παρουσιάζει ττην Ελλάδα μεταμορφωμένη σε αυτόν τον τομέα.

 

Αφήνοντας την αναμφισβήτητη θέληση του Πρωθυπουργού για όλα αυτά που σας περιέγραψα, και απευθυνόμενος στους απλούς πολίτες θα σας πω το εξής:

 

Τα ΑΜΕΑ δεν θέλουν ούτε τον οίκτο, ούτε την θύμιση σας μία φορά τον χρόνο στις 3 του Δεκέμβρη.

Αξίζουν τον σεβασμό όλων μας γιατί ένας ΑΜΕΑ, έχει μεγαλύτερη δύναμη από τον καθένα

αρτιμελή άνθρωπο.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα παρκάρετε σε μία ράμπα ή μία θέση ΑΜΕΑ “ για 2 λεπτά ”,

ή θα προβείτε σε κάποια ενέργεια, για τον οποιοδήποτε λόγο, που θα κάνει την ζωή ενός ΑΜΕΑ πιό δύσκολη, ΘΥΜHΘΕΙΤΕ:

 

Ολοι είμαστε “ εν δυνάμει ” ΑΜΕΑ

Κανένα ΑΜΕΑ δεν επέλεξε να είναι ΑΜΕΑ 

 

Κάντε λοιπόν εσείς την επιλογή να τους βοηθήσετε!

 

 

Φωτογραφικό υλικό

tilemaxos

tilemaxos

kalopitas

kalopitas

Προτάσεις Verena

Στα πληττόμενα χωριά της Θεσσαλίας επισκέφθηκε η οργάνωση «Γιατροί Καρδιάς» και έδωσε είδη πρώτης...
Σε ενα κατάμεστο ΡΟΔΟΝ έγινε η παρουσίαση του συνδυασμού του δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη και...
ΜΝΜ προς πολλούς αποδέκτες (απλές σκέψεις) ΤΟ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΜΙΣΗ ΜΙΑΣ ΕΠΙΤΥΧΥΜΕΝΗΣ...
Μια προσωπική περιπέτεια, στη φάση της αρχικής ιατρικής αντιμετώπισης και της σχολαστικής...