‘’ Ο κ.Νικηταράς οφείλει να απαντήσει: Συμμετείχε ή όχι  σε τηλεδιάσκεψη και συμφώνησε την εκχώρηση του ΧΥΤΑ Κω και της διαχείρισης των απορριμμάτων σε εταιρικό σχήμα με τη συμμετοχή της Περιφέρειας;’’

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕλτίο Τύπου

-‘’ Ο κ.Νικηταράς οφείλει να απαντήσει.

Συμμετείχε ή όχι σε τηλεδιάσκεψη και συμφώνησε την εκχώρηση του

ΧΥΤΑ Κω και της διαχείρισης των απορριμμάτων σε εταιρικό σχήμα με τη συμμετοχή της Περιφέρειας;’’

‘’ Σύμφωνα με έγγραφο που απέστειλε ο Δήμαρχος Ρόδου προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, φέρονται όλοι οι Δήμαρχοι, μεταξύ των οποίων και ο κ.Νικηταράς, να συμφώνησαν στη φωτογραφική νομοθετική ρύθμιση με την οποία εκχωρείται η αρμοδιότητα διαχείρισης των απορριμμάτων στο νέο εταιρικό σχήμα, το μετοχικό κεφάλαιο της οποίας θα ελέγχεται από την Περιφέρεια σε ποσοστό 40% και θα έχει ως Πρόεδρο τον Περιφερειάρχη.

Αυτό προκύπτει από έγγραφο που απέστειλε ο Δήμαρχος Ρόδου στον Υπουργό Περιβάλλοντος και στο οποίο αναφέρεται ότι η σύμφωνη αυτή γνώμη διατυπώθηκε σε τηλεδιάσκεψη που έγινε στις 29 Απριλίου.

Θα ήταν αδιανόητο να κάνει τέτοιο ο κ.Νικηταράς χωρίς να υπάρχει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ήδη ο Δήμαρχος Λέρου διαψεύδει ότι συναίνεσε στο επίμαχο άρθρο του νομοσχεδίου.

Ο σημερινός Δήμαρχος Κω οφείλει να πάρει θέση και να δώσει απαντήσεις, αν ισχύουν όλα αυτά.

Συμμετείχε ή όχι στην τηλεδιάσκεψη;

Συναίνεσε ή όχι στο επίμαχο άρθρο του νομοσχεδίου, σύμφωνα με το οποίο:

1ον) Ο ΧΥΤΑ Κω φεύγει από τα χέρια του Δήμου Κω και περνάει στο νέο εταιρικό σχήμα, που το μετοχικό του κεφάλαιο θα ελέγχεται κατά 40% από την Περιφέρεια και θα έχει επικεφαλής τον Περιφερειάρχη.

2ον) Η διαχείριση των απορριμμάτων αφαιρείται από τους Δήμους και ουσιαστικά περνά στην Περιφέρεια.

3ον) Ανοίγει ο δρόμος για τη μεταφορά απορριμμάτων από άλλα νησιά στο ΧΥΤΑ της Κω. Να γίνουμε χώρος εναπόθεσης των απορριμμάτων των άλλων περιοχών.

4ον) Το νέο αυτό σχήμα που δημιουργείται, μπορεί να επιβάλλει τέλος ταφής στο ΧΥΤΑ της Κω που θα επιβαρύνει τους πολίτες.

5ον) Σε αμφισβήτηση μπαίνουν οι εργασιακές σχέσεις του προσωπικού της καθαριότητας των Δήμων.

6ον) Ο Δήμος Κω στερείται πλέον της αρμοδιότητας να αποφασίζει και να προχωρά σε έργα και δράσεις για τη διαχείριση και επεξεργασία των απορριμμάτων στο νησί.

Ζητήσαμε έγκαιρα ως παράταξη να γίνει άμεσα ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα αυτό. της Είναι ζήτημα αξιοπρέπειας για όλους μας, να τοποθετηθούμε, να υπάρξει απόφαση κατά αυτής της φωτογραφικής νομοθετικής ρύθμισης που είναι ενάντια στα συμφέροντα της Κω και των πολιτών της.

Προτίμησαν να σαλαμοποιήσουν το θέμα σε μια συνεδρίαση, παραμονή της ψήφισης του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, πάλι κεκλεισμένων των θυρών, όπου θα μιλούν μόνοι τους, αν επιμείνουν στον τρόπο συνεδρίασης που επέλεξαν.

Η αποδυνάμωση των αρμοδιοτήτων του δήμου Κω όμως θα είναι δική τους αποκλειστικά ευθύνη. ’’

Φωτογραφικό υλικό

Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Σε κάθε αρμόδιο Δικαστήριο και Αρχή ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΟΧΛΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ 1. Βαλεντίνης...
Την παραίτηση του απο τη θέση αντιδημάρχου υπέβαλλε ο Γιώργος Τριάνος στο δήμαρχο Ρόδου Αντώνη...
Μέτα τον Γιώργο Τριάντο, παραιτήθηκε απο τα νέα καθήκοντα που του ανέθεσε ο δήμαρχος Ρόδου, αυτά...