Όλες και όλοι στο Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή», γράφει ο Πετρουμιανός Άγγελος, Γραμματέας του Τ.Σ. Ρόδου της ΚΝΕ

Όλες και όλοι στο Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή»

Το 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» εδώ και πάνω από ένα μήνα πραγματοποιεί το ταξίδι του για ακόμα μια χρονιά σε ολόκληρη των χώρα, με αποκορύφωμα το κεντρικό Φεστιβάλ στο Πάρκο Τρίτση στην Αθήνα.

Το σύνθημα του φετινού Φεστιβάλ:

«Η νέα γενιά με το ΚΚΕ για «το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό”   οσιαλισμός η απάντηση στον 21ο αιώνα»

είναι «δανεισμένο» από τα λόγια του Ν. Μπελογιάννη, λόγια που συνεχίζουν να μας εμπνέουν και να μας γεμίζουν αισιοδοξία:

 «Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει να ‘χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ’ τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη….”

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή, με το πλούσιο πρόγραμμα και περιεχόμενο του έχει κατοχυρωθεί ως πραγματικός θεσμός για τη νεολαία και τους εργαζομένους.

Έτσι και φέτος, το Φεστιβάλ κάνει «στάση» στη Ρόδο στις 16-17 του Σεπτέμβρη, ενώ θα φιλοξενηθεί στο πάρκο «ΘΕΡΜΑΙ» με πλούσιο πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες. Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ έχουν ριχτεί στη μάχη για να φτάσει η είδηση του Φεστιβάλ σε κάθε νέα και νέο του νησιού, για τη προετοιμασία και το στήσιμο του. Είμαστε περήφανοι που το Φεστιβάλ μας δεν στηρίζεται σε χορηγούς, αλλά «χτίζεται» με βασικά υλικά το μεράκι, τη δημιουργικότητα, την ανιδιοτέλεια και την προσφορά των μελών και των φίλων της ΚΝΕ και του ΚΚΕ.

Η νεολαία, όλα αυτά τα χρόνια έχει δει την ορμή και τη δημιουργικότητα της να “ξοδεύεται” για να τα βγάλει πέρα από κρίση σε κρίση, σε μια ζωή που ολοένα και περισσότερο μοιάζει με παρατεταμένη “έκτακτη κατάσταση”. Το Φεστιβάλ καταφέρνει να παραμένει κάθε χρόνο ζωντανό και επίκαιρο, ακριβώς επειδή τέτοια είναι η καινοτόμα πρόταση του ΚΚΕ για την αξιοποίηση των τεράστιων δυνατοτήτων που υπάρχουν σήμερα για να ζούμε, να δουλεύουμε, να μορφωνόμαστε πολύ καλύτερα. Η εντυπωσιακή ανάπτυξη άλλωστε της τεχνολογίας και της επιστήμης, η εκρηκτική άνοδος της παραγωγικότητας της εργασίας επιτρέπει σήμερα στην εργατική τάξη και τα παιδιά της να ζουν πολύ καλύτερα, δουλεύοντας λιγότερες ώρες. Αντ’ αυτού, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι στο σημερινό σύστημα, οι τομές αυτές αξιοποιούνται για την παραπέρα ένταση της εκμετάλλευσης, της εντατικοποίησης της δουλειάς.

Τα μέλη της ΚΝΕ καλούν κάθε νέο και νέα της Ρόδου, κάθε εργαζόμενο να συζητήσει και να συναντηθεί στη δράση μαζί μας. Επιδιώκουμε να συζητήσουμε το μήνυμα του Φεστιβάλ με όλους όσους έχουμε κοινό συμφέρον, ακόμα και αν δεν συμφωνούν σε όλα με την πρόταση μας. Καλούμε κάθε νέο και νέα, να πάρει μέρος σε αυτή τη μεγάλη συνάντηση των προβληματισμών και των ονείρων που είναι το Φεστιβάλ, να δυναμώσει τη φωνή της νεολαίας που επιλέγει να ζήσει, να παλέψει, βάζοντας τη δική της σφραγίδα στις εξελίξεις!

 

Πετρουμιανός Άγγελος

Γραμματέας του Τ.Σ. Ρόδου της ΚΝΕ

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...