Ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για την 45χρονη οικιακή βοηθό - Θα απολογηθεί την Πέμπτη

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου, πήρε η 45χρονη οικιακή βοηθός, που συνελήφθη χθες για την δολοφονία της 75χρονης ηλικιωμένης, την οποία φρόντιζε.

Η 45χρονη πέρασε σήμερα το κατώφλι του αρμόδιου Εισαγγελέα. Της ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και άμεσο δόλο, ενώ αυτή την ώρα μεταφέρεται στο Νοσοκομείο για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, μετά από αίτημα των δικηγόρων της, καθώς κρίνουν ότι έχει μειωμένο έως ανύπαρκτο καταλογισμό.

Η 45χρονη ομολόγησε χθες στους Αστυνομικούς, ότι έχει διαπράξει άλλες τρεις δολοφονίες ηλικιωμένων γυναικών, καθώς και ότι αποπειράθηκε, πριν από περίπου 20 χρόνια, όταν το παιδί της ήταν ενός έτους να το πνίξει με ζώνη.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της κ Στέλιος Αλεξανδρής ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί η 45χρονη την Πέμπτη, καθώς και ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, προκειμένου να διαπιστωθεί κατ’ αρχάς αν είναι σε κατάσταση να καταθέσει και στην συνέχεια να ερευνηθεί και η αξιοπιστία των όσων υποστηρίζει η ίδια.

Η 45χρονη φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι σχετίζεται με άλλους δύο θανάτους ηλικιωμένων γυναικών. Συγκεκριμένα, η συλληφθείσα αναφέρθηκε στη δολοφονία μίας γυναίκας που φρόντιζε το 2011 στη Λέρο και σε άλλες δύο ηλικιωμένες που πρόσεχε φέτος στη Ρόδο. Η μία εξ αυτών των γυναικών απεβίωσε τον Ιανουάριο του 2022 και διέμενε στην πόλη της Ρόδου, και η δεύτερη τον Μάρτιο του 2022 και διέμενε στο Φαληράκι.

Εξεταζόμενη από τους αστυνομικούς η 45χρονη φέρεται να έδωσε αρκετές λεπτομέρειες αναφορικά με τον τρόπο τέλεσης των “εγκλημάτων” αυτών. Σε ό,τι αφορά την περίπτωση της Λέρου, η ηλικιωμένη είχε διαβήτη και η 45χρονη φέρεται, όπως δηλώνει, να της έδωσε ποσότητα ζάχαρης ή μέλι, με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί – κατά την ίδια- η υγεία της ηλικιωμένης και τελικά να πεθάνει την επόμενη ημέρα.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία, εξετάζονται με πολύ μεγάλη προσοχή από τις διωκτικές αρχές, λόγω και των ψυχιατρικών προβλημάτων, που αντιμετωπίζει η 45χρονη και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο ισχύουν οι ισχυρισμοί της.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...