Ψήφος Ελεημοσύνης ή Ψήφος Διαφορετική; Της Κικής Τσακίρη, υποψήφιας με το ΠΟΤΑΜΙ

Συνήθως τα αμεα  φιγουράρουν σαν γλάστρες στα ψηφοδέλτια των κομμάτων. Μου θύμισε τις επιτροπές παρακολούθησης της περιφέρειας, όπου η ευρωπαϊκή επιτροπή επέβαλλε την συμμετοχή εκπροσώπου των ατόμων με ειδικές ανάγκες, χωρίς στην ουσία αυτές οι ανάγκες να λαμβάνονται υπόψη. 25000 ευρώ στοιχίζει ένα ειδικό βαν για να μεταφερόμαστε εμείς οι καροτσάτοι, και έμεινε το όνειρο στις καλένδες.

Όσοι αμεα τολμούν να συμμετέχουν στις εκλογές, το κάνουν γιατί θέλουν να πολεμήσουν τον κοινωνικό αποκλεισμό που βιώνουν καθημερινά παντού. Ξέρουν όσο κανείς άλλος την ανάγκη για αυτόνομη διαβίωση, δηλαδή να μπορεί να αξιοποιήσει στο έπακρο, ό,τι άφησε ανέπαφο το ατύχημα η εκάστοτε αρρώστια. Ο έχων χέρια κι όχι πόδια, να μπορεί μόνος να κάνει ντους, να μαγειρέψει, να κυκλοφορήσει, να ψωνίσει. Ο έχων μόνομάτια όπως εγώ να έχει την κατάλληληπροηγμένητεχνολογίαεπικοινωνίας και νοσηλευτικήφροντίδα, να επιβιώνει, χωρίς να χρήζουν οι οικείοι του, ψυχιατρικήβοήθειαλόγωαπόγνωσης. Όλα αυτά δεν προσφέρονται με την πριμοδότησηψήφων της στυγνήςοικονομίας του κεφαλαίου, ούτεψηφίζονταςανθρώπους που διόγκωσαν το πελατειακόκράτος και την γραφειοκρατία που έγινε θηλειά στην ανάπτυξη και την εξέλιξη του Έλληνα και της πατρίδας.  

Αυτή τη θηλειάνοιώθω στο λαιμό μου, γι’ αυτόδιεκδικώ μια διαφορετικήψήφο, κι όχι ψήφοελεημοσύνης.  Κατέχω την κατάλληληπαιδεία και επαγγελματικήεμπειρία για το βουλευτικόαξίωμα.

Ναι, είμαιβαριάάρρωστη, όμως η αρρώστια δεν μ’ έκανε ποτέ θύμα της, την έκαναεγώ θύμα μου, με τους αγώνες που δίνωκαθημερινά.

Κάτι τελευταίο. Η ψήφοςκαθορίζει την πολιτική, τι θα έχουμε να φάμε, να πιούμε, πως να ζεσταθούμε, αν θα έχουμε φάρμακα, πετρέλαιο, iPhone και τόσα άλλα που θεωρούμεαυτονόητα. Αν η πλειοψηφίαπάθειαμνησία και ψηφίσει μια απ’ τα ίδια η βουλιάξει στον καναπέ και ψηφίσει με το τηλεκοντρόλ, μαύρηείναι η νύχτα στα βουνά!

Καθολική (Κική) Τσακίρη
Οικονομολόγος
Υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ
Email: tsakiri2004@yahoo.gr
Web: topotami12.wordpress.com

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...