Ψήφισμα του Παγκωακού Συλλαλητηρίου για την στήριξη των δομών δημόσιας Υγείας στην Κω

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΑΓΚΩΑΚΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩ

ΚΩΣ 6 ΜΑΙΟΥ 2022

 

Οι πολίτες του νησιού της Κω που ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω και συμμετείχαμε στο Παγκωακό Συλλαλητήριο της 6ης Μαϊου, ζητάμε από την Ελληνική Κυβέρνηση την λήψη μέτρων για την άμεση θωράκιση των δημόσιων δομών υγείας του νησιού μας, με μόνιμες προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων και με σύγχρονο μηχανολογικό – τεχνολογικό εξοπλισμό στο Γενικό Νοσοκομείο Κω – Κ.Υ. Κω «Ιπποκράτειον» και στην ΤΟ.Μ.Υ. (Τοπική Μονάδα Υγείας) Κω, καθώς και τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας.

Βιώνουμε την αγωνία, τους προβληματισμούς της τοπικής κοινωνίας και του ιατρικού κόσμου, των εργαζόμενων στις δομές υγείας, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της υποστελέχωσης των δημόσιων δομών υγείας του νησιού μας, κυρίως από την σοβαρή έλλειψη σε κρίσιμες ειδικότητες στο Νοσοκομείο μας, που πρέπει άμεσα να καλυφθούν, χωρίς καμία χρονική καθυστέρηση, η οποία μπορεί να στοιχίζει ακόμα και ανθρώπινες ζωές.

Ζητάμε ΑΜΕΣΑ την κάλυψη των κενών θέσεων με μετακινήσεις ιατρών από κεντρικά νοσοκομεία, και την ταχεία διεκπεραίωση των διαδικασιών για μόνιμες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 

1) Σύνταξη νέου σύγχρονου Οργανισμού του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Κω λαμβάνοντας υπόψη και την εξαιρετικά ευνοϊκή ρύθμιση του άρθρου 125 του Ν. 4600/2019 (ΦΕΚ 43/9-3-2019, Τεύχος Πρώτο).

2) Θεσμοθέτηση οικονομικών και άλλων κινήτρων για την κάλυψη θέσεων ιατρών στα νησιά.

3) Εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου με ταχείες διαδικασίες για την κάλυψη κενών θέσεων που προβλέπονται στον Οργανισμό του Νοσοκομείου.

4) Άμεση προκήρυξη όλων των κενών θέσεων ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού.

5) Ενίσχυση της 1ης ΤΟΜΥ Κω άμεσα με την προκήρυξη όλων των προβλεπόμενων θέσεων ιατρών.

6) Ένταξη κατασκευής του νέου Νοσοκομείου σε πρόγραμμα χρηματοδότησης.

7) Λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας με επικαιροποίηση της απόφασης για παραχώρηση ή όποιας άλλης πρότασης αξιοποίησής του αποφασίσει το Δ.Σ..

8) Ενίσχυση του ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού του Νοσοκομείου.

9) Άμεση κάλυψη των κενών στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού για την κάλυψη του συνόλου των συμπολιτών μας που χρήζουν περίθαλψης.

10) Πρόσληψη προσωπικού στο ΕΚΑΒ για την πλήρη κάλυψη λειτουργίας δύο ασθενοφόρων, ένα με έδρα την Κω και ένα με έδρα την Αντιμάχεια.

11) Διαχωρισμό της Β΄ ΔΥΠΕ και τη λειτουργία της για την περιοχή μας ως Περιφέρειας Αιγαίου.

12) Οι νέοι πανεπιστημιακοί γιατροί να υπηρετούν υποχρεωτικά για 2 έτη σε παραμεθόριες και νησιώτικες περιοχές της χώρας.

ΖΗΤΑΜΕ:

Με πρωτοβουλία του Δήμου Κω να κατατεθεί προσφυγή στο «Συνήγορο του Πολίτη» και στον ευρωπαίο «Συνήγορο του Πολίτη» για τα θέματα των δομών υγείας στο νησί μας.

Να ενημερωθούν για το παρόν ψήφισμα η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας και τα Κόμματα του Κοινοβουλίου.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...