Ψήφισμα για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Ψήφισμα για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η περιφέρειά μας έχει υποστεί την τελευταία τετραετία μεγάλο πλήγμα στην οικονομία της. Το μεταφορικό ισοδύναμο, είναι αναγκαίο, δεν είναι όμως αρκετό για να καλύψει αυτό το κενό. Οι ελλείψεις σε δομές υγείας, παιδείας και το υψηλό κόστος μεταφοράς εμπορευμάτων και μετακίνησης κατοίκων και επισκεπτών έχουν μειώσει δραματικά την οικονομική ευχέρεια των νησιωτών. Προβλήματα όπως το προσφυγικό και η κατάρρευση ενός κολοσσού της τουριστικής βιομηχανίας, της Thomas Cook, επηρεάζουν πολύπλευρα όλους τους τομείς της οικονομίας.

            Οι μειωμένοι συντελεστές Φ.Π.Α. ήταν ένα μέτρο ανακούφισης για τα νησιά μας το οποίο πρέπει να επανέλθει. Η νέα κυβέρνηση παρουσιάζει μεγάλη δυναμική. Απολαμβάνει μεγάλη στήριξη από την κοινωνία η οποία ανέδειξε 4 βουλευτές στα Δωδεκάνησα και 3 βουλευτές στις Κυκλάδες. Η σύμπλευσή της με την περιφερειακή αρχή, με πολλά μέλη της μειοψηφίας και αρκετούς Δήμους, επιβάλει την εξετάση του δίκαιου αιτήματος της επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

Η έξοδος από τα μνημόνια και η επιστροφή στην κανονικότητα δικαιολογεί αν μη τι άλλο την επιστροφή αυτού του μέτρου της νησιωτικότητας. Η πρότασή μας είναι: αντιπροσωπεία από το Περιφερειακό Συμβούλιο με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη με εκπροσώπους από όλες τις παρατάξεις, τον πρόεδρο της ΠΕΔ, τους προέδρους των επιμελητηρίων και όλους τους βουλευτές της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να υπογράψει αίτημα επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ το οποίο οι βουλευτές μας θα προωθήσουν στη Βουλή. Στη δίκαιη αυτή διεκδίκηση κανείς μας δεν περισσεύει, η παράταξή μας δεσμεύεται να ακολουθήσει και να στηρίξει όλες τις ενέργειες που θα αποφασίσει η αντιπροσωπεία.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...