Χωρίς σχολικό νοσηλευτή μαθητής στο σχολείο Καλαβαρδών Ρόδου

Προς την Υπουργό Παιδείας κυρία Νίκη Κεραμέως,

Με αφορμή και την πρόσφατη Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη, οι γονείς του 3θέσιου Δημοτικού Σχολείου Καλαβαρδών Ρόδου σας αποστέλλουμε αυτήν την επιστολή για να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας σχετικά με την μη τοποθέτηση για ακόμα μία χρονιά σχολικού νοσηλευτή στο σχολείο μας.

Στο 3θέσιο Δημοτικό Σχολείο Καλαβαρδών Ρόδου φοιτά ένας μαθητής, ο οποίος πάσχει από Σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1. Είναι γνωστό ότι τα παιδιά με σακχαρώδη διαβήτη χρειάζονται για την ασφάλειά τους και την προστασία της υγείας την κατάλληλη υποστήριξη από επαγγελματία υγείας όσο βρίσκονται στο σχολείο. Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, κάθε χρόνο οι γονείς αιτούνται αυτό που δικαιούται το παιδί τους, όμως το υπουργείο δεν ικανοποιεί το αίτημά τους. Είναι αδιανόητο, λοιπόν, να μην τοποθετείτε σχολικό νοσηλευτή και να αφήνετε τους γονείς να διαχειριστούν μόνοι τους την κατάσταση, αναλαμβάνοντας ένας γονιός το ρόλο του νοσηλευτή, ενώ πρέπει να βρίσκεται κάθε μέρα στο σχολείο παρακολουθώντας το παιδί μη μπορώντας να εργαστεί, ακόμα και αν έχει τη δυνατότητα. Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και αν συνυπολογίσουμε την χιλιομετρική απόσταση του σχολείου μας από το νοσοκομείο του νησιού, τότε αντιλαμβάνονται όλοι ότι τίθεται η ζωή του παιδιού σε κίνδυνο, σε καθημερινή πλέον βάση.

Κυρία Υπουργέ, γνωρίζοντας ότι η υγεία είναι δημόσιο αγαθό και θα πρέπει όλοι να απολαμβάνουμε ασφαλείς υγειονομικές υπηρεσίες, ζητάμε να μεριμνήσετε ώστε σύντομα να τοποθετηθεί σχολικός νοσηλευτής στο σχολείο μας για την ασφάλεια του μικρού μαθητή.

Με εκτίμηση

Οι γονείς του 3θ Δημοτικού Σχολείου Καλαβαρδών

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Με μια αναισθησιολόγο λειτουργεί ουσιαστικά και πάλι το νοσοκομείο Ρόδου, παρά τις υποσχέσεις για...
Ζητήσαμε μια δήλωση του τέως δημάρχου Ρόδου Στάθη Κουσουρνά για την πολύκροτη δίκη για τις...
Ομόφωνα το μικτό ορκωτό δικαστήριο της Κω αποφάσισε οτι είναι αθώοι για όλες τις κατηγορίες που...
Ηχηρό μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε σήμερα ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης,...