Χρηματοδότηση απο το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου των πληροφοριακών πινακίδων των ορεινών και ημιορεινών ποδηλατικών διαδρομών στην Κω

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ 177 ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΚΩ

- Με τη συνδρομή του Επιμελητηρίου ανοίγει ο δρόμος για ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο για τον ποδηλατικό τουρισμό

 

-Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Ιωάννης Γεωργίου Πάππου μαζί με τον δήμαρχο Κω Θεοδόση Νικηταρά τοποθέτησαν συμβολικά την πρώτη πινακίδα στο δάσος της Τσουκαλαριάς

 

 

Κίνηση όχι απλώς συμβολική αλλά απολύτως ουσιαστική χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Ιωάννης Γεωργίου Πάππου, την τοποθέτηση της πρώτης πινακίδας των ορεινών και ημιορεινών ποδηλατικών διαδρομών στην Κω, όπου βρέθηκε την Τρίτη 29 Μαρτίου 2022.

Ο κ. Ιωάννης Γεωργίου Πάππου, συνοδευόμενος από τα μέλη της Δ.Ε. και του ΔΣ, κ.κ. Γ.Αντώνογλου, Φ.Σπανού, Α.Ασπράκη, Ν.Τσακίρη, Δ.Σαράντη και Γ.Βρούβα, μαζί με τον δήμαρχο της Κω κ. Θεοδόση Νικηταρά, τοποθέτησαν συμβολικά την πρώτη από τις 177 συνολικά πινακίδες ποδηλατικών διαδρομών στο δάσος της Τσουκαλαριάς, την κατασκευή των οποίων χρηματοδότησε το Επιμελητήριο Δωδεκάνησου.

«Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου συνδράμει κάθε προσπάθεια ανάπτυξης των νησιών, με κάθε τρόπο και κάθε μέσο. Με χαρά αποδεχθήκαμε το αίτημα του Δήμου Κω για τη χρηματοδότηση των πληροφοριακών πινακίδων των ορεινών και ημιορεινών ποδηλατικών διαδρομών στην Κω. Η τοποθέτηση της πρώτης πινακίδας από κοινού με τον δραστήριο δήμαρχο του νησιού, αγαπητό φίλο Θεοδόση Νικηταρά, δεν είναι απλώς συμβολική κίνηση αλλά απολύτως ουσιαστική. Είναι η πρώτη πινακίδα που τοποθετείται όχι μόνο στην Κω αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα και είναι αυτή που σηματοδοτεί τη θέσπιση ενός ολοκληρωμένου θεσμικού πλαισίου στη χώρα μας για τον ποδηλατικό τουρισμό όσο και για τη σήμανση με πινακίδες ορεινών και ημιορεινών ποδηλατικών διαδρομών. Από αυτές τις αξιόλογες, πρωτοποριακές πρωτοβουλίες που δείχνουν την νέα αναπτυξιακή κατεύθυνση που σχεδιάζουμε και υλοποιούμε για τα νησιά μας, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου», δήλωσε ο πρόεδρος Ιωάννης Γεωργίου Πάππου.

Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου χρηματοδότησε την κατασκευή συνολικά 177 πινακίδων, 11 διαφορετικών διαδρομών που περιέχουν πληροφορίες για τον βαθμό δυσκολίας της πίστας, την απόσταση διαδρομής, την μέση κλίση εδάφους, την μέγιστη κλίση εδάφους και την μέση διάρκεια διαδρομής. Ο σχεδιασμός και η διαστασιολόγηση των πληροφοριακών αυτών πινακίδων για τις διαδρομές ποδηλάτου προέκυψαν μέσα από ειδική τεχνική έκθεση του οργανισμού cities for cycling ειδικά για το νησί της Κω με στόχο να καλύπτουν τις ανάγκες των διαδρομών ως προς την σηματοδότηση και την προσβασιμότητα σε συνδυασμό πάντα με την ήπια αισθητική παρέμβαση με χρήση φυσικών υλικών.

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...