Χορήγηση άδειας κοινόχρηστων χώρων έτους 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέμα : «Χορήγηση  άδειας κοινόχρηστων  χώρων έτους 2015»
     
-Αίτηση για χορήγηση άδειας χρήσης  κοινόχρηστων χώρων έτους 2015 θα πρέπει να υποβάλλουν όσοι εκμεταλλεύονται ή πρόκειται να εκμεταλλευτούν κοινόχρηστους χώρους.  Η  σχετική  ανακοίνωση  που εξέδωσε  Τμήματος Εσόδων του Δήμου Καρπάθου  έχει ως εξής :

« Eν όψει της καλοκαιρινής περιόδου  και για να αποφύγουμε  δυσάρεστες καταστάσεις  ως προς την κατάληψη δημοτικών χώρων σας γνωρίζουμε  εξής :  
Σύμφωνα με τις παρ. 1. 2. 3. 9. 13 του άρθρου 13 του ΒΔ της  24/9-20-10-1958, όπως αυτό αντικαταστάθηκε  από το άρθρο 3 του Ν. 1080/80 και τροποποιήθηκε  από τα άρθρα 54 και 57 του Ν.  1900/90, ορίζονται ότι:

 Όσοι  εκμεταλλεύεστε  ή πρόκειται  να εκμεταλλευτείτε  κοινόχρηστους χώρους (καφενεία, ζαχαροπλαστεία, εστιατόρια, παρεμφερείς επιχειρήσεις  και καταστήματα, περίπτερα, πάγκους κ. λ. π) και επιθυμείτε να τοποθετήσετε τραπεζοκαθίσματα, εμπορεύματα κ. λ. π.  σε κοινόχρηστους χώρους γενικά, να υποβάλλετε στον Δήμο μας αίτηση για χορήγηση άδειας αυτών έτους 2015.

Συνημμένα με την αίτηση:
Δημοτική Ενημερότητα μη οφειλής.
Φωτοτυπία της άδειας λειτουργίας  καταστήματος.

Εάν δεν έχετε την παραπάνω  άδεια κάνετε παράνομη κατάληψη δημοτικού χώρου  και εκτός των προστίμων που προβλέπονται , επειδή θεωρείται   και επέκταση  καταστήματος  είναι λόγος ανάκλησης  της άδειας λειτουργίας του καταστήματος.

Επίσης, όσοι πρόκειται να τοποθετήσουν οικοδομικά υλικά σε κοινόχρηστους χώρους, καλούνται   να φροντίσουν  για την λήψη  της σχετικής άδειας.

Η  μη συμμόρφωση  με όλα τα παραπάνω  και η κατάληψη  Δημοτικού  χώρου επισύρει ποινή  ανάκλησης της άδειας λειτουργίας  του καταστήματός σας, καθώς  και όποια άλλη κύρωση  (ποινική κλπ) προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία.  Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε  με το  Τμήμα Εσόδων  του  Δήμου    Καρπάθου (Τηλ. 22453-60117)   

                                            Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου  Καρπάθου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...