Χ.Κόκκινος: " Το ισχυρό κύμα ακρίβειας επιβάλλει να επιστραφούν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά μας"!

"ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ" 
        ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ 

 

Ρόδος  18.10.21 

                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

"  Το ισχυρό κύμα ακρίβειας  επιβάλλει να επιστραφούν οι  μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά μας"! 

 

Η δίκαιη  διεκδίκηση  και η ικανοποίηση του αιτήματος για επιστροφή των μειωμένων συντελεστών Φ. Π. Α. στα νησιά μας αποτελεί πλέον μεγάλη κοινωνική ανάγκη και πρέπει να γίνει πράξη. 

Η σημερινή κυβέρνηση καλείται να αποκαταστήσει την αδικία του 2015 που δημιούργησαν οι προκάτοχοι της στην κεντρική εξουσία. 

Το "Τρίτο Μνημόνιο" που ψηφίστηκε το Αύγουστο του 2015, οδήγησε τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς στην απώλεια του τελευταίου αναπτυξιακού μέτρου για το Αιγαίο και επιβάρυνε την καθημερινότητα των πολιτών του. 

 

Οφείλουμε οργανωμένα να ζητήσουμε την άμεση επαναφορά των μειωμενων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας διότι :

 

-το νέο ισχυρό κύμα ακριβείας που εμφανίζεται το τελευταίο χρονικό διάστημα πιέζει τον προϋπολογισμό της Ελληνικής οικογένειας και ιδιαίτερα των νησιωτων μας που δαπανούν για τα ίδια αγαθά  (λόγω των μεταφορικών επιβαρύνσεων κτλ) παραπάνω χρήματα σε σχέση με τους κατοίκους των Αθηνών και της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας μας!

 

-τα νησιά μας προσφέρουν πολλά στον "κρατικό κορβανα",ιδιαίτερα τώρα στην δύσκολη εποχή της πανδημίας που ζούμε. Ως ελάχιστη ανταποδοτική και ανακουφιστικη πράξη η πολιτεία  πρέπει να επιστρέψει τους μειωμένους συντελεστές Φ. Π. Α.! 

 

-Αναμένεται (σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες) εντός των προσεχών ημερών περιοδεία του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη και κυβερνητικών στελεχών στα νησιά μας... Πρέπει να αξιοποιήσουμετην παρουσία τους και να κερδίσουμε αυτό που μας ανήκει! 

 

-Είναι μέτρο αναπτυξιακό που θα αποδώσει και στην εθνική οικονομία και στην τοπική παραγωγική διαδικασία. 

 

-Η στήριξη των κατοίκων του Αιγαίου επιβάλλεται για εθνικούς λόγους και εντάσσεται στις νησιωτικες πολιτικές που πρέπει να εφαρμοστούν. 

 

-Προετοιμάζεται  και έρχεται προς συζήτηση και έγκριση σε λίγους μήνες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ο κρατικός προϋπολογισμός του 2022 και μπορούν να ενσωματωθεί "η επιστροφή των μειωμενων συντελεστών ΦΠΑ" . 

 

-Τα "μνημόνια" έφυγαν... Να μην μένουν τα άδικα και αντιλαϊκα μέτρα.! 

 

Καλούμε  σε άμεση κινητοποίηση και συσπείρωση των δυνάμεων τους  :

 

-τους βουλευτές, την τοπική αυτοδικηση α' και β' βαθμού (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ν. Αιγαίου και Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου), τους εκπροσώπους των  πολιτικών κομμάτων και των φορέων της περιοχή μας. 

Είναι απαραίτητο να κινηθούμε άμεσα, ενωτικα και αποτελεσματικά για να αποκατασταθεί το λάθος που έκαναν οι κυβερνώντες του 2015 και έπληξε τα νησιά μας. 

Η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου που το φθινόπωρο του  2019 απέφυγε να συζητήσει το θέμα στο Περιφερειακο  Συμβούλιο και έδειξε "χαλαρή" στάση το 2015 όταν μας "έκλεψαν " τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ, να λειτουργική - επιτέλους - ενωτικα και διεκδικητικα. 

 

Η σημερινή κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε αρκετές δράσεις στήριξης των πολιτών ιδιαίτερα στην εποχή της πανδημιας. 

Είναι η ώρα και είναι "ώριμο" κοινωνικό αίτημα  να βοηθήσει τα νησιά με τη γενναία πολιτική απόφαση της επιστροφής των "μειωμενων συντελεστών ΦΠΑ". 

 

ΥΓ. Η παραμονή του μειωμένου ΦΠΑ σε πέντε (5) - μόνο - νησιά του Αιγαίου (Κω, Λέρο, Λέσβο, Σάμο, Χίο) με τη δικαιολογία ότι διαχειρίζονται το προσφυγικο-μεταναστευτικο ζήτημα   δημιουργεί "κατηγοριοποιηση" των νησιών μας. Σχεδόν όλα τα νησιά βοήθησαν και βοηθούν στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικου και όλοι οι ακρίτες - κάτοικοί τους προσφέρουν καθημερινά και κρατούν όρθια την Ελλάδα μας. 

 

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ 

 

-Επικεφαλής του Περιφερειακου Συνδυασμού "ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ" 

-Περιφερειακος Σύμβουλος Π. Ε. Ρόδου 

-Αντιπρόεδρος Εποπτικου Συμβουλίου ΕΝΠΕ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...