Χ.Κόκκινος: Να συζητηθεί στο περιφερειακό συμβούλιο το πρόβλημα της μετανάστευσης - Να αναλάβουν τις ευθύνες τους Αβραμόπουλος και Χριστοδουλοπούλου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ•ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ
•ΝΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥΠΟΥΛΟΥ
-Επιστολή απέστειλε ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης  Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος προς τον κ. Περιφερειάρχη, τον Πρόεδρο και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου με την οποία  ζητάει  να συζητηθεί στην Ημερήσια Διάταξη της προσεχούς συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης και να κληθεί να συμμετέχει ο αρμόδιος Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε κος Δ. Αβραμόπουλος και τα αρμόδια στελέχη της κυβέρνησης.

Παραθέτουμε την επιστολή:

Κε Περιφερειάρχη,
Κε Πρόεδρε ,
Μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου,

Είναι γνωστό σε εσάς το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης το οποίο βιώνει έντονα η τοπική μας κοινωνία και το σύνολο της χώρας μας. Θυμίζω ότι είχε απασχολήσει την Περιφερειακή Αρχή πριν αναλάβει επίσημα τα καθήκοντα της και βέβαια μπροστά στο διαρκώς διογκούμενο πρόβλημα, ήδη παρατηρείται κινητικότητα και παρεμβάσεις από τον κ. Περιφερειάρχη, από εμένα προσωπικά και από άλλους συναδέλφους.

Εκτιμώ ότι η ανάδειξη του προβλήματος, οι τεκμηριωμένες προτάσεις που καταθέτουμε και η θετική διάθεση μας για λύση του ζητήματος, θα πρέπει να οργανωθούν συνθετικά και μεθοδικά ώστε να έρθει το θετικό αποτέλεσμα.
Είναι βέβαιο ότι απαιτείται καλύτερη περιφρούρηση των θαλάσσιων συνόρων, απαιτείται ενημέρωση των πολιτών, χρηματοδότηση και διαδραστικές ενέργειες .Με συνεργασία τοπικών φορέων ,κυβέρνησης και Ευρωπαικής Ένωσης , το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί. Χρειάζεται πολιτική βούληση ,σωστός σχεδιασμός και εκτέλεση του.
Για τους παραπάνω λόγους και τους προβληματισμούς που σας καταθέτω,ζητώ:
α) Να συμπεριληφθεί στα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης στη συνεδρίαση του  Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές δεκαήμερο, το διαρκώς διογκούμενο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης.
β) Εφόσον μέχρι τότε δεν έχει πραγματοποιηθεί κάποια σημαντική ενέργεια για επίλυση του προβλήματος και δεν πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του κ. Περιφερειάρχη και του κ. Αβραμόπουλου(όπως διάβασα στον Τύπο) κρίνω σκόπιμο να κληθεί ο Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου , όπως και η αρμόδια Υπουργός της κυβέρνησης, προκειμένου να ΄΄πιέσουμε΄΄  για δρομολόγηση θετικών ενεργειών για το θέμα.
Επίσης, στην συνεδρίαση να κληθεί και το προεδρείο της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου και οι Δήμαρχοι των νησιών μας, που βιώνουν από ΄΄ πρώτο χέρι΄΄ τις συνέπειες της λαθρομετανάστευσης.

Με εκτίμηση

Ο ΧΩΡΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ  ΚΟΚΚΙΝΟΣ
 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...