Χ.Κόκκινος: Με «ασπιρίνες δε γιατρεύονται οι βαριές ασθένειες» - Ανακοίνωση για το επίδομα των 586 ευρώ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χαράλαμπου Κόκκινου

Η πολιτεία να μη επαναπαυτεί και να θυμάται ότι το βοήθημα των 580€ δε δίνει οριστική λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πλημμυροπαθείς.

Με «ασπιρίνες δε γιατρεύονται οι βαριές ασθένειες».

Οι πλημμυροπαθείς της Ρόδου και των υπολοίπων νησιών της Δωδεκανήσου βιώνουν τη σκληρή καθημερινότητα και τις συνέπειες που άφησε πίσω της η πρόσφατη καταστροφική κακοκαιρία. Οι τέσσερις (4) συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους και οι καταστροφές σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά είναι δυσβάσταχτος και γκρίζος απολογισμός. Η οργανωμένη πολιτεία έχει εκτεθεί, υπάρχουν ευθύνες που θα αποδοθούν αλλά υπάρχει  και το  πρόβλημα της άμεσης επούλωσης των πληγών που παραμένουν ανοιχτές.
Την ίδια ώρα η βαριά καθημερινότητα και ο χειμώνας επιδεινώνουν τα προβλήματα.
Το βοήθημα των 580€ που αρχίζει και χορηγείται στους πλημμυροπαθείς είναι μια προσωρινή λύση.  Κανείς δεν πρέπει να επαναπαυτεί και αυτονόητο είναι ότι δεν πρέπει και να πανηγυρίσει επειδή η πολιτεία αποδίδει αυτή την μικρή παροχή στους πλημμυροπαθείς. Ο Περιφερειακός Συνδυασμός «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» επισημαίνει ότι «με ασπιρίνες δε γιατρεύονται βαριές ασθένειες». Η ενίσχυση και η  στήριξη των κατοίκων των πλημμυροπαθών περιοχών πρέπει να είναι συνεχής και ουσιαστική. Οι ζημιές είναι μεγάλες και τα ανακοινωθέντα χρηματικά ποσά   δεν επαρκούν να τις καλύψουν. Απαιτείται:
-  άμεση αύξηση των αποζημιώσεων,
- μέτρα ελάφρυνσης των πληγέντων,
- άρση των χρονοβόρων  γραφειοκρατικών διαδικασιών
και
- συνεχή στήριξη (οικονομική, ηθική, ψυχολογική, κλπ) των ανθρώπων που είδαν την περιουσία τους να καταστρέφεται και σήμερα αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.  
Συνεπώς, είναι αυτονόητο ότι η προσπάθεια πρέπει να είναι συνεχής, να διαπνέεται από σεμνότητα και σεβασμό στο συνάνθρωπο και να έχει άμεσα αποτελέσματα. Ελπίζουμε ότι η οργανωμένη πολιτεία θα κατανοήσει και θα αναλάβει τις ευθύνες της γιατί
η καταστροφική κακοκαιρία πέρασε τα προβλήματα μένουν και πιέζουν….

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...