Χατζής Χατζηευθυμίου στην ΕΡΑ Ρόδου: Ξεχάστε τα κόμματα και τις πολιτικές τοποθετήσεις σας!

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου Χατζής Χατζηευθυμίου ήταν προσκεκλημένος σήμερα στην ΕΡΑ Ρόδου φιλοξενούμενος της Ρένας Βενιανάκη και του Διαμαντή Διαμαντή.
Ο κ. Χατζηευθυμίου είπε πως «θέλησα να ασχοληθώ με τα κοινά γιατί αυτό επέβαλε η αγάπη μου και οι εξελίξεις στην τοπική αυτοδιοίκηση. Έγιναν πολλά λάθη που δεν αφορούν το δήμαρχο αλλά το θεσμικό πλαίσιο.
 Φταίνε εκείνοι που δεν έλυσαν τα προβλήματα πριν ξεκινήσει η λειτουργία του ενιαίου Δήμου. Ήταν δουλειά του Υπουργείου Εσωτερικών που έπρεπε να παραδώσει έτοιμα τα στοιχεία στον κ. Κουσουρνά.
Αν χωριστεί ο Δήμος και είμαι δήμαρχος θα ζητήσω παρέμβαση ορκωτών λογιστών, είπε.
Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο κ. Χατζηευθυμίου είπε το θέμα της λειτουργίας του Δήμου ήταν λάθος του κ. Κουσουρνά να συγκεντρώσει όλες τις υπηρεσίες στο κέντρο. Απέδωσε σε λάθος κάποιων πρώην συνεργατών του να στηρίξουν πριν 4 χρόνια άλλες παρατάξεις και που σήμερα επανέρχονται σε εκείνον. Τη ζημιά όμως την είχαν κάνει. Δεν έχω λόγους να μην πιστέψω αυτούς τους ανθρώπους κρατώντας όμως πάντα τις επιφυλάξεις μου.
Ο κ. Χατζηευθυμίου επανέλαβε την πρότασή του να υπάρξει μόνο μια παράταξη, στις δημοτικές εκλογές, να ενωθούν δηλαδή όλες οι δυνάμεις που πιστεύουν στην πρόοδο, στις ριζοσπαστικές αλλαγές αλλά και στους τρεις πυλώνες που κατέθεσε‘’. Η Ρόδος ‘’υπογράμμισε ο κ. Χατζηευθυμίου ’’βρίσκεται σε οριακό σημείο, την ώρα που η αυτοδιοίκηση έχει χάσει όχι μόνο τον προσανατολισμό της, αλλά και την αληθινή επαφή και επικοινωνία με τον πολίτη. Την μεταρρύθμιση και τις αλλαγές που δεν θέλουν και δεν μπορούν να κάνουν αυτοί, να τις κάνουμε εμείς οι ίδιοι. Να αλλάξουμε αυτό το αποτυχημένο και χρεοκοπημένο μοντέλο. Με βαθιές και ριζοσπαστικές αλλαγές για έναν ισχυρό δήμο, με 10 δημοτικές ενότητες που θα είναι κυρίαρχες εντός των ορίων τους και με τις τοπικές κοινότητες να αποκτούν ρόλο, αρμοδιότητες, πόρους. ’’Όταν καθίσουμε μαζί όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων μπορούμε να κατεβούμε ενιαία. Με δημοσκόπηση όπου θα ακολουθήσουν όλοι θα βρούμε και τον επικεφαλής’’ είπε.
Η φιλοσοφία της πρότασής μου είναι «ξεχάστε τα κόμματα και τις πολιτικές τοποθετήσεις σας», υπογράμμισε φέρνοντας ως παράδειγμα την πολυσύνθετη κυβέρνηση του Ισραήλ….
Αναφερόμενος στο γεγονός ότι τόσον η παράταξη του όσο και του Καρίκη αντλούν τη δύναμη τους από τον ίδιο πολιτικό χώρο είπε πως είναι ανοικτός σε κάθε συζήτηση. Δεν μπορεί να στερήσει κανείς τη φιλοδοξία κανενός. Φαίνεται ότι οι παρατάξεις θα είναι δύο εκτός αν συμβεί κάτι που να δρομολογεί κοινή συγκρότηση ψηφοδελτίου. «Προσπαθώ» να συζητήσω το θέμα με τον κ. Καρίκη είπε. Επίσης είπε ότι συζητά με τη Ν.Δ αλλά και τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Επικοινώνησα με τον κ. Καμένο και συζητήσαμε θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Όπως ο Καλλικράτης οι προτεινόμενες αλλαγές και άλλα.» Στο Δήμο θέλω να υπάρχει ανεξαρτησία, τόνισε. Από τη θητεία μου κρατώ ως θετικό το έργο που έχει παραχθεί και τα σχέδια που είχαμε και αυτό θα συνεχίσουμε. Αυτό που αποβάλλω είναι η μεγάλη ελευθερία και η ανεξαρτησία που πρέπει να δίνει κανείς σε συνεργάτες. Όλοι οι άνθρωποι δεν λειτουργούν το ίδιο και πρέπει να υπάρχει ένας έλεγχος.

ερα ρόδου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...